Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/123 anonim ***** válasza:
20%

On: hosszú hajam volt nekem is, de egyszerűen meguntam.

Elég fiatalon, 26 évesen lettem anya és akkor teljesedett ki a nőiességem, amitől jelentősen megnőtt az önbizalmam.

Annyira, hogy hosszú haj nélkül is 100% nőiesnek és szexinek érzem magam.

Kb. 4-5 éve vágattam le a hajam az akkor nagyon ritka Victoria Beckham-es elől hosszabb-hátul rövidebb fazonra. Mindenki agyon dicsért, hogy milyen jól áll, milyen trendi és nőies. Tök jó volt, hogy kb. 10 perc alatt meg tudtam csinálni, míg a hosszú hajamat min. fél óráig kellett szárítani és akkor is csak lógott. Praktikus volt a nyári melegben is.

Kb. 2 évig volt olyan hajam, azután meguntam, hogy annyira elterjedt ez a fazon, azóta növesztem.

Most kb. a vállamig ér, de annyira semmilyen fazonú most és semmivel sem érzem nőiesebbnek magam tőle, sőt!

Talán írtátok már, de pl. Halle Berry valami elképesztően szexi a rövid hajával, szóval nem ezen múlik...

2013. júl. 20. 15:37
 122/123 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, itt mindig mindenki azzal jön, hogy még szarni sincs ideje, majd itt kimagyarázzák, hogy a rövid hajat egyszerűbb beszárítani stb. Egy szép egyszerű hosszú hajat még csak beszárítani sem kell, ha csak a levegőn megszárad akkor is szép. Ellenben egy rövid időt, törődést igényel különben béna és lestrapált mami benyomást kelt. Most akkor ráértek vagy sem?
2013. aug. 30. 12:23
 123/123 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, úgy tűnik akkor csak az én hajam különleges, de nekem most hosszú és ha nem szárítom be iszonyatosan ápolatlan, száll mindenfele, égnek állnak a babahajak és nem áll sehogyan. Ráadásul télen ha nem szárítom meg, akkor rögtön beteg is leszek. Mikor rövid volt a hajam ( államig ért) azzal szinte foglalkozni se kellett. Tökéletesen állt magától, szárítás minden nélkül, pillanatok alatt megszáradt és mindenki dicsért, milyen jól áll.
2013. aug. 30. 12:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!