Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítség, meghülyült a gyerekem?

Segítség, meghülyült a gyerekem?

Figyelt kérdés
Évek óta nem engedtem a fültágítót,kivetettem amikor betette a fülébe.Undorító,egy életre elcsúfitják magukat evvel az ökörséggel.Most betöltötte a 18 évét,kijelentette,éveket várt,de most bizony neki lesz.Mondtam,semmi gond,én is tudok hülye lenni! Amíg iskolába jár eltartom,de már kereshet melót és csak a legszükségesebbet kapja meg.Se nadrág,se hajfesték,se pénz bulira,se semmi.Ha ő ilyen,akkor én is! Nem érti meg,hogy neki akarok jót.Minek az?Úgy néznek ki mint egy elefánt! Hogyan győzzem meg,hogy ne csúfitsa el magát?
2013. febr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 A kérdező kommentje:
Kedves 60-as válaszoló! Én is értem mit ír itt egy pár válaszoló,aki amellett lyukad ki,ha szeretem,elfogadom. Azt is megértem,aki azt írja,fogadjam el,mert ez az ő teste,ő élete,nagykorú,szabad akarata,döntése van! itt azon van a hangsúly,mint amit írtak páran,hogy ez a szeretettel összefügg! Szerintem nem! Mert tegyük fel,aki legyilkol egy embert,az anya számára akkor is a gyermeke marad,akkor is ugyanúgy szereti.Az más dolog,hogy valami megváltozik benne,mert egy szülő sem szeretné,hogy a gyermeke,vagy bárkié hülyeséget csináljon.Minden szülő a jót és szépet akarja,megakarja óvni a gyermekét a felelőtlen butaságoktól,tettektől.Adott esetben egy olyan dologtól,ami azért hiába páran mellette állnak,de nem elfogadott és ellenszenvet vált ki jó pár emberből.Azért ha logikusan belegondolunk,látsz,látunk egy ilyen 20 ft-os nagyságú lyukkal szaladgáló fiatalt,mi jut eszedbe,mi az első gondolatod? Nem az,hogy húú...milyen szép,sexis dögös,legyen az fiú vagy lány! Igen:ellenszenvet vált ki,mert én is azt gondolom,de ha őszinte vagy magadhoz,Te is,hogy:ez nem normális! Mert tényleg nem normális dolog!Szép egy piercing,szép lehet egy tetkó,derekán,vállán,karján,lábaszárán...nem mondom,hogy nem.De bárki bármit is mond/bár még olyat nem írt senki,hogy fúúú...milyen jó,sexis,dögös/ ez nem szép,nem sexis és nem dögös! Még idáig nem jutott el ez a világ! Én sem! Itt a kérdés arra irányult,hogyan győzzem meg,hogy ne csúfítsa el magát...lány létére! Mert igen:hamarosan munkahelyet kell keresni és nem túlságosan lesz elragadtatva a "főnökség",ha egy ilyen extrém külsejű lány berobog! Lehet,kellemesen csalódnak,de azt előre nem tudhatják! igen:A zord külső takarhat érzékeny,normális lelket! A megítélésekkel van probléma,amitől féltem! Talán ez olyan nagy baj? Sokan írták,hagyjam rá,csinálja! Sok választásom adott esetben már nincs! Talán reménykedni tudok,hogy átlinkelve ezt az oldalt neki,átértékeli ezt az egészet és talán megérti az aggodalmamat,más embernek,aki azért tapasztaltabb mint Ő,az észrevételeit megfogadja!Röviden ennyi.
2013. febr. 10. 12:56
 62/88 anonim ***** válasza:
Nekem sem tetszenek az ilyesmik, de megakadályozni nem lehet a végsőkig. Egy anya szereti (jó esetben) a gyermekét, bármilyen is legyen. Attól még hogy lesz egy fültágítója ami nem mindenki szerint szép, ugyanaz a gyerek lesz mint előtte. Én nem vagyok a tetoválások pártján sem, de azt gondolom hogy ha a 18 éves fiam tetoválást akar majd, akkor annyit tudok tenni hogy megkérem avasson be hogy milyen mintát szeretne, és próbálnék jóindulatú tanácsot adni hogy nehogy olyan legyen a vége amit 100% hogy megbán. Aztán felkeresnék egy rendes tetoválószalont, ahol nem lesz aids-es, meg nem hókuszpók lesz a barátnője portréja helyett, és kész. Igazából közöd nincs hozzá hogy mit tesz a fülébe. Örülhetnél hogy beavat, de látom olyan viszonyban lesztek hogy innentől semmiről nem fog szólni, csak megcsináltatja. Szívózhatsz vele persze, de értelme mennyi van. Moroghatsz hogy van egy hálátlan fiad akinek mindent megadtál, aztán kitágíttatta a fülét... Mindent megadtál, kivéve azt hogy tiszteletben tartod a döntéseit, és feltétel nélkül szereted. Amúgy neked a nadrág nem legszükségesebb kategória. Akkor járj gatya nélkül :)
2013. febr. 10. 13:10
 63/88 A kérdező kommentje:
Drága 62! Ha van 10 nadrágom,akkor igen,már nem szükséges kategória! :) Hordom azt,ami van! Nem létszükséglet újabbat venni! Az jutott még eszembe,elárulom:Évekkel ezelőtt egy munkahelyről a nyakláncom miatt kellett eljönnöm! a főnők asszony,többször ecsetelte a nem tetszését,hogy neki is van,de a fiókocskájában! Itt,ahol dolgoztam,szerinte átlag emberek mentek be és nekik ez ellenszenvet vált ki,nem kell,hogy azt lássák,nekem milyen lánc van a nyakamban,csak szépen,szolidan! Nem értettem,de megpróbáltam olyan felsőket viselni,ami takarta! Neki ez sem volt elég és hiába végeztem el a munkámat becsülettel,normálisan,egy nap bejelentette,hogy tovább nem tud alkalmazni! Naa,annyi gerincesség nem volt benne,hogy azt mondja:A nyaklánc miatt te hül@e,de ezt én is és más is tudta! Pedig az csak egy ,bocs,nem egy,három,de akkor is csak NYAKLÁNC volt! Itt vannak a különbségek! Lehetsz te bármilyen rendes ember,bármilyen rendes,tisztességes munkaerő aki szívvel-lélekkel csinálja a munkáját,akkor is az előítéletek játszanak szerepet! Sajnos!
2013. febr. 10. 14:30
 64/88 anonim ***** válasza:
37%

"Egy anya szereti (jó esetben) a gyermekét, bármilyen is legyen. Attól még hogy lesz egy fültágítója ami nem mindenki szerint szép, ugyanaz a gyerek lesz mint előtte. "

Hát lehet, hogy az én szövegértésemmel van a gond, de én nem azt vettem ki a kérdező szavaiból, hogy kevésbé szeretné a gyerekét majd fültágítóval. Egy buta döntéstől akarja megkímélni. Ennyi.

Amit a tetoválással kapcsolatban írsz, azzal meg az a bajom, hogy munkakeresésnél nem hátrány, ha valakinek egy pillangó van a fenekére tetoválva, de egy látványos fültágító már igen.

"Igazából közöd nincs hozzá hogy mit tesz a fülébe."

De persze ha emiatt nem kap állást és nem dolgozhat, akkor anyuka a másik kettő mellett még tartsa el, ha pedig megunja, fizesse a helyreállító műtétet, nem?

Akkor felnőtt amikor a döntést meghozza, de ha balul sül el, akkor szalad anyucihoz???

2013. febr. 11. 00:31
 65/88 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos hogy szaladna anyucihoz. Szerintem túlságosan el vagytok szállva attól hogy ti vagytok a szülők. A gyereknek vállalni kell a felelősséget a tettéért. Ha annak ellenére hogy elmondod hogy nehezebben kap majd munkát, és mégis megcsináltatja, akkor meg is fogja oldani a munka kérdést is. Maximum kiveszi. A tescoba pakolni felveszik fültágítóval is, meg gyárba is. Ha pedig orvosnak készül, valószínű nem fültágítózik, vagy ha mégis akkor 18 éves korából kifolyólag az álláskeresés még messze van. De nekem aztán édes mindegy. Nekem kiegyensúlyozott a családi hátterem, és tiszteletben tartom a gyerekem, és mindig is a legjobbat akartam neki, és én is óvom kellemetlen dolgoktól, amitől csak tudom, de tudni kell a szülőnek visszavonulni is, és hagyni hogy a már felnőtt gyerek döntsön, és vállalja a következményeket. És igen! Ha úgy adódik hogy fut vissza anyucihoz, mert gond van, akkor anyuci várja tárt karokkal, mert ezért vagyunk. Feltétel nélkül szeretni. Lehet lepontozni :)
2013. febr. 11. 12:46
 66/88 porcukormókus ***** válasza:

Hiaba van igazad, kedves Kerdezo, sajnos a lanyod a maga feje utan fog menni.. A helyedbe en is azt tennem amit te, kicsit behuznam a feket, mar ami a koltopenzt illeti. Legkesobb nyaron ra fog jonni, hogy nem is olyan konnyu igy munkat talalni- hozzateszem SAJNOS, mert en szemelyszerint elitelek mindeniranyu diszkriminaciot. De ettol meg letezik.

Nekem van egy unokahugom, akit imadok. Sokkal ertelmesebb lany volt mindig is az atlagnal, de egy igazi lazado mar kiskora ota. Tokatol bokaig ki van varrva. Hetvegen egy kocsmat csinalnak a parjaval, hetkoznap pedig fogaszati asszisztens egy puccos fovarosi maganrendeloben. Elvegzett egy dent.higienes kepzest is, es erosen gondolkodik tovabbtanulason, fogorvos szeretne lenni.

2013. febr. 11. 13:51
 67/88 porcukormókus ***** válasza:

Ezt csak azert irtam le, hogy lasd van aki kulonckent akar, tud es szeret elni.

Egyebkent mit tanul a lanyod, mivel szeretne foglalkozni a kesobbiekben?

2013. febr. 11. 14:24
 68/88 A kérdező kommentje:

Kedves Hozzászólók! Köszönöm mindenkinek,hogy leírta a véleményét,javaslatát! DE!! Igen felnőtt,nagykorú,papíron,egyébként még sem az enyém,sem a másé nem az 18 éves korban ezt mindenki tudja! Az,hogy az Ő teste,oké!Az,hogy mennyire fog boldogulni az életben ilyen extrém külsővel,még nem tudjuk.Az csak egy dolog,hogy leírják,Ők így -úgy segítenék a gyermeküket,ha ilyesmi kívánsága lenne,elkísérnék tetkószalonba,stb.Igen? Ha ne adj Isten,a homlokára akarna tetováltatni,akkor is ilyen lelkesek lennétek,hiszen a gyermeked,akit szeretsz és tiszteletben tartod a kívánságát,sőt mint írjátok,segítenétek még a választásban is? Ahha,hogy mi legyen a homlokán,ugye? Lehetne választani:szeretlek Pista vagy szeretlek Maris!Mert mondjuk ezt a dolgot lehetne összehasonlítani egy fültágítóval.A sima kis tetkó,lábon,vállon,karon,az ma már nem igazán extrém! Megkérdezném a könyvelő anyukát,neki hol van a tetkója,talán a fején,arcán ?Esetleg a ruha takarja?Vagy csak simán a nyakán ,karján?? Különbségek azért vannak a két dolog között! Írtam! Szép lehet egy piercing,akár orrban is,de nem mindegy,hogy egy kis pöttyöcske,vagy éppen egy vaskarika van benne! Igen,a pettyecskével felveszik bárhová,könyvelő,orvos,akármi,az már elfogadott! De kérdem én,biztosak vagytok benne kedves Anyukák,hogy az orrából kiálló vaskarikával is? Az egy dolog,hogy szereted,akár karikával,akár tetkóval,akár egy idióta fültágítóval is.Belehet menni vele interjúra álláskeresésnél,ellehet mondani,hogy ugyan már kedves uram,hölgyem,vegye már fel a gyerekemet,mert én szeretem és ettől ő még kiváló szakember! Elég lesz? Nem hinném.Írta itt valaki,az tök jó,ha fodrász lesz,annak előnyős ez a külső! Persze,ha csak fiataloknak akarja a frizuráját elkészíteni,akkor mindenképp! Igaz,esetleg kilehet írni az üzletre,ez itt az extrém kinézetűek szalonja,csak akkor gyere be,ha ezt elfogadod,ettől viszolygók,nagyikák,kerüljetek.Persze,mindenre lehet megoldást találni,ha akarunk,de,hogy ez a jövőt mennyire befolyásolja,nem tudhatjuk.Te sem,Én sem,Ő sem!....és igen,még mindig úgy gondolom,aki igazán szereti//bár én nem feltételezem senkiről,hogy ne szeretné a saját gyermekét,//akkor távlatokban is gondolkodik,gondol arra,hogy mi lesz vele 1,2,5 év múlva.

Az is egyértelmű,hogy anyucihoz rohan ha baj van és természetes is,hogy anyuci segít,de ha valamit meglehet előzni,ha figyelmeztetni lehet a következményekre,akkor azt meg is kell tenni!Nem arra kell építeni,hogy majd a szülő segít,mert amikor a szülő jót akart,tanácsokkal látta el,miért volt önfejű,akaratos,hiszen azt mondta nagykorú.Mindettől függetlenül segíteném Én is,Te is kedves olvasó,tisztába vagyok vele.

De a nagykorúság nem egyenlő a felnőtt,érett gondolkodással.Ez az,amit nem értenek meg!Lehet csinálni hülyeségeket,de annak valóban viselni kell a következményeit.

És igen,felvehetik a Tescóba árufeltöltőnek.De könyörgöm,senki nem azért taníttatja a gyermekét,hogy éjszakánként árút pakoljon a polcokra.Nálunk adott esetben a 4 éves fodrásznak való tanulása,álma,röpke pillanatok alatt semmivé válhat egy ilyen meggondolatlan lépés miatt!

Háát,hogy őszinte legyek,nem tudom.Mint írtam,más választásom nincs,mint hagyom,mert igen,az Ő teste,Ő élete!Kínomba találtam már ki ezeket az úgymond "luxus" megvonásokat is,mert jobb ötletem nem volt,hittem benne,evvel megtudom változtatni ezt a butaságát!Azt is tudom,hogy úgysem tudom,tudnám megállni,hogy ne vegyek meg neki dolgokat,amit eddig automatikusan megkapott!És hiába írtam,persze,elkeseredettségében mond olyat bárki,amit nem tenne meg,de nem tudnám itt hagyni szó nélkül,egy levelet hátrahagyva,hogy:majd jövök!.....és ezt Ő is tudja!

2013. febr. 11. 16:53
 69/88 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek a 65-ös válaszolóval. Sok szülő túlságosan el van szállva magától, azt hiszi, ő mindenható, és a gyerekének ő jelenti a mindent. Pedig nem minden felnőtt rohan anyucihoz, ha pl nem talál állást, én pl. biztosan nem tenném.
2013. febr. 11. 16:57
 70/88 anonim ***** válasza:
0%
Ja! Azt nem tudtam hogy a homlokába szeretné a fültágítót. Amúgy hány emberen láttál homlokon tetkót, és hányon fültágítót. Nem ugyanaz. De ha homlok, akkor homlok. Akkor sem idegbajoskodnék a gyakorin miatta. :)
2013. febr. 11. 19:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!