A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?
Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.
A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(
Szerintem az a gond, hogy a kérdező azt gondolja, hogy a terhesség és a csecsemő gondozása rózsaszín cukormáz...
Kár is vele foglalkozni majd rájön, hogy sokszor annak is örülni fog ha lesz energiája elkullogni és 5 perc alatt letusolni...
Ne haragudj, milyen felfogásmód?
Ördög Nóri se legyen kivétel, neki is rövid a haja, ráadásul terhes, tehát a te szemedben nem nő. Nagyon sok nőnek jól áll a rövid haj, nekem is jobban áll, mint egy hosszú!
Nem látok különbséget Ördög Nóri és köztem, vagy bármelyik rövid hajú nő között. Ő is nő és én is! Az teljesen mindegy, hogy ő ismert személy, attól még rövid a haja és a te szemedben nem nő!
Amúgy meg az a lényeg, hogy a páromnak tetszek és ő nőnek is tart:)
Mert lusták és így egyszerűbb.
Nekem meg sem fordult a fejembe. Fenékig érő hajam van. Nem akartam átváltozni egy kinyúlt szabadidőruhában rohangáló, ősanyává. Én attól még ugyan az a nő maradt aki voltam, csak van egy gyerekem is, amitől még inkább nő lettem.
nah de azt írod hogy társul hozzá egy felfogásmód....talán ez :
hamarabb el tudsz egy rövid hajat készíteni igényesre , mint egy hátközépig érő hajat ami legtöbbször be legyen állandóan gumizva és esetleg zsírosan lógjon, mert lusta ekkora hajat szárítani az ember....(hidd el egy hónapig ha minden éjjel vagy 5-ször kelsz olyan leszel mint egy rongydarab....nagyon fárasztó ám és nehéz időszak)
egy kis hajat tusoláskor pikk-pak megmosol, még be is szárítod...és már nem érzed magad rosszul mint egy hétig a begumizott zsíros hajjal
(ezzel nem a hosszúhajúakat bántom, csak van akinek nincs annyi lélekjelenléte már hogy karban tartsa )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!