Ikrek-abortusz?

Figyelt kérdés
Van köztetek, aki az ikreit nem tartotta meg? Miért? Mi róla a vélemények?
2012. jún. 4. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
88%

Figyi, én csak azt tudom mondani, hogy beszélgess a férjeddel sokat, ő mennyire tudja elképzelni az életet plusz 2 gyerekkel. Ez, hogy mindenben melletted áll tök szép és jó, de benne lehet az is, hogy csak a tied legyen a döntés terhe is. Az első gyerkőc mennyi idős egyébként?

Egyet tarts szem előtt: ha a bébik maradnak, 9 hónap alatt nagyon sok változás fog lezajlani a szervezetedben és a fejedben is. Simán lehet, hogy "evés közben jön meg az étvágy", és a kezdeti sokk után boldogan fogod őket várni. Ha elveteted őket, azt meg ugye nem lehet visszacsinálni. Viszont azt is benne van a pakliban, amit írt vki, hogy gyakran a nem tervezett gyerekeken állnak bosszút a szülők, amiért felborult miattuk az addig megszokott kényelmes élet.

Még annyit tudok hozzátenni, hogy nekem a 2. babám jött úgymond hívatlanul. Én is nagyon megijedtem, mert az elsőt alig bírtam, nem épp egy könnyű eset. Párommal se volt akkoriban felhőtlen a boldogság, ő kimondta, hogy ha rajta múlna nem maradna a baba. Én meg azt mondtam neki, hogy a baba marad, ha nem tetszik, mehetsz te, majd megoldom vhogy. Direkt nem kértem tanácsot meg véleményt senkitől, mégis egy csomóan azt mondták, hogy hülyeség megtartani. Ezek mondjuk eléggé szíven ütöttek, de ez most mindegy. Rettenetesen be voltam sz.rva, hogy mi lesz velem a 2 kicsivel, mikor még az elsővel se igazán tudtam mit kezdeni (8 hós volt ekkor). Néha most is legszívesebben kiugranék az ablakon, amikor semmi energiám, ők meg mint ha ezt megéreznék, csak azért is nyűgösebbek és semmi sem jó. Ebből a szempontból abszolút megértelek, főleg, hogy egyszer már átélted ezeket.

Sokszor, míg vártam a kicsit, tök magamtól jutottak eszembe ilyen hülye gondolatok, ahogy a nagyot altattam el, hogy ha nem ragaszkodtam volna hozzá ennyire, akkor egy ugyanilyen édes kis csöppségről mondok le. Mondjuk én pont 4-et szeretnék, nem rég viccelődtünk vele, hogy már jöhetnének ikrek formájában, mert lehet könnyebb, ha bár ketten vannak, de nagyjából ugyanazt akarhatják, ha már egyszerre ordítanak :)). Viszont azért is imádkozom, hogy jó pár év teljen még el, mielőtt jönnek. Abból is megértelek, hogy a terhesség-szülés-szoptatás nekem borzasztó nagy nyűg volt, pedig különösebb gondok nem is adódtak. Még ha konkrétan nem is tudok segíteni, remélem legalább azzal, hogy próbáltam normálisan megosztani az élményeimet meg a gondolataimat, elterelődik a figyelmed az erkölcscsőszök papolásáról. (Nyilván könnyen beszél az, aki abszolút kívülálló.)

2012. jún. 4. 14:27
 42/73 anonim ***** válasza:
80%
41. vagyok megint. Visszaolvasva az előzőt, úgy érzem ki kell egészítenem, mielőtt bárki megkérdőjelezné, hogy mennyire szeretem a két kicsikémet. Ez alap, viszont itt szándékosan a nehézségeket akartam hangsúlyozni. Mert ha egyszerre többen kicsik, az bizony nem fenékig rózsaszín és hintőpor illatú, még úgy sem, hogy sokszor megkönnyezem, annyira cukik.
2012. jún. 4. 14:31
 43/73 anonim ***** válasza:
100%
végigolvastam a hozzászólásokat, és nem tudom, most mit vársz?te már eldöntötted,hogy nem akarod a gyerekeket, nem tudnád őket szeretni, ergo, elveteted őket.Sajnálom, de ebben a rovatban nemigazán fogsz támogatókat találni a döntésedre, ez van.Én meg próbálom érteni a te szempontodat is, mindazonáltal hidd el, legtöbbünk nem ezt az utat választaná...ilyen az emberi természet, de ez a Te döntésed, rólad van szó.Nyilván az nem lenne a kicsiknek sem jó, ha egy olyen anya neveli őket, aki nem képes őket szeretni...
2012. jún. 4. 15:40
 44/73 A kérdező kommentje:
Ha eldöntöttem volna, nem itt lennék...
2012. jún. 4. 15:47
 45/73 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok-nekem a 3. jött hívatlanul, mellette egy másféléves, a férjem erősködött, hogy vetessem el, neki nem kell már több gyerek.Új munkahelyem is van, amitől meg fogok válni.De én őt választottam, és tudom, nem fogom megbánni, de azt is,hogy nagyon nehéz lesz.Szerencsére a férjem elfogadta, és már ő is örül, meg a tesók is várják.
2012. jún. 4. 15:50
 46/73 anonim ***** válasza:
66%

Én csakis az anyagiak miatt nem tartanám meg. Mert hiába mondja bárki, hogy gyilkosság, az jobb, ha nem tudsz neki enni adni? Borzasztó lehet, ha a gyereked azt mondja: anya éhes vagyok! te meg nem tudsz neki enni adni! :(

Ha az érzelmi oldalt nézzük, én megtartanám. 9 hónap alatt nagyon meglehet szeretni őket és fel lehet készlülni a szülésre, az utána következő időszakra.

