Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/123 anonim ***** válasza:
47%

Ja és Babeli Zurzavarnak igaza van, bunkó vagy. Mi az, hogy megszűnnek nőnek lenni, egy anya, akinek gyereke van? Látom túltengenek a terhességi hormonok.

Majd kíváncsi leszek lányok, hogy mikor a hasfájós babája megállás nélkül sír vagy csak sír, mert hiányolja az anyját, mert az épp a haját csavargatja!

Egyébként kicsit olvass utána a divatnak, ha jól emlékszem még tavaly is a nagy mesterfodrászok is a rövid haj mellett voksoltak, csak mert épp az lett Nyugat-Európában a divat. Nem véletlen vágatta le Ördög Nóri se a haját, pedig akkor még messze volt a terhességtől.

2013. ápr. 17. 13:35
 22/123 anonim ***** válasza:
74%

Nem mindenki szereti felkötve a haját, és nem is áll jól mindenkinek. És igenis sokszor könnyebb kezelni egy rövid hajat, mint a hosszút szárítgatni, mert télen ugye azt kell. Amúgymeg nem rövid a hajam, és alig látok rövid hajú kismamát. Az enyém rohadtul hullott szoptatás alatt, fül alá vágattam, még most sem nőtt vissza rendesen. És friss babásan sokszor az ember örül, ha el tud menni pisilni, főleg ha nincs segítsége. Nem biztos hogy a hajunk a legnagyobb gondunk olyankor, a lényeg, hogy ápolt tudjon maradni az ember (reális keretek között), nem az, hogy most hosszú vagy rövid-e a haja.

Remélem neked ez lesz a legnagyobb problémád.

Mindenkinek a saját dolga, hogy mit csinál magával.

2013. ápr. 17. 13:35
 23/123 anonim ***** válasza:
86%

Akkor lehet hogy az ismerőseid a korlátoltak? :D

Tőlem azt szokták kérdezni, hogy hogy vagyunk, fiam vagy lányom lesz és hogy hogy fogják hívni... :D

Nem azt hogy mikor vágatom le a hajam... :D

2013. ápr. 17. 13:36
 24/123 anonim ***** válasza:
74%
kérdező, szerintem elég indok a legtöbb kismamától, hogy tönkre megy a hajuk:) ugyanis nem csak hullani szokott, hanem törni stb., jó sokáig. elég ok felfrissíteni. nekem derékig ér, brutálisan nézek ki rövid hajjal, ezért biztos nem vágatom le, de még soha nem gondoltam rá, hogy de gáz, aki levágatja.
2013. ápr. 17. 13:36
 25/123 A kérdező kommentje:
Azért a legtöbb nőnek nem úgy áll a haja röviden, mint Ördög Nórinak, mellesleg a hosszú neki is jobb volt. És pont azt mondom, hogy nem kellene, hogy megszűnjünk nőként létezni.
2013. ápr. 17. 13:37
 26/123 anonim ***** válasza:
81%
De neked a rövid haj = megszűnünk nőként létezni. Na hát itt a hiba.
2013. ápr. 17. 13:38
 27/123 anonim ***** válasza:
75%

és rövid hajjal nem lehet szexi egy nő ???? :DDDD

tudod milyen szexi, jó kis rövid frizkók vannak ?? ne legyél már ennyire hülye !!!

2013. ápr. 17. 13:39
 28/123 A kérdező kommentje:
Nem a rövid haj a baj, hanem társul hozzá egy egész felfogásmód.
2013. ápr. 17. 13:39
 29/123 anonim ***** válasza:
71%
A barátaid jó idióták, hogy ezt kérdezgetik tőled, hogy mikor vágatod le a hajad? Ha neked így tetszik, akkor ne vágasd le. Én sem tettem. Derékig érő hajam volt, mint írtam. Mindig befontam, vagy balerina kontyba tűztem. Nyáron csak a napon száradt, mert hullámos a hajam. Télen meg a lakásban száradt meg felcsavarva. Szerintem mindent meg lehet oldani, de az életérzés nem a haj hosszúságától függ. Nekem, mikor megismerkedtem a férjemmel kb 3centis hajam volt (olyan halle berrys) és nagyon nőnek éreztem magam a kisruhámban meg a magassarkúban. Így hosszú hajún, szőkén inkább királylányos vagyok, de ez sem rossz. Az viszont tény, hogy az első fél év-évben fel lesz kötve a hajad, még éjszaka is! És lesz hogy bizony fájni fog a fejbőröd a sok hajgumizástól, mert húzni fogja a hajad súlya.
2013. ápr. 17. 13:40
 30/123 anonim ***** válasza:
83%
Engem pl. nem érdekel, ha meglátnálak téged hosszú hajjal terhesen, neked az tetszik, nekem meg a rövid haj. Én nem néznélek le téged ezért, mint ahogy te teszed a rövid hajú nőkkel. Én is mondhatnám, hogy konzervatív vagy. Az ismerőseidnek meg mond azt, hogy majd meglátod, hogy milyen állapotban lesz a hajad. Kész, majd leszállnak rólad, szerintem ezen nem kell ennyire kiakadni.
2013. ápr. 17. 13:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!