Segítség, meghülyült a gyerekem?
Zsarolás????
A gyerek is zsarolja a szülőt azzal, hogy nagykorú lettem, azt teszem, amit akarok (=neked ettől kezdve jogaid nincsenek, csak kötelességeid velem szemben, amíg tanulok)! kijelentéssel. Mert ez megy!
Ez legalább akkora zsarolás, ha nem nagyobb!
A probléma az, hogy nyilván tudod milyen a fiatalok többsége. (Már csak azért is!) A Te gyermeked is ilyen sajnos. Egyszer megtiltottad, arra várt, hogy úgymond bosszút álljon. Lehet, hogy már egyébként nem is érdekli annyira a fültágító, de akkor is meg szeretné mutatni, hogy Te nem parancsolsz Neki. Ez a lázadó korszak...
Amikor én 15 éves voltam, nagyon szerettem volna egy köldök piercinget. Anya azt mondta, hogy nem csináltathatok. Majd annyiban módosította a dolgot, hogy csináltathatok ha jó lesz a tanulmányi eredményem év végén. Majd egyszer csak Apa közölte velem, hogy ne álmodozzak annyira a köldök piercingről mert anya csak a tanulásra akart ösztönözni de nem akarja megengedni, hogy megcsináltassam. Na akkor annyira felbosszantottam magam, hogy fogtam és még aznap megcsináltattam. :) Utána persze Anya hetekig nem beszélt velem, ez nagyon rossz volt, nagyon megbántam... De akkor már nem lehetett visszacsinálni.
Én azt mondom, mivel már 18 éves hagyd rá. Nem szabhatod meg mit csináljon a testével, sajnos. Viszont a suli melletti melóra ösztönözheted ... Nem zsarolásképpen de jobb ha megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Én 17 éves korom óta dolgozom suli mellett, nagyon sokat erősített a jellememen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!