Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy abortusz?

Hogy zajlik egy abortusz?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy bent kell feküdni a kórházban utána megfigyelésen? Ha igen, akkor meddig? Mennyire lesz fájdalmas? Kb mikor kapok időpontot rá? stb...

Holnap megyek orvoshoz megbeszélésre, de nagyon izgulok és jó lenne, ha valaki tapasztalt el tudná nekem magyarázni, mert nem bírok várni:S

2012. máj. 28. 14:07
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nem volt sosem abortuszom hálistennek, de a barátnőmnek igen, Ő mesélt róla.

Elvileg reggel, délelött kapsz időpontot, bemész, felhelyeznek valami tágítót- barátnőm azt mondta iszonyatosan fáj (mivel természetellenesen gyorsan tágít ki, ez olyan mint amikor szüléskor tágulnál, csak ugye itt eröltetik), elaltatnak,megcsinálják a műtétet (ezt konkrétabban nem tudom h zajlik), barátnőm még 3 órát volt bent utána és jöhetett haza, aztán azt hiszem 3 hét múlva kísértem kontrollra.

2012. máj. 28. 14:30
 2/62 anonim ***** válasza:
82%
Elintézed a dokit, ultrahangot, majd a papírokkal bemész a családsegítőbe, ott kapsz egy csekket. Befizeted, 3 nap múlva vissza. Ha minden papír meg van akkor telefonálsz a kórházba, kapsz egy időpontot. Ha van belgyógy papírod, akkor altatnak, ha nincs érzéstelenítenek. Bemész megvizsgálnak, ha még nem szültél felteszik a tágítót (fáj) és hagynak. Éjszakára bent kell maradni, majd másnap reggel éhgyomorra megműtenek. Az egész 20 perc, utána 2 óráig nem mozoghatsz, nem ehetsz ihatsz.Ha letelt megnézik a vérzésed, ha minden rendben kortyolhatsz, pihensz. Majd du. engednek el ha nincs semmi bajod.
2012. máj. 28. 15:13
 3/62 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk úgy van, hogy a papírok elintézése után be kell jelentkezni az osztályra. Berendezkedsz, este felhelyezik a lamináriát(kis pálca, nedvesség hatására kitágítja a máhszájat), másnap reggel műtét, ez kb 15-20 perc. Itt altatnak mindenkit. Ha elmúltál 18, akkor még aznap du mehetsz haza. Ha kiskorú vagy még, akkor csak másnap.

(A terhességem során sokat feküdtem a nőgyógyászaton, és sajnos sok ilyet láttam.)

2012. máj. 28. 17:26
 4/62 A kérdező kommentje:
Hű... köszi a válaszokat.. és a magzat érez belőle valamit?
2012. máj. 28. 18:40
 5/62 anonim ***** válasza:
60%
Hát nem tudom, de végülis megölöd! Nem? Akkor az számít, hogy érez-e belőle valamit?
2012. máj. 28. 20:42
 6/62 A kérdező kommentje:
Szerintem számít... És nekem nem kell mondanod, hogy megölöm, tisztában vagyok vele és hidd el, hogy nagyon rossz érzés, csak sajnos a körülményeim nem engedik meg a gyereket. A párom külföldön van, profi sportoló, