Segítség, meghülyült a gyerekem?
50: "Tömören: tágíthatod a világképet és tanulhatsz egy kis elfogadást."
Ez nagyon szép és jó, de nem egy elhagyatott tanyán élnek. A közösség, amelyben élünk igenis formál minket. Most, ebben a korszakban a fültágító még extrém és sok embert taszít. Anyuka bárhogy fogadja el, akár tapsikolhat is hozzá, ha a gyerekét utána minden interjúról kidobják és ez után tarthatja el. Aztán meg fizeti a helyreállító műtétet.
Persze ha tetoválóművész akar lenni akinek saját, jól menő stúdiója van, ott nem hátrány ha így néz ki, de ez keveseknek adatik meg, jó esetben felveszik a teszkóba éjszakai árufeltöltőnek.
Én egy 40-es anyuka vagyok, akinek igencsak meg tudja mozgatni a fantáziáját egy jótestű fiatal srác, és bevallom, hogy nekem a rasztahaj a gyengém. Néhány olyan jól meg van csinálva és múltkor láttam a neten egy képet egy félmeztelen srácról, aki úgy nézett ki nekem, mint egy álom..... és az előző munkahelyemen nekem is kellett interjúztatni, ha ez a srác megjelent volna az egyik felvételi beszélgetésen, ránézés után azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm, de fölösleges, hogy pocsékoljuk egymás idejét. Mert a nagyfőnökség úgyis az első nap kirúgta volna, de velem együtt, hogy alkalmatlan vagyok megtalálni azt az embert, aki képviselheti a céget.
Szóval az extrém kinézettel igencsak leszűkíti a lehetőségeit, és nem felnőttre vall az a hozzáállás, hogy sebaj, nem is akarok ilyen helyen dolgozni, majd anyuci eltart, aztán ha nem tetszik, akkor anyuci pénzén megműttetem magam.
Szóval valósítsa meg magát a gyerek, de a saját kontójára.
Amúgy egyszer láttam egy dokumentumfilmet, amiben bemutatták, hogy néhányan megvalósították a nagy álmukat: kis szarvakat operáltattak a homlokukra. Csak épp ez annyira taszították az embereket, hogy szépen bezárkóztak, szinte az utcára sem mennek... Na megérte?
Nem igazán éreztem, hogy olyan hej de boldogok lennének attól, hogy megvalósították a vágyukat.
A fültágítás meg nem olyan, mint egy orrpiercing amit kivehet és szinte nem is látszik vagy egy lila kakastaréj vagy narancssárga rasztahaj, amitől 10 perc alatt egy ollóval meg lehet szabadulni.
Én a tetovált könyvelő anyuka vagyok.
Nagyon jó úton haladsz afelé, hogy elmard magad mellől a kislányodat. Gratulálok.
Ez csak egy fültágító, ezzel kellene szeretned a kislányodat!!!!!!!!! KOmolyan ezen szenvedsz, nem is értem. Örülj neki, hogy van egy egészséges kislányod!
Inkább legyen három fültágítója, mint elszökjön vagy lelépjen valami fa*sz hapsival vagy esetleg ideje korán teherbe essen vagy kokaint szippantgasson.
53:
Azért a szülői szeretet és támogatás nem azt jelenti, hogy a gyerek bármilyen hülye agymenését feltétel nélkül támogatni és elfogadni kellene, továbbá ha olyan dolgot művel ami nemcsak őt, hanem magát a szülőt is hátrányosan érinti akkor ne próbáljuk megállítani.
A "csak" egy fültágító sok emberben visszatetszést kelt és nem általánosan elfogadott. Ráadásul a következményeit nem olyan egyszerű "orvosolni", mint egy hülye hajat egy ollóval. Az önmegvalósításnak meg a fene nagy önérzetességnek is van határa, és egy ponton túl visszaüt és negatív a hatása.
Elkezdtem elolvasni a hozzászólásokat, de inkább nem fejeztem be, ahogy láttam ez a topic is átment sárdobálásba.
Én már nem vagyok lázadó tini, magam is anyuka vagyok, bár a gyerekem még nagyon pici.
Ha 18 évesen ezzel a dologgal jönne, én megpróbálnám észérvekkel (és nem zsarolással) lebeszélni róla, de ha nem hallgat rám, akkor más eszközhöz nem folyamodnék, valóban az ő teste, én már nem szabhatom meg, hogy mit tesz vele, legalábbis nem olyan dolgokban, hogy mit viseljen, milyen stílust képviseljen. Nekem sem tetszik a fültágító, de sok (viszonylag értelmes) fiatalnak van, mert ezzel kifejezik egy bizonyos közösséghez tartozásukat.
Szóval nem örülnék a dolognak, de ha a gyerekem mindenáron ezt akarná, akkor elfogadnám. És nem szeretném őt kevésbé ettől, az meg főleg eszembe nem jutna, hogy emiatt megvonjak tőle bármit, ami eddig "járt" neki.
""az meg főleg eszembe nem jutna, hogy emiatt megvonjak tőle bármit, ami eddig "járt" neki.""
Köszönöm a válaszod,de az eddig "járt",azért nagyon nem így van! Sok dolog van,amit megkapott és Te-Ti ezt nem tudhatjátok.Automatikusan azért mert szereti a szülő a gyermekét,ezek a dolgok nem járnak,jártak! Sehol nincs az előírva,hogy nyaralni kell vinni,szoláriumba,bulizni kell járni,stb és én ezt köteles vagyok finanszírozni.Nagyon sok gyerek diákmunkával teremtette elő magának a pénzt az ilyen dolgokra,amire neki nem kellett menni.Ha végig olvastad volna,ezt mind leírtam.Itt nem az alapszükségletekről van szó,hanem az úgymond "luxus" dolgokról.Nagyon sok gyerek a felét nem kapja meg,akkor őket kevésbé szereti a szülő? Nem hinném.Ha meg Te vagy Ő vagy bárki azt hiszi,hogyha ilyen dolgokat nem kap meg és ettől a szeretet kevésbé van,az szomorú! De nagyon! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!