Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/123 anonim ***** válasza:
32%
Hűűha, dúlnak a hormonok! Bocsáss meg, hogy szerintem undorító amit csinálsz, talán nem kéne kiírni az egész világnak, hogy te épp szoptatsz! Válaszoltam a kérdésre is, nyugodjál meg!
2013. ápr. 18. 11:19
 112/123 anonim ***** válasza:
36%

Én is kismama vagyok. Hosszú a hajam de ettől kicsit se érzem magam nőiesnek.

Híztam 20 kg-t mert vizesedek, a fejem fel van püffedve. Úgy érzem magam mint egy michelin baba.

A babám úgy nyomja a medencémet, hogy úgy megyek mint egy pingvin.

Persze 17 hetes terhesen én is azt gondoltam, hogy minta kismama leszek nem fogok nyafogni és végig gyönyörű leszek és mosolygós.

Hát nem jött be. :D

Dagadt vagyok és tiszta pattanás a vállam és a mellkasom hála a hormonoknak.

Már nagyon szeretnék megszülni és a kezemben tartani a kislányomat.

Remélem kérdező te szerencsésebb leszel, de javaslom ne ítélj el másokat. A terhesség nekem is csak a 30. hét után lett nehéz.

De tudom minden fájdalomért, áldozatért és a testemen hagyott nyomért kárpótol majd a szeretet amit a lányomtól kapok és amit neki adhatok!!! <3

Mindenkinek erre kellene gondolni, nem arra, hogy másokat bíráljon.

2013. ápr. 18. 11:45
 113/123 anonim ***** válasza:
40%

Nahát csajok így letámadni a Kérdezőt...

Férfiként mondom pedig, hogy halál igaza van.

A nejem is nemtelen lett a terhesség közepe környékén, már 2 éves a fiunk, most meg arra panaszkodik, hogy nem közeledek annyit szexuálisan.

2 évig éreztem úgy, mintha egy fiú mellett feküdnék le minden este. Persze, hogy elmúlt a vonzalmam irányába.

De most kistesót akar szülni, hát próbálkozik a női fegyverekkel, csak már késő. Nekem nem kell sem most újra nőként, attól meg az isten óvjon meg, hogy még egyszer végig asszisztáljam az "anya vagyok, minden más le van tojva" játékát.

2013. júl. 18. 15:56
 114/123 anonim ***** válasza:
15%
Kedves utolsó, remélem már beadtad a válópert, hogy a feleséged megtalálja a boldogságát egy igazi férfi mellett!!!
2013. júl. 18. 19:35
 115/123 anonim ***** válasza:
84%

utolsó már ne i haragudj,mégis milyen igazi férfiről beszélsz? ne csodálkozzon egy nő sem ha elhanyagolja magát,,nem foglalkozik a párjával a gyereken kívül nincs semmi,a férfi csak spermadonornak használja,hogy a férje lelép,és elég sok nő így viselkedik,szegény utolsó előtti válaszoló is ilyen nőt fogott ki

nőként mondom,hogy itt nem a pasi a hibás

2013. júl. 18. 19:52
 116/123 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem pedig nem a haj hosszúságán múlik a nőiesség. Láttunk már nagyon nagyon rövid hajó bomba nőt és hosszú hajú igénytelen, ápolatlan nőt is.

Szóval, ha a feleséged "nemtelen" lett, akkor azt nem a frizurája döntötte el.

Te pedig nagyon remélem, hogy a feleségeddel is vagy ilyen őszinte mint velünk, mert ha nem, akkor a legundorítóbb dolog a világon, hogy neki ezt nem mondod meg. Közben a feleséged már találhatna magának egy olyan férfit, aki mellette állna, szeretné és kívánná, mint nő. sőt még az is lehet, hogy egy másik férfi mellett kivirágozna a feleséged és szebb lenne, mint valaha volt.

Legyél őszinte a feleségeddel és ne egy anonim oldalon szapuld őt.

2013. júl. 18. 19:56
 117/123 anonim ***** válasza:
60%

nem tudhatjuk, hogy a férj számára mit jelent a "nemtelen".

másfelől pedig ezzel még nem is lenne baj, igazat is lehetne adni a férjnek, ha ezt nem itt nekünk névtelenül ilyen stílusban mondaná, hanem ha megmondta volna már régen a feleségének.

