Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 anonim ***** válasza:
46%
Úristen....
2013. ápr. 17. 13:53
 42/123 anonim ***** válasza:
51%
én azét megnézném a kérdezőt egy év múlva:)))
2013. ápr. 17. 13:54
 43/123 anonim ***** válasza:
87%
Azért egy rövid hajat is lehet divatosan hordani, ha úgy van levágva, bár szerintem kevés nőnek áll jól, Ördög Nóráé sem tetszik, de Tatár Csillának szerintem kimondottan jól áll. Az sem szebb látvány, amikor hosszú haja van anyukának de tincsekben lóg a zsírtól, na az undorító, ismerek ilyen nőt. Akkor inkább vágassa le. Én sosem tudnám elképzelni, hogy rövid legyen a hajam, ha nincs kedvem megcsinálni, akkor simán befonom, ami fél perc, vagy összefogom, ami még annyi se. :) Mindenki azt csinál amit akar, de én nem vágatnám le semmi pénzért, párom sem szereti ha egy nőnek rövid a haja.
2013. ápr. 17. 13:54
 44/123 anonim ***** válasza:
50%

Na, már szabadidőruhában rohangáló ősanyák is a rövid hajú nők. Szegény Ördög Nóri:( Akkor ő is az.

Lehet ajánlani kellene neki ezt a kérdést, kíváncsi lennék, mit írna, szerintem semmit.

Egyébként nem kell a Kérdezővel foglalkozni, valószínűleg csak vitát akar szítani, lehet be is kellene jelenteni a kérdését.

De az is elképzelhető, hogy igen valószínűleg mindent rózsaszínben lát, valószínűleg életében nem dolgozott, eltartják, neki mindenre lesz ideje, mert lesz takarítónője és szakácsnője, meg rendeli a kaját. Még a gyerekét is egy dada fogja szoptatni, hogy szépek maradjanak a mellei.

Lepontozhatsz kérdező, úgy is mindenki tudja, hogy te pontozol le mindenkit.

2013. ápr. 17. 13:56
 45/123 anonim ***** válasza:
58%
én is pont akartam írni, ismerek nem egy hosszú hajú, friss anyukát, akinek nagyon könnyen lesz zsíros, és ezért sokszor ápolatlan benyomást kelt, szerintem ők pl. inkább levágathatnák, de abban véletlenül se hiszek, hogy a rövid haj=gondolkodásmód változás
2013. ápr. 17. 13:58
 46/123 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te most irigy vagy?? Képzeld, hogy most értem haza munkából, és kedves kolléganők okoskodását kellett hallgatni a hosszú hajról hozzátok hasonló stílusban.
2013. ápr. 17. 13:58
 47/123 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs úgy (sajnos) ahogy gondolod.
2013. ápr. 17. 13:59
 48/123 A kérdező kommentje:
Világéletemben túlvállaltam magam, és azért egy minimális igényességre jutott időm.
2013. ápr. 17. 14:00
 49/123 anonim ***** válasza:
58%
Én szerintem már a kérdező sem hiszi el,amit mond,csak egyszerűen feltett egy kérdést,nem olyan válaszok érkeztek rá,amilyeneket látni szeretett volna,most már kiáll az "igazáért"-ami mellesleg egyre szánalmasabb.Provokáció!
2013. ápr. 17. 14:01
 50/123 anonim ***** válasza:
76%

Na. Én vagyok az ellenpélda. Hozzánk heti 1szer jött takarítónő és az első évben a kaját is rendeltük és még sem volt időm hajat mosni minden másnap :) Egyszerűen nem volt rá időm, és fáradt voltam, mert a gyerek este 5ször kelt legalább és hasfájós volt. Örültem, hogy aludhatok nappal és sajnáltam az időt a hajmosásra. Ettől függetlenül mindig befontam és így kibekkeltem hogy csak heti 1szer kelljen hajat mosni.

A kolléganőid idióták. Mondd meg nekik, hogy fogadják el, hogy neked hosszú hajad lesz. Valószínű ők is megtartották volna a hosszú hajukat, de nem volt lelki erejük. Mondom, nekem is sokszor megfordult a fejemben, aztán valahogy mégsem, inkább befontam :)

2013. ápr. 17. 14:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!