Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák miért vágatják le...

A kismamák miért vágatják le a hajukat terhességkor/szülés után?

Figyelt kérdés

Szerintem szimbólum jellege is van a dolognak, megszűnnek nőként létezni, és helyette olyan anyukássá válnak, rossz értelemben. Persze, azzal magyarázzák, hogy hullik a hajuk, de attól még nem kell megválni tőle, csak ápolni, mert utána 3-4 év mire újra normálisan fog kinézni, pedig a hajhullás nem tartana addig. Másik indokként szokott előjönni, hogy nincs rá idejük, de ezt is enyhe túlzásnak érzem, mert gondolom azért tusolni ugyanúgy szoktak, na már most egy váll alá érő hajjal nem kell annyival többet törődni, mint egy bilifrizuval, sampon, öblítés, aztán turbán rá törölközőből. amíg pedig zavar a hosszú haj, nagyon divatosan 2 mozdulattal fel lehet a fej tetőre kontyolni, és kevesebb gond van vele, mint egy rövid hajjal. És aztán amint lehetőség van rá, újra lehet hordani kiengedve.

A nők nagy részét olyan szinten elrontja a rövid haj, hogy az döbbenet, ráadásul egy életérzés is társul hozzá, ők is kevésbé érzik magukat nőnek. Az lenne a cél, hogy minél hamarabb az anyaság mellett újra teljes értékű nővé váljanak, de egyesek még akadályozzák is ezt.. :(

2013. ápr. 17. 13:18
 71/123 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem szárítom a hajam, csak ha télen nagyon hideg van, de ilyen jó időben hagyom megszáradni magától, meg így megmarad a természetes göndörsége, amit a párom imád. Mondjuk utána vasalni kell azt nem szeretem. Én használok most hajfényszérumot is, nagyon bevált nekem. Amúgy nekem is sötétbarna mellig érő - mindenki szerint gyönyörű- hajam van. :)
2013. ápr. 17. 14:27
 72/123 anonim ***** válasza:
83%

Nekem szintén sajnos nagyon kihullott a hajam - ha hátrafogtam, látszott, hogy mennyire felkopaszodtam, és ez már másfél évvel szülés után volt, addig "tartogattam" és kenegettem hiába meg szedtem a multivitaminokat. Levágattam hát. Szoptatás után szerencsére kinőtt.

Szimbólumjellegét tekintve nem éreztem magam kevésbé nőnek, hiszen főiskolás koromban is nagyon rövid hajam volt, és sok helyről kaptam vissza, hogy megfiatalodtam vagy 10 évet :) Szerintem egy rövid frizura sokszor lehet előnyösebb és biztosan bevállalósabb mint egy hosszú haj "átlaghaj".

2013. ápr. 17. 14:28
 73/123 A kérdező kommentje:
Valószínű.. Tegnap mostam meg, le volt engedve, és azt mondták, hogy nem lesz erre mindig időd, hogy így nézzen ki. Hiába magyaráztam, hogy nem kell azért olyan sokat foglalkozni vele..
2013. ápr. 17. 14:29
 74/123 anonim ***** válasza:
82%

A terhességtől most még gyönyörű a hajad és dúsnak látszik, esetleg az is!

Na de majd, ha szoptatod a babádat 6 hónapos koráig ahogy azt javasolják, minden hajmosás után zokogni fogsz, mert úgy fog hullani! Nekem ha összeszedtem a kihullott hajszálakat és összegombócoztam nagyobb volt a hajgolyó mint egy dió!!!!!!!!!!

Nem vágattam le, most is hosszú, de én sem hittem volna :O

Tényleg, nem lepődj majd meg, ha a szülés után a hormonok miatt naponta kellene majd mosni mert zsírosodik és hullik és fakó és csúnya hajad lesz!

Az első gyerekkel a hasamban én is ilyen "jampi" voltam :)

Most a 3. tán HOSSZÚ hajjal már tudom a tutit ;)

2013. ápr. 17. 14:33
 75/123 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem sem kell osszefugesbe hozni a haj hosszat es az eligenytelenedest. A ketto nem fugg ossze egymassal.

