A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?
Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.
A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(
Nem értem, megmondom őszintén...
Egy kérdező feltesz egy kérdést, kiírja a véleményét is, és ennyi fröcsögő, rosszindulatú választ kap.... Kárörvendő, lekezelő válaszok...
Miért lenne törvényszerű, hogy hullani, zsírosodni fog a haja? Miért, ha levágatja attól még ugyanúgy hullik és zsírosodik...
3-szor szültem, 4 gyerekem van. 12 éves, 2 éves, és 4 hónapos ikrek. Világ életemben hosszú hajam volt. (na jó, 10 éves koromig rövid). Szoptattam, 6 hónapig a nagyokat. Hullott a hajam, de ez valameilyen szinten természetes volt, aztán helyreálltak a dolgok.
Én is hasonlóan vélekedek, mint a kérdező, hogy sosem vágatnám le. Igen, tépték/tépik a gyerekek, ha nincs összekötve, olyankor kifejtem a kezükből, de hát a rövid hajat is meg lehet tépni, nem? Sőt, ha nem pár cm-es, azt össze sem lehet kötni. Nem igaz, hogy nincs az embernek 1 órája hajat mosni, beszárítani, pedig nekem van egy 2 éves, és két 4 hónapos is, és van rá időm. Sosem értettem ezt a "kisbaba mellett semmire sincs időd, így vágasd le a hajadat, mert arra sem lesz" felfogást.
És igen, Ördög Nóri nagyon szép volt hosszú hajjal, kár, hogy levágatta. Ami pedig azt illeti, a hosszú haj mindig is a nőiesség szimbóluma volt, ezzel vitatkozni sem lehet.
Másrészt vannak rövid frizurák, amik igenis jól állnak, pl. Victoria Beckham, Rihanna, de a nők többségének nem ilyen van, hanem olyan semmilyen. És ezeklk a frizurák legalább olyan időigényesek, mint a hosszó, sőt... A hosszút össze is lehet fogni, ezeket meg nem, szóval ez tényleg minden napos elfoglaltság.
Értem a kérdezőt, nem konkrétan a frizura a baja, hanem az a felfogás, hogy "anya lettem, nincs időm magamra", pedig csak szervezés kérdése.
Nekem félhosszú, nagyon göndör hajam van, ki nem állhatom, így minden héten járok fodrászhoz mosni, vasaltatni. Nem jutott eszembe, hogy levágassam, de ez nálam nem is lenne megoldás a göndörség miatt. Viszont megértem, aki levágatja, mert az én hajamat is tépi a 10 hónapos fiam és nagyon nem kellemes.
Kérdező! Amíg nincs meg a babád nem tudod miről okoskodsz. Így viszont nagyon nevetséges, ahogy igénytelennek és nőietlennek nevezel másokat. Várd csak ki a végét, 1 év múlva ilyenkor valószínűleg már nem lesz ekkora a szád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!