Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítség, meghülyült a gyerekem?

Segítség, meghülyült a gyerekem?

Figyelt kérdés
Évek óta nem engedtem a fültágítót,kivetettem amikor betette a fülébe.Undorító,egy életre elcsúfitják magukat evvel az ökörséggel.Most betöltötte a 18 évét,kijelentette,éveket várt,de most bizony neki lesz.Mondtam,semmi gond,én is tudok hülye lenni! Amíg iskolába jár eltartom,de már kereshet melót és csak a legszükségesebbet kapja meg.Se nadrág,se hajfesték,se pénz bulira,se semmi.Ha ő ilyen,akkor én is! Nem érti meg,hogy neki akarok jót.Minek az?Úgy néznek ki mint egy elefánt! Hogyan győzzem meg,hogy ne csúfitsa el magát?
2013. febr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 A kérdező kommentje:
39! Igen,ő is ezt mondta,összelehet majd varratni! Igen! De hol?Magánrendelőben? Azt ki fogja fizetni?Én? Nem értem ezeket a kölyköket esküszöm! Minnél jobb dolguk van,annál inkább meghülyülnek! Lehet tényleg jobb annak,aki igazán szegényebb családba született,amikor megtudja mi az,hogy nincs,mikor átérzi,hogy a parizel is milyen finom lehet...ha egyáltalán még arra is futja! Talán,sőt,szerintem biztos,azok a gyerekek jobban tisztelik,szeretik,elfogadják a szülői véleményt,hallgatnak a jó szóra,mint azok,aki ha kinyitják a szájukat...hoppá..előugrik minden! Tudom azt is,hogy ebben én,az ilyen szülők a hibásak...de aki megteheti,úgy van vele,legyen meg a gyerekének minden! ...és ez nem biztos,hogy jó dolog! Kiskorától kezdve kellene,kellett volna nekem is megtanítani,hogy igenis felelősségteljesebben kell élni,a pénzért meg kell dolgozni,otthon segíteni kell,akár még csak port törölni is! De! Én is úgy voltam vele,ha nekem nem volt valami fényes gyerekkorom,megmutatom,hogy én az én gyerekemnek megtudom adni! Nagy hiba volt! Már látom! De milyen egy egy anya? Hmm,normál esetben még mindig ilyen...szerintem!
2013. febr. 9. 12:28
 42/88 anonim ***** válasza:
29%

Neked az a bajod, kedves kérdező, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy felnőtt a gyereked, és önálló ízlésvilága, döntéshozó képessége van. Nyugodtan megsértődhetsz, lepontozhatsz, de ez akkor is így van, mert csak ilyenek vagdalkoznak azzal, amivel te. És ezt attól függetlenül mondom, mit vágtatok már egymás fejéhez a gyerekeddel, mert nem érdekel, nem tartozik ide, te akarsz valamit, a gyereked meg mást, ez itt a lényeg, és a többi mind csak ebből az ellentétből fakadó még nagyobb kavarás.

Tessék elfogadni, hogy önálló emberi lény a gyereked, akkor is, ha nem tetszik, mert a végén még azon kapod magad, hogy abba is beledumálsz, kivel járjon, kivel, mikor hogy és hányszor háljon, kivel házasodjon és hogyan nevelje a gyerekét. De persze ha lesz egy kis esze, hamarabb megszakítja veled a kapcsolatot.

Nekem ne tudd meg, micsoda harcaim voltak anyámmal, ugyanez volt a baja, nem tudta elfogadni, hogy hozok önálló döntéseket az életemről, még akkor sem, mikor minden döntésem pozitív kimenetele engem igazolt! Nehéz volt lenyelnie a békát, és vagy tíz évembe tellett ráébreszteni, hogy ha nem hagyja abba, elveszít. De belátta, és most nagyon jó, harmonikus kapcsolatunk van és nem dumálunk bele egymás dolgába, ha olyan van, akkor meghallgatjuk egymást, és kész. Kívánom, hogy legyen nektek is ilyen!

2013. febr. 9. 13:21
 43/88 anonim ***** válasza:
42 vagyok, még valami, neked is jobb utólag azt hallgatni, hogy anya, igazad volt, mint azt, hogy bezzeg ha így, vagy úgy lett volna, nem?
2013. febr. 9. 13:31
 44/88 anonim ***** válasza:
77%

Én is ilyen 18 éves voltam (15 évvel ezelőtt), tetkók, piercingek, minden amit el tudsz képzelni. A szüleim ordítottak állandóan, én meg csakazértis csináltam. Ha békén hagytak volna, lehet nem is érdekelt volna az egész.

Most 33 éves vagyok, teljesen normális ember, teljesen normális munkával, élettel, 3 gyerekem van.

Amennyire erőlködni fogsz ezen, annál jobban fogja csinálni a lányod, feltételezem hasonló temperamentum lehet mint én voltam. Én a helyedben békén hagynám.

Ne fenyegesd ilyen "keress munkát" szövegekkel, mert ennek az lesz a vége, hogy elszökik valahova, aztán nem látod többet.

Inkább állj mellé és támogasd. Akár a hülyeségben is támogasd, ha neki most fültágító kell, legyen neki. Mire megunja és be akarja varratni a lyukat,addigra már lesz saját keresete úgyis.

