1 hete influenzás voltam magas lázzal. Nem akartam így elhozni a gyerekem a 2 hetente hétvégi láthatásra. A következő hetet szerettem volna, de nem engedte a volt feleségem. Ez normális?
Pár információ hiányzik:
Mennyi idös a gyerek - mert ha túl kicsi vagy már kamasz, akkor sok minden befolyásolhatja a láthatást.
Mikorra akartad volna elhozni soron kivül - mert ha addigra már programjuk volt, akkor érthetö, ha nem viheted el.
Mi az, hogy még annyit sem viszed, mint lehetne - ha nem tartod magad a megbeszélt idöpontokhoz, akkor ne csodálkozz.
Itt nagyon szükséges lenne a másik felet is meghallgatni, mert legalább is nagy esély van arra, hogy csak akkor akarod a gyereket vinni, amikor éppen nincs más elfoglaltságod. Egy gyereknek ugyanis az is igencsak rossz, ha az apjának el kellene vinnie, és nem viszi, a gyerek meg hiába várja...
Igaza van az utolsónak!
"Még annyit sem viszem, a gyereket, amennyit lehetne"
Az épp aktuális hangulatodtól függ, hogy mikor mész a gyerekért, aztán amikor eszedbe jut "soron kívül", akkor elvárod, hogy hozzád igazodjanak, és dobják sutba a programjaikat...
Lehet,hogy a volt feleségednek ebből van elege, nem gondolod?
Amikor lebetegszel, felhívod, és EGYEZTETSZ vele egy pótnapot, és nem utolsó pillanatban variálgatsz.
Nincs elég infó.
- amikor beteg lettél, felhívtad az asszonyt, hogy "bocs, beteg vagyok, ma nem tudom elhozni a Zolikát, esetleg jövő héten"?
- nem lehet, hogy a következő hétre már tervezett valamit az asszony? (mondjuk akkor neki illett volna megmondania, hogy "most szombaton a tesómékhoz megyünk, de a jövő 2 hét lehet a tied")
- az mi, hogy "annyit se viszem a gyereket, amennyit lehetne"? a láthatás nem egy szívesség az exfeleség részéről, az a gyerek kedvéért van, hogy továbbra is kötődjön hozzád. a gyerekednek van joga a láthatáshoz, nemcsak neked ahhoz, hogy lásd, vagy az exnek ahhoz, hogy békén hagyd. a gyerek jogait vegyétek előre.
Sajnálatos, hogy sokszor az kezdi elmarni a gyerek másik szülőjét, akinél a gyerek él. Sokan képtelenek a gyerek érdekében az elvált társat nem haraggal kezelni .Ennek a legtöbbször a gyerek látja kárát, mert az elvált társ egy idő után belefárad a hadakozásba.
Nekem az egyik lányomnál a gyerek 3 hónapos korában ment szét a kapcsolatuk. Azóta 18 év telt el. A gyerek mindig is mehetett az apjával, ha az el akarta vinni valahova. A továbbtanulást is közösen intézték. Ma a gyereknek mindkét szülőnél szobája van, ahova bármikor HAZA mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!