Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítség, meghülyült a gyerekem?

Segítség, meghülyült a gyerekem?

Figyelt kérdés
Évek óta nem engedtem a fültágítót,kivetettem amikor betette a fülébe.Undorító,egy életre elcsúfitják magukat evvel az ökörséggel.Most betöltötte a 18 évét,kijelentette,éveket várt,de most bizony neki lesz.Mondtam,semmi gond,én is tudok hülye lenni! Amíg iskolába jár eltartom,de már kereshet melót és csak a legszükségesebbet kapja meg.Se nadrág,se hajfesték,se pénz bulira,se semmi.Ha ő ilyen,akkor én is! Nem érti meg,hogy neki akarok jót.Minek az?Úgy néznek ki mint egy elefánt! Hogyan győzzem meg,hogy ne csúfitsa el magát?
2013. febr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
:) :) :) Ez nagyon jó. Ha így neked jobb hogy azt hiszed hogy az én életem kész káosz, akkor csak hidd. Ha ettől nekem jobb. Én köszönökm szépen, boldogabb nem nagyon lehetnék, max. ha becsúszna még a lottó ötös. Semmi nagyképűség és önhittség nincs bennem, csak tudom hogy semmi jóra nem vezet ha a gyerek ellen megyünk. Ha egy 18 éves nem fogja fel egy ilyen dolognak a következményét, és ezzel tönkreteszi az életét, mint ahogy ti azt felfestitek, akkor az már régen rossz. És nem azt mondtam hogy én választok ki neki tetoválást, max ha véleményt kér, akkor elmondom az adott motívumról, és ha nem szerencsés, megkérem hogy gondolja át. Aztán félreállok, és bizony el is vinném normális szalonba minthogy egy béna haverja által olcsón csinált tekó legyen rajta életem végéig. Azért mert ti őskövületek vagytok gondolkodásilag, nem kell kételkedni abban amit én írok, mert én igenis így tennék. Egyszerűen nincs mit tenni. 18 éves, nem kell anyuci beleegyezése, bárhogy fáj. Egyszer el kell engedni, és hagyni hogy a maga útját járja. Ez egy fültágító, nem halálos ítélet könyörgöm. Ráadásul nem is feltétlen lesz belőle 6cm átmérőjű, szóval nem kell így felfújni. Beletörődés. A gyereknek ebben a korában már nincs rákényszerítés. Meg normális esetben egyébként sem. Évek óta ezen morogni. Kinek jó ez. Most már csak presztízskérdés hogy rá tudja-e erőltetni az akaratát anyuka, mert már nem is azt a pici fültágítót látja hanem egy atomkatasztrófát. Ahogy az egyik válaszoló is írta, ha kívülhelyezkedne , és külső szemlélőként nézné, akkor láthatná hogy ez nem akkora dolog. Csak hát ha évek óta ez megy, akkor már nem kerül kívülre. Én pedig önhittem befejezem a válaszolást, és a pontvadászatot, és élem a nagyképű káoszos életemet szeretetben a gyerekemmel és a férjemmel :)
2013. febr. 12. 16:01
 82/88 A kérdező kommentje:

""A gyereknek ebben a korában már nincs rákényszerítés. Meg normális esetben egyébként sem. Évek óta ezen morogni.""

Igazad van,nemhogy hagytam volna 13-14 évesen beletenni! Te tényleg egy okostojás vagy! :)...csak nem az idei...:))

No comment!:))

2013. febr. 12. 17:46
 83/88 anonim ***** válasza:
De annyira még nem vagyok záp okostojás hogy lehülyézzem a gyerekem. Ez a no komment. :) :) :) :)
2013. febr. 12. 20:59
 84/88 A kérdező kommentje:
Nem tudom,Te milyen iskolába jártál,de Én az Általános Iskola első osztályában megtanultam,hogy mit jelent a kérdőjel és mit a felkiáltójel! :) Te akkor biztosan beteg voltál,ezért nem tudsz különbséget tenni! :)))Pá:))
2013. febr. 12. 21:15
 85/88 anonim válasza:
53%

Kérdező-hagyd rá,egy lázmérés most sem ártana,talán az orvos szabadságon volt,nem tudta kigyógyítani így tartós maradt.Mindenről van véleménye,tapasztalat híján.

Azt hiszi némely anyuka ha ráhagy a fiára mindent,milyen jót tesz vele,attól ő is milyen " divatos-jó fej " lesz.

Valóban egy öntelt anya vagy,még mindig a saját boldog családi életedet irod-a fiadéról szó sincs benne,-persze egyik sem volt téma,- erre szokták azt mondani,legjobb védekezés a támadás,-az szokott ilyeneket írni,akinek ég a háza-!

Lássunk egy fotót,mivel te nem vagy őskövűlet,elkisérted a gyereked egy tetoválószalonba,készítettek neki egy jól látható tetoválást,karikát az orrába,fültágítót a fülébe.

Ha ezt mind kész,akkor lehet okoskodni és nem az ostoba,tapasztalatlan megjegyzéseidet adni,-

úgy majd írhatod,hogy te nem vagy őskövűlet,divatos fiatalt csináltál a fiadból.

A tökéletes családi élet nem mentesít a butaságod alól.

-szépek lehetünk-de okosak nem-csak saját tapasztalattal a hátunk mögött.Ami még nem múlt el,az előttünk áll és előre nem tudhatjuk,mi lesz a megoldandó feladatunk,hogyan miképpen állunk majd a dologhoz.Felelőtlen kijelentéseket lehet tenni-de nem érdemes.

Kitartást mindenkinek,kis gyerek kis gond-nagy gyerek nagy gond - ez egy régi,de nem elavult bölcsesség.

2013. febr. 13. 09:24
 86/88 anonim válasza:
53%
De jó még egy IQ bajnok anyuka,mint a 81es.Az én szüleim is ilyenek voltak mindent megakartak adni az egyszem gyereküknek,mindenbe beleegyeztek,nem volt ellenvetés, már csak a mások szemében feltüntetett tökélétesség miatt se,a megfelelni vágyás,csak egyet nem vettek figyelembe,a következményeket a jővőmet.Most itt állok 26 évesen extrém külsővel,munka nélkül és annyi pénzzel amit a korrekciós műtétekre gyűjtögettem össze.Ők már sehol nincsenek csak az emlékük hogy tizenévesként nem figyelmeztettek, engedtek a hülyeségbe,de az hogy meggátoltak volna az esztelen tettektől,erről nincs emlékképem.Én is kiváncsi vagyok arra a fotóra és kiváncsi lennék 8,10 év múlva hogy még mindig olyan nem ősküveletes gondolkodással lévő szülő vagy e?Az enyém se voltak azok,a jó szó rá,felelőtlenek akinek az egojuk nagyobb volt mint a szeretetük ami hasonlit a tiédre.
2013. febr. 13. 14:02
 87/88 anonim válasza:

Én csak annyit mondok (amit már előttem is kimondtak), hogy itt most nem élet-halál kérdésről van szó...!

Tegyük fel, hogy az Ön gyermeke egy eszelős, utálatos, drogos full p*icsa (persze ez itt most csak puszta feltevés nem szeretnék én itt senkit megbántani) - na akkor megérteném ha emiatt vágná ilyen nagy dobra a dolgot, de akkor sem ez lenne az elsődleges dolog, sőt ez lenne az UTOLSÓ dolog amit e helyzetben meg kellene változtatni...

2. Feltevés: a lánya teljesen normális, jár bulizni stb., mint egyébként minden "normális" fiatal manapság... Önnek ez a dolog nem tetszik. Lássa be h ez nem Ön dolga, igen tényleg csak jogilag felnőtt a lánya, de ugyanakkor pontosan ezért is van joga megcsináltatni. Az ő baja lesz ha ezzel bármivel is kapcsolatban gondja lesz( gondolok itt a sokszor emlegetett állásinterjúval, ezzel kapcsolatban mellesleg megjegyezném h ez szerintem nem a lánya, hanem a befogadó képtelen főnök hibája lenne az, ha csak ezért elutasítaná.)

Szerintem itt a második esetről van, bár beismerem nem olvastam végig a kommenteket...

Kérem, ne legyen ennyire telhetetlen! Legyen ez a legkisebb problémája! Örüljön h nem beteg a gyermeke, h mindene megvan... ez csak éket ver maguk közé, ez a legnagyobb baromság amit csak tehet.

"Nem tudom,Te milyen iskolába jártál,de Én az Általános Iskola első osztályában megtanultam,hogy mit jelent a kérdőjel és mit a felkiáltójel! :) Te akkor biztosan beteg voltál,ezért nem tudsz különbséget tenni! :)))Pá:))"

Ilyet meg kérem NE tegyen, mert ettől csak Önt fogják lenézni és úgy fognak Önre tekinteni mint egy elkényesztetett páva tinilány p*icsának... - mint ahogy nekem erről a két sorról lejött, csak azért nem hittem el h Ön tényleg az mert előbb láttam a kérdést mint a választ.

2013. febr. 17. 11:41
 88/88 anonim válasza:

p*csára

pardon

2013. febr. 17. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!