Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítség, meghülyült a gyerekem?

Segítség, meghülyült a gyerekem?

Figyelt kérdés
Évek óta nem engedtem a fültágítót,kivetettem amikor betette a fülébe.Undorító,egy életre elcsúfitják magukat evvel az ökörséggel.Most betöltötte a 18 évét,kijelentette,éveket várt,de most bizony neki lesz.Mondtam,semmi gond,én is tudok hülye lenni! Amíg iskolába jár eltartom,de már kereshet melót és csak a legszükségesebbet kapja meg.Se nadrág,se hajfesték,se pénz bulira,se semmi.Ha ő ilyen,akkor én is! Nem érti meg,hogy neki akarok jót.Minek az?Úgy néznek ki mint egy elefánt! Hogyan győzzem meg,hogy ne csúfitsa el magát?
2013. febr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem inkább hagydd rá. Nekem se tetszik, szerintem is marhaság, de ezzel csak jobban eltávolítod magadtól és elrontod a kapcsolatotokat.
2013. febr. 9. 10:35
 2/88 anonim ***** válasza:
53%
Bocs, hogy ezt így leírom, de nem jó ez a hozzállás. Többet ártassz, mint használsz. A gyereked élete, nem a tiéd, ha ő ezt akarja, hát csinálja. Ez a zsarolás... hát egyenesen undorító.
2013. febr. 9. 10:36
 3/88 anonim ***** válasza:
72%

Zsarolás????

A gyerek is zsarolja a szülőt azzal, hogy nagykorú lettem, azt teszem, amit akarok (=neked ettől kezdve jogaid nincsenek, csak kötelességeid velem szemben, amíg tanulok)! kijelentéssel. Mert ez megy!

Ez legalább akkora zsarolás, ha nem nagyobb!

2013. febr. 9. 10:40
 4/88 A kérdező kommentje:
Zsarolásnak is lehet venni,de nem is kötelességem akkor ezek után bármit megadni ,/mint eddig/ ! Hiszen ha kijelentette,hogy ő bizony nagykorú,akkor másban is legyen az! Az eltávolítást tudom...,hogy azt érem el...de valahogyan hatni szeretnék rá,ne tegye tönkre magát lány létére!
2013. febr. 9. 10:41
 5/88 anonim ***** válasza:
69%
Kedves kerdezö egyet értek veled.Szerintem is ocsmany,de nem csak ez a nagy baj benne.Igenis ha megcsinalja akkor legyen képes a luxusholmijait megvenni sajat maga.Annak idejen nekem.tetovalas kellett,apam megmondta meglatja,a börömet leszaggatja.Na 26 vagyok,apu meghalt,de nem kell tetovalas.Mar nem tetszik.Szerintem beszeld vele meg hogy ha nagyon kell neki akkor varjon a nyarig.Addig hatha meggondolja magât.
 6/88 anonim ***** válasza:
37%
Nem nagyon tudsz ezzel mit kezdeni... már. Régen még lehetett volna. Meggyőződésem, hogy lehet úgy nevelni gyereket, hogy egyáltalán ne akarjon bőrfirkákat, fémdarabokat a testébe, meg törzsi jeleket a fülébe. Nekem is felnőtt négy gyerekem így, nem kényszerrel vertem ki belőlük, kiskoruk óta undorítónak tartották az ilyen embereket velem együtt, és nem változott a véleményük azóta sem. A környezet nem volt erősebb ennél, nem tudta őket befolyásolni más irányba. És egészségesek, boldogulnak az életben.
 7/88 A kérdező kommentje:
Kedves 5. Kijelentette,éveket várt rá.Eddig hallgatott rám,most úgy gondolja,18 lett,ővé a világ.A tetoválást is undorítónak tartottam és gyereknek hozzá...erre mit csinált? Úgy jött haza,már kétszer is,13 évesen.A piercingről nem is beszélve. Mire haza értem,már ott volt a szájába.Elfogadtam,mint a tetkót is,mert nem olyan durva.De ez a fül ökörség már nekemsok-kkk!!
2013. febr. 9. 10:49
 8/88 anonim ***** válasza:
100%

A probléma az, hogy nyilván tudod milyen a fiatalok többsége. (Már csak azért is!) A Te gyermeked is ilyen sajnos. Egyszer megtiltottad, arra várt, hogy úgymond bosszút álljon. Lehet, hogy már egyébként nem is érdekli annyira a fültágító, de akkor is meg szeretné mutatni, hogy Te nem parancsolsz Neki. Ez a lázadó korszak...

Amikor én 15 éves voltam, nagyon szerettem volna egy köldök piercinget. Anya azt mondta, hogy nem csináltathatok. Majd annyiban módosította a dolgot, hogy csináltathatok ha jó lesz a tanulmányi eredményem év végén. Majd egyszer csak Apa közölte velem, hogy ne álmodozzak annyira a köldök piercingről mert anya csak a tanulásra akart ösztönözni de nem akarja megengedni, hogy megcsináltassam. Na akkor annyira felbosszantottam magam, hogy fogtam és még aznap megcsináltattam. :) Utána persze Anya hetekig nem beszélt velem, ez nagyon rossz volt, nagyon megbántam... De akkor már nem lehetett visszacsinálni.

Én azt mondom, mivel már 18 éves hagyd rá. Nem szabhatod meg mit csináljon a testével, sajnos. Viszont a suli melletti melóra ösztönözheted ... Nem zsarolásképpen de jobb ha megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Én 17 éves korom óta dolgozom suli mellett, nagyon sokat erősített a jellememen.

2013. febr. 9. 10:51
 9/88 anonim ***** válasza:
26%
Nos, akkor a gyereked egy kudarc. Nem irigyellek.
 10/88 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy meghülyült, de ha a gyerekem, akkor szeretem fültágítóval is, és nem harcolok vele ilyen hülyeségeken. ?int írtad, 18 éves. Az ő élete, az ő teste.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!