Segítség, meghülyült a gyerekem?
70.Ilyen alapon semmilyen kérdést nem lehet feltenni,sem a gyakorin,sem máshol? Szerintem ez erről szól,mindenki olyan kérdést tesz fel,amilyet akar.Válaszolni nem kötelező rá! :)
Igen,még nem divat a homlok tetkó,csak nehogy a Te gyermeked hozza be divatba,arra vigyázz! Mert tudod,ami még nem múlt el,az még jöhet és egy szerető anya azt is elfogadja :)
90 éves nénikének nem lehet fodrászhoz menni?Ezt se hallottam még!De még olyan szalont sem láttam,ahol ki lenne írva:Idősebbek kíméljetek! :)
Az az érdekes,hogy egy olyan kommentet sem olvastam,hogy az én gyerekemnek,rokonomnak van és milyen jól néz ki,milyen sikeres ember vált belőle,vagy tényleg milyen nagy divat és holnap beteszünk neki is egyet!:) Pedig állítólag nagy divat,mégis mindenki feltételes módban beszél.:)Akkor itt most csak az én gyermekem akarja követni a divatot?Innentől kezdve akkor még tapsikolhatok is ugyebár! :)
Ez a szép ebben a világban,hogy nem vagyunk egyformák!Kinek a pap,kinek a papné! Jó esetben a pap,mert a csuha mindent eltakar! ...még a tetkót is!
Aa, en attol fuggetlenul amiket korabban irtam neked, teljesen megertelek.Ez a fultagito tenyleg nem egy csini darab.
De ez a helyzeteden mit sem valtoztat. Sajnos el kell fogadnod a lanyod donteset.
Es mit szol hozza a ferjed, o is kiakadt?
73.
""Azon meg ne csodálkozz hogy senki nem írja azt hogy jajj, de menő, és az én fiamnak is van, mert egyből lepontoznák.""
Azt hiszem,innentől kezdve értelek! Ha sokan úgy és csak azért válaszolnak,hogy gyűjtsék a pontokat,nincs is miről beszélni!
Engem egy percig nem izgatott,hogy ki hogyan pontoz le,nem az számított,még ha egy pontot sem adott,hanem a segíteni akarás!Ha -20 pontom lenne,akkor is az igazat írnám,nem mismásolnék csak azért,hogy pontokat gyűjtsek.Hát ki nem ....a pontokat?! de ezt már nem először olvasom.Hát mi ez,pontvadászat?:)Azt hittem,én kis naiv,hogy a segíteni akarásról,tanácsokról szól és nem arra figyelnek,hogy úgy írjanak,olyan válaszokat adjanak ,ami növeli a százalékot.
Érdekes egy hozzáállás ez is! :)
További szép estét és pontvadászatot! :)
"ha valamit meglehet előzni,ha figyelmeztetni lehet a következményekre,akkor azt meg is kell tenni "
- írta a kedves kérdést felvető Anyuka.
Tisztelt Anyuka!
Ön megtette ezt. Sőt...
Kedves Anyuka, próbáljon meg a helyzeten túl látni, úgymond kívül helyezkedni! Túlságosan belemélyedt már ebbe a témába, belelovalva saját magát.
Valójában nincsen élet-halál kérdésről szó, s ezt Ön is belátja, ha sikerül eltávolodnia a témától és függetlenként rátekintenie.
Az, hogy Önnek nem tetszik a fültágító, az a saját ízlése. Másnak ugyanolyan idegen egy piros blúz is. Vagy az Ön esetéből említett nyaklánc. Ám olykor semmi anyagi dolog nem kell hozzá, elég a puszta személy egy ellenszenvhez :)
Kérem Önt, hogy próbáljon meg függetlenedni a témától, s engedni, hogy mindenki a saját hibáiból tanuljék. Ahogy Ön is :) Igaz? Hisz még ma is követ el hibákat :) Ahogy MINDANNYIUNK! Ki ilyet, ki olyat... ez nem számít :)
S ezzel nem álltam senki pártjára!
Visszatérnék a hozzászólásom indító gondolatára, amit Öntől idéztem. Ez a legfontosabb! Lélekben, szellemben érezzük, hogy mi megtettük, amit kellett és lehtett. Ennyi a dolgunk. Nem több.
S ez néha valóban nem könnyű...