Raadasul a stilusod sem megfelelo.

Tudod van az a mondas:

Kinek a pap,kinek a papne.....

Fenekig ero gyuru-gondor hajam van,bizony elofordult mar hogy 2hetig nem mostam hajat(isten bocsassa meg) de ettol meg nem fogom levagatni. Foleg elso gyerek utan a csaszaros hegemmel pont sz.rtam a hajamra.

Majd rajossz csillagom hogy nem te vagy az elso...

Orulsz majd ha lesz 2perced elmenni a wcre.

Nem azt mondom persze hogy el kell igenyteledni,ne erts felre de nem dol ossze a vilag ha valaki a SZAMARA kenyelmesebb megoldast valasztja.

2013. ápr. 17. 14:39
 76/123 A kérdező kommentje:
Az esetek többségében nem a kényelmes az okos döntés is egyben. :)
2013. ápr. 17. 14:41
 77/123 anonim ***** válasza:
58%
nem ezt fogod mondani amikor éjszaka a csecsemőddel együtt sírsz mert olyan fáradt vagy.
2013. ápr. 17. 14:45
 78/123 anonim ***** válasza:
100%

Csajok!

Szerintem ez egy eldönthetetlen vita.

A kérdező még nem tudja, de majd megtudja...nem osk idő marad baba mellett:(

Én is pont így voltam vele, mint Ő. Hogy én ugyan nem, mert majd én biztos, hogy de. Meg ha majd a férjem hazaér akkor csak az enyém a fürdőszoba és ő addig babázik

hjaa...amikor hazaért akkor msosgattam ,mert a pici annyira hasfájós volt, hogy pisilni sem tudtam elmenni :(

A második babával már "rutinosan" akkor mostam pl. hajat amikor aludtak napközben ,mert tudtam, hogy este nem lesz rá idő. Napközbeni hajmosás=szénaboglya, mert megszárítani nem tudtam mert ugye aludtak :)

Viszont valahogy mindig meg lehet oldani. Nekem pl. reggel a szempillaspirál KELL. Tudom, hülyeség, de jobb lesz tőle a közérzetem...

Értem én, hogy mi lett volna a kérdés lényege, de negyon eldurvultak itt a kedélyek :(

2013. ápr. 17. 14:51
 79/123 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, kicsit provokatív vagy.

Egyrészt nem hiszem hogy haj függvénye az, hogy ki igényes és ki nőies. Láttam már igénytelen hosszú hajút és igényes rövid hajút. Sőt valakinek jobban áll a rövid haj mint a hosszú.

Én anno az első terhességem alatt kb félidőben vágattam le a hajam kb az államig, mert nekem már terhesség közben hullott úgy felborult a hormonháztartásom, megszületett a kicsi, tovább hullott.. kb fél évig hullott, de úgy hogy volt hogy már sírtam miatta.. szinte fejtetőig lehetett látni a fejbőröm.. na ezt képzeld el hogy nézett volna ki ha lapockáig is ér, pláne úgy, hogy sprőd lett, szálkás, fénytelen, kócosodó.. ápoltam, bőrgyógyásznál voltam, különböző szakiknál, akik ajánlottak termékeket,kipróbáltam, de nem ért semmit.. eltelt két év, most a hátam közepéig ér a hajam, babát várok és talán sose volt még ilyen jó a hajam minősége.. már nem látszik a fejbőröm, dús, fényes, stb.

Szóval sosem tudhatod, hogy minek mi van a hátterében. Könnyű messziről okosnak lenni.

Egyébként meg tényleg szemlélet kérdése. Ahány ember annyi izlés, lehet ami neked nem tetszik másik háromnak tetszik..

Elhiszem neked azt, amikor azt mondod, hogy szép a hajad.. de lehet olyan ember is aki azt mondaná, hogy szerinte nem vagy neki nem tetszik.

Ezzel sincs szerintem baj, mert különbözőek vagyunk.

2013. ápr. 17. 14:51
 80/123 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem a kérdező leszbikus. Reméljük csak a hormonok miatt.
2013. ápr. 17. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!