Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/123 anonim ***** válasza:
74%

Azért ha valaki igényes, a hosszú haját is beszárítja, vagy be csavarja, vagy kivasalja, és egy hosszú hajjat több idő megcsinálni, mint egy rövidet!

A kleos fazonú hajamat 10 perc alatt megmosom, beszárítom, míg a hosszúhiz kellett fél óra!

Na meg szülés után nem egyszer találtam a kakiban hajszálat, azért egy rövid hajat könnyebben kikakil:)

A rövid haj is lehet ugyan úgy divatos, csinos, trendi, mint a hosszú, ezt is, azt is ápolni kell, de a rövidet könnyebb rendben tartani, praktikusabb baba mellett!

Na meg igen, van aki akar változást, amit a kívülálló is észre vesz!

2013. ápr. 17. 13:28
 12/123 anonim ***** válasza:
78%

Ha rövid hajjal szted egy nő elveszti a nőiességét, akkor azt gondolom elég szűklátókörű vagy. És fiatal.

Gondolom az is előírás, hogy csak szűk szoknya és magassarkú.

Csak hogy tudd, bármennyire is sablon szöveg, nagy igazság, hogy egy nőt a mozdulatai, a kifejezése, a kisugárzása, az önmaga ismerete tesz igazi nővé. Lehet valaki szép, nem szép. Nem a haj hosszúságán fog ez múlni.

2013. ápr. 17. 13:29
 13/123 A kérdező kommentje:
Remélem én nem válok ilyen korlátolttá, mint ti :(
2013. ápr. 17. 13:29
 14/123 A kérdező kommentje:
Ja és látom sokaknak érzékeny pontjára tapintottam.
2013. ápr. 17. 13:30
 15/123 anonim ***** válasza:
74%
Mindenki korlátolt, csak te nem? :) Nem gondolod, hogy inkább a te kicsi kis buksidban vana probléma? :) Hogyan kritizálhatsz valamit, amiről fogalmad sincs?
2013. ápr. 17. 13:30
 16/123 A kérdező kommentje:
Anyukámnak végig hosszú haja volt, és nem bánta meg.
2013. ápr. 17. 13:31
 17/123 anonim ***** válasza:
74%
A rövid haj ma már nem azt jelenti,hogy gomba haj,80 éve az elavult fodrászok csinálták a rövid hajat "divattalanra",most már nagyon modern rövid hajak vannak,és sok nőnek sokkal jobban áll,mint a hosszú haj,fiatalosabbá teszi.Egy rövid haj,ugyanúgy lehet szép,mint egy hosszú haj,mellesleg nem lehet mindenki hosszú hajú.Mindenki azt csinál,amit akar,ha le akarja vágatni levágatja,ha nem nem.Nem hiszem,hogy a te dolgod lenne...
2013. ápr. 17. 13:31
 18/123 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, minket nevezel korlátoltnak?:)

Pont te hajtogatod, hogy egy nőnek legyen hosszú haja, mert attól lesz nő.

Mi mind a kettőt preferáljuk, nem skatulyázzuk be a rövid hajú nőket.

A korlátolt sajna te vagy.

2013. ápr. 17. 13:32
 19/123 anonim ***** válasza:
69%
Itt te vagy egyedül korlátolt.
2013. ápr. 17. 13:33
 20/123 A kérdező kommentje:
Jó, akkor most elmagyarázom, Terhes vagyok és kedves ismerősök azt kérdezgetik szerintem elég bunkón, hogy miért hosszú a hajam, és majd levágatom-e.
2013. ápr. 17. 13:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!