Ikrekkel nehéz az élet, főleg ha még hasfájás is nehezíti és segítség sincs. Viszont egy idő után könnyebb lesz, mert eljátszanak egymással stb.

2012. jún. 4. 15:56
 47/73 anonim ***** válasza:
100%

Tököm tudja melyik hozzászólásokat írtam én. De a megtartás mellett kardoskodok (saját sztorim leírva, nem vésem le újra).

Sz@r az egész világ, úgy ahogy van. Egyedül a család jelent mentsvárat, egyedül a gyerekek azok, akik képesek boldoggá tenni.

Igen, nagyon abortusz ellenes vagyok, de most nem akarok belemenni egy pro és kontra vitába, fogadd el a hozzáállásom, de én is keresztül mentem sok mindenen. Volt, hogy éheztem. De nem bántam meg egyik gyerekem sem.

Én nem kellettem anyámnak, mindenki más, ha anyám akkor ideír mikor teherbe esett velem, az abortuszt javasolta volna neki, de én nagyon boldog vagyok, hogy élek!

Senkinek nincs joga ezt elvenni tőlem.

2012. jún. 4. 17:18
 48/73 anonim ***** válasza:
82%
Végig olvastam a kommenteket, próbáltam beleélni magam a helyzetedbe. Rengeteg minden kavarog most a fejemben. Leírom, bár lehet, hogy hosszú, és kusza lesz. 18 évesen volt egy abortuszom, 72 órás tabletta bevétele után maradtam terhes. Érettségi előtt álltam, semmim nem volt (szó szerint) a páromnak se munkahelye, se semmije szintén... Elvetettük, hiszen akkor ez tűnt a jó döntésnek. Már tudom, hogy akkor valóban "jól" döntöttem. Az óta összeházasodtunk, és 1 éves lesz a kisfiúnk, aki szintén becsúszott baba volt, de legalább laknunk van hol, és van munkahelyünk így megtartottuk (szerencsére). Ez volt életünk legjobb döntése, és még így ennek ellenére is tudom, hogy anno 18 évesen az volt a helyes, hogy nem tartottuk meg. Eszembe jut időnként, hogy vajon milyen lenne, fiú-lány? Mekkora lenne, stb. De gyorsan el is hesegetem ezeket a gondolatokat. Ha megtartottuk volna, akkor is biztos lett volna valahogy, de szeretettel nem lakathatom jól a gyereket, és nem fűthetek be neki télen vele. De nem ragozom, egyszerűen ez volt a helyes döntés. Akkor nemcsak a saját életemről döntöttem, hanem másik 2-ről is. (Ezt azért írom le, hogy lásd, ismerem mind2 oldalt, ha nem is ikrekkel) Neked most nem 1, nem 2, hanem másik 4 életről is döntened kell. Az anyagiakkal te vagy tisztában, hogy milyen lehetőségeitek vannak. Azzal, hogy Te hogy bírnád, szintén te vagy tisztában, mint azzal is, hogy a férjed hogy áll ehhez a kérdéshez. Egyedül viszont ne dönts, de a választ se várd tőlünk! Ülj le a férjeddel, és beszéljétek meg együtt. Úgy érzed nem bírnád? Sok lenne? Gondolj bele, 2 gyerek szeretetét el bírnád még viselni, annyival több örömet (olykor bosszúságot) el tudnál még viselni? Később annyival több unokát, öreg időidben gondoskodó kezet el tudnál még viselni? Biztosan. Ugye, így már nem is akkora "áldozat". Persze az eleje biztosan nehéz lesz, de utána? Minden kezdet nehéz, de majd belejössz idővel! Ugyan akkor etetni tudnád őket, lenne/lesz hol lakni? Fűteni tudsz majd? Ha nem is mentek nyaralni, de kirándulni fogtok tudni menni? Lesz mibe járniuk? El tudod indítani őket az életbe? Vagy legalább támogatni tudod majd őket? De helyetted nem dönthetjük el. 4 gyerek a mai világban baromi nehéz döntés, és óriási felelősség. Gondolom, hogy sok kérdés kavarog most a fejedben, hogy lesz, mi lesz, egyáltalán mi van?! De ezeket magadban kell lerendezni. (Egy biztos állam bácsira ne hagyatkozz, mert ha rajta múlik, akkor éhen haltok) Mérlegeld az érveket, ellene, mellette, a lehetőségeket, mindent, ha kell írd le egy papírra, összegezd. Ha az abortuszt látod helyes megoldásnak, tedd azt. Ha megtartod, megtartod. Neked kell tudni. Nem vagyok se abortusz ellenes, de nem is támogatom, semlegesnek mondanám magam. Gondolj arra, hogy most 2 sejtcsomó van benned, tied a döntés, hogy megadod-e az esélyt nekik az életre, hogy kifejlődjenek vagy nem? Egy biztos, ha beszélnék a férjemmel, és ő "zöld" utat adna, én megtartanám őket! Remélem tudtam valamit segíteni, és kívánom, hogy dönts helyesen!
2012. jún. 4. 23:37
 49/73 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nincs értelme tovább vitatkozni!!! Úgy is a kérdező fogja eldönteni ez pedig itt elég vegyes. Ha ő tud azzal a tudattal élni,hogy megölte a gyerekeit,akkor ölje.
2012. jún. 5. 01:05
 50/73 A kérdező kommentje:
23-37! Köszönöm az emberséges hozzászólásodat, rengetegen példát vehetnének rólad.
2012. jún. 5. 07:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!