2013. júl. 18. 20:04
 118/123 anonim ***** válasza:
84%

Persze, hogy megmondtam. Már akkor is mondtam, h ne épüljön le ennyire, mert ez borzasztó.

A válást én nem fogom beadni. A ház amiben lakunk az én örökségem, az utcára tenni nyilván nem fogom. Ha el akar menni, vagy talál megint valakit, akit megtéveszt a mostani külsejével, akkor menjen felőlem. Azt is vállalom minden további nélkül, hogy a gyerek nálam maradjon, ha úgy ítélik meg, hogy itt jobb neki.

Ne gondoljátok, hogy nem mondtam el neki is ezeket.

Milyen már az, hogy most megint frizurákat hord, lábat és hónaljat borotvál, körmöt lakkoz, hogy ugyan annak a hiú nőnek tűnjön mint szülés előtt? Csak azért, hogy megint magára húzzon, hogy csináljak neki gyereket. Hát köszönöm, de nekem ez nem kell.

És az sem igaz, hogy annyi ideje nem lett volna magára, hogy karban tartsa magát addig is, míg kisebb volt a fiú.

Nem vártam el tőle, hogy műkörmöket és sztár frizurát viseljen, meg maca ruhákat hordjon állandóan, de azt mindig mondtam, hogy addig míg én a gyerekkel vagyok, ne a konyhaszekrényt súrolja. Befizettem egy két napos, egy éjszakás hétvégére egy panzióba, mondtam hívja el egy barátnőjét, azt hiszitek elment? Mert "mi lesz a gyerekkel"? Mi lett volna? Nem eszem meg, ő a fiam! DE hogy ez a nő már csak papíron a feleségem az is biztos. A gyerekem anyja, ezért gondoskodok róla, de tőlem ne várja el a mostani külsejével sem, hogy még egyszer belemegyek a játékába.

Igazatok van, hogy az lenne a legjobb, ha megint találna egy palimadarat, akit átverhet. Én örülnék a legjobban, ha megszabadulnék így tőle.

2013. júl. 19. 11:49
 119/123 anonim ***** válasza:
80%

Hm. Sajnálom. Akkor én is félreértelmeztem az írásodat. Ebben az esetben teljesen igazad van és ez nem a rövid hajról szól. Mert ha nem ápolt, nem ad a külsejére, akkor régen rossz. Bár az én párom küldene el szépítkezni a barátnőmmel. Viszont azt nem értem kedves férj, bár nagyon becsülendő, hogy együtt élsz így a feleségeddel és gondoskodsz rólatok, de akkor miért nem hagyod el? Nem kell kidobni a lakásból természetesen de ez a helyzet így egyikőtöknek sem jó. Neked sem, mert nem vagyok vele boldog, a feleségednek sem, mert így ő sem lesz az.

Egyébként ezt sose értettem, nekem egy extrém sírós, hisztis 10 hónapos lányom van, de mindig jut időm fürdeni, sminkelni, felöltözni, akár úgy, hogy ott van velem. Több gyerek mellett nyilván macerásabb.Ahogy az írásodból olvasom Te még segítettél is volna addig vigyázni a fiatokra. Nem értem és sajnálom, hogy így ítélkeztem csak az első írásod annyira negatív volt, mintha csak a háta mögött szidnád. De így teljesen más és őszintén sajnállak téged nő és anya létemre. Nagyon rossz lehet ez így Nektek , mind a kettőtöknek! :(

2013. júl. 19. 12:01
 120/123 anonim ***** válasza:
100%

Off: rám meg azért nézett a család ferde szemmel, amikor picik voltak a gyerekeim, mert azt azt időt, amikor aludtak, én csak magamra fordítottam. Ebből kifolyólag kipihent voltam és a külsőm szinte mindig rendezett volt, ellentétben a konyhaszekrényekkel :)

Anyós szerint a jó feleségnek az az első, hogy mindig legyen otthon dögivel kaja, azután pedig hogy ragyogjanak az ablakok, hogy ne legyen egy morzsa sem a földön és hogy egy kiskanál se legyen a mosogatóban.

Szerinte az a nő, akinek fontos, hogy mindig jól nézzen ki, egy miss pitsa... :)

Mondjuk a párom nem panaszkodott egyik gyerek után sem, így pont lesz.rom anyóst :))))

2013. júl. 20. 15:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!