Hogy milyen okostojás hozzászólók vannak itt,az eszem megáll.Végig olvastam és sehol nem láttam olyan bejegyzést,hogy nekem és gyerekemnek is lenne fültágítója.Jöttök a piercingel,tetoválással,de senki nem nyilatkozott,hogy ez az ő esetében melyik testrészén található.
Könnyű osztogatni a nagyképübbnél nagyképübb tanácsokat,de ez akkor lenne elfogadható és hiteles,ha ti már átestetek volna ezen.Nem majd ha az én gyerekem akar,igy,úgy elkisérem,segítek választani neki,persze,mert egy 18 évesnek az az álma ha már tetoválást akar,hogy anyuci választ neki.Ne nevettessétek már ki magatokat.Ha élesbe menne nálatok ez a sztori,akkor tudnátok igazán miről van szó.Azt is könnyű leírni,nagymamám nem fordulna ki ilyen láttán,de hogy nagymama láthasson ilyet,ahhoz munkahelyet kell találni az egyénnek.Ahhoz,hogy munkahelyet találjon,mint tudjuk,fényképes önéletrajzot kell beadni.Szerintetek egy piercinges,fültágítós fiatal szép látványt fog mutatni?Abban a percben dobják is az iratmegsemmisítőbe az egész irományát,mert ő rajta kívűl még van legalább tíz jelentkező,aki fénykép alapján szimpatikusabb lesz.
Igen,kilehet venni ez igaz.Összefog húzodni annyira két nap alatt,hogy lehessen normális fotót készíteni róla,vagy nyissa ki anyu a bukszáját,keressen egy magánrendelőt,ahol összevarrják?! Megoldható,csak az plussz egy hónap és olyan felesleges pénzkidobás,amit meglehetett volna előzni.
A másik.Lehetséges,hogy az én értelmezésemmel is probléma van,de én sem azt vettem ki a szülő írásából,hogy ezek után nem szeretné a gyermekét.Csupán megszeretné óvni egy oltári nagy hülyeségtől.Az ilyen kommentelők vannak még evvel a fiatallal egy szinten,lázadnak,megmutatják,megakarják mutatni,hogy ki ha nem ők.Az idegbetegséget nem az anya szájából vettem ki és a kötözködést sem,hiszen leírta többször,megpróbálta lebeszélni,eddig sikertelenül kedves hozzászoló.A te szavaidból inkább kilehet venni a nagyképűséget,kivagyokénságot,holott semmi köze a kérdésnek a te harmonikus életedhez és pontokhoz.Ilyen kijelentéseket az szokott tenni,érdeklödés hiányában,mert senki nem volt itt rá kíváncsi,aki megakarja játszani magát,pedig a valóság teljesen más.A pontozásra való figyelmet is csak az hozza fel,akinek annyira fontos,hogy a külvilág felé jó színt mutasson,közben belül meg az élete egy kész káosz.
Az utolsó hozzászoló jól összefoglalta.Amit lehetett ,megtettél kedves anyuka.Reménykedj,hátha változtat a jelenlegi döntésén,belátja,hogy értelmetlen dolog amit tesz.Tudom,hogy a szülő a véksőkig elmegy,hogy megóvja a gyerekét a buta tettektől,amit előbb,útóbb ő is befog látni,megérti mindez az ő érdekében történik.
Aki meg azt írja és ismét felelőtlen kijelentéssel,hogy azért van a szülő,hát el van tévedve.Annyi a kötelessége a szülőnek,felnevelje,tanítassa,megóvja,helyes példát mutasson neki,nem azért,hogy élete végéig a szülői jó szóra nem hallgató gyerekét istápolja.Segíthet,de nem köteles.
A másik büszke hozzászoló,ő bizony nem szaladna anyucihoz.ha van egy társ melletted,ha van tartalékod,ha van hol laknod,addig nem.De ha ezekből egy sem adatott meg,akkor bízony lekell tenned a büszkeséged,egyébiránt a híd alatt tudod meghúzni magad.
Gondolkodjunk kérem és ne csak a mában éljünk,gondolni kell a jövőre is!
Gyermeknevelés hiányában pedig ne osztogassunk olyan tanácsot,amiről halványlilafingunk sincs,hogy mi hogyan fog és történik jelen esetben és a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!