2013. febr. 9. 13:42
 45/88 A kérdező kommentje:
42! Köszönöm a válaszod,de nem értek vele egyet! Soha,érted,soha nem szólnék abba bele,kivel jár,kivel fog összejönni,lefeküdni! Az az ő élete,aki neki tetszik,abba nem szólhatok és nem is akarok bele szólni! Azok érzelmek!Ha a nagy fiam,egy 3 gyerekes anyukával akarna összejönni,azt is eltudnám és el fogadnám! Sőt,hogy tovább menjek,a gyerekeknek,aki ugye csak "mostoha" unokám lenne,de mégis megadnék,megvennék mindent,ami tőlem telhető!Itt sem azon van a hangsúly,hogy nagykorú lett,hiszen ezt már átéltem kétszer,hanem a felelőtlen hülyeség,amit ő is meg fog bánni! Elfogadom a tetkót,mert van ami szép,sőt én szoktam linkelgetni neki,elfogadtam a piercinget,nekem is volt,egyéb ok miatt vettem ki....és ne mond,hogy maradi vagyok,mert nem! De bárhogyan is te és ő és jó páran úgy látjátok,ez a fültágítás, ökörség...hát ez tényleg az,mert semmire nem jó,még sexisnek sem mondanám! Hogy értsd! Fodrásznak tanul,tehát az lesz belőle! Teszem fel,valaki bemegy egy ilyen szalonba,meglát egy kitetkózott,piercinges,ráadásul elefánt fülekkel lévő fodrászt...mit fog szólni? Szerintem abban a percben átgondolja,hogy valóban ott és akkor akarja-e megcsináltatni a frizuráját.Annyit fog mondani,kösz,csak érdeklődtem! Persze,nem jelenti ez mindezt azt,hogy ettől még nem ért a szakmájához,vagy le kell írni az egyént,de mégis ellenszenvet ,sok esetben sokkot,ijedséget vált ki az emberekből! Könyörgöm! Ha egyszer egészségesen,ráadásul nem lapát fülekkel áldotta meg a sors,miért kell idiótát,torz szülőtett csinálni magából egy szép,helyes,//nem felnőtt,bármennyire is 18 éves//gyereknek? Attól másabb,értékesebb lesz?Nem hinném! Csak azért,mert ez a legújabb trendi...háát...szomorú! Mint ahogy én is! :(
2013. febr. 9. 13:44
 46/88 A kérdező kommentje:
Jaa és még annyi:féltem,mert hiába tök ártatlan,ettől függetlenül nem az a fellengzős,"kivagyokén" fajta,de az ilyen fiatalokba szoktak a "vagány" fiatalok belekötni! Mint ahogy tették ezt vele 2 évvel ezelőtt is,délután 2 órakor a belváros közepén,a piercing miatt! Hogy nézel ki,jelszóval és minek az neked? Mondanom sem kell gondolom,hogy nagy debella állat kisebbség volt....aki osztotta azt észt! :(
2013. febr. 9. 14:01
 47/88 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Pont fodrásznak tökéletes az ilyen külső. Minél extrémebb, annál jobb szerintem.

Én a tetkóimmal, piercingjeimmel képzeld el, hogy könyvelő vagyok elegáns irodában (vagyis most gyeden).

2013. febr. 9. 14:34
 48/88 A kérdező kommentje:
Háát azért jó esetben egy könyvelő nem ér a másik emberhez fizikálisan! :)))Nagyon engem sem érdekelne,ha könyvelni kellene és bemegyek egy irodába,ott szembe találkozom egy "kiselefántal"...gondolnám,azért vették fel,mert ért a könyveléshez! De mint tudjuk,a fodrászatban ,úgy működik a dolog,aki kibérli a helyet,tud fizetni,az kapja meg! A tulaj magyarul carik rá,hogy neked van-e bevételed,csak ő megkapja a bérleti díjat! De azért köszi mindenkinek,átgondolom! Egyenlőre ott tartok,hogy igen,nem szeretnék elefánt gyereket! ...és tudom,hogy sokaknak nem tetszik,lehet igazuk van,lehet nem,de még mindig azon vagyok,ha ő így,akkor én is! A saját érdekében! Persze a szívem ettől megszakad,a könny a szemembe fut,mert még mindig nem értem,miért kell eltorzítani magát,ami maradandó,egy éltre ott lesz a nyoma! :(
2013. febr. 9. 14:47
 49/88 anonim ***** válasza:
47: na de nem hiszem, hogy annyira látható helyen lenne a tetoválásaid és a piercingjeid, hogy a betérő ügyfeleknek azonnal szembetűnne. Egy fültágító más, mint egy vállon lévő tetoválás, amit úgysem lehet mutogatni a munkahelyen, mert a dress code szerint kell öltözni.
2013. febr. 9. 14:52
 50/88 anonim ***** válasza:
51%

"10.Ugye tisztába vagy vele,hogy a szeretetnek és a fültágítónak nincs köze egymáshoz! Szeretem,hát persze,de az nem jelenti azt,hogy minden ökörségre fejet kellene bólintanom! Ha nem szeretném,akkor magyarul letojnám ,hogy mit csinál.Én is voltam fiatal,de bohócot nem csináltam magamból,a testemet nem csúfítottam el,szadista módon,mint azért nagyon sok fiatal sem most,ebben az elferdült világban."

Én meg felnőtt nő vagyok, piercinggel, és nem vagyok elcsúfítva, csak neked van más nézőpontod. Azon meg lehet változtatni. Azt gondolom nem véletlen, hogy ő fültágítót akar, ennek oka van, aminek köze van a te világképedhez, de ebbe inkább nem megyek bele. Tömören: tágíthatod a világképet és tanulhatsz egy kis elfogadást. Nos itt van a szeretet és a fültágítás kapcsolata. A szeretet nem arról szól, hogy azt csinálod amit mondok. A szeretet = elfogadás. Miből tanuljon, ha nem a saját hibáiból? A szomszédéból?

2013. febr. 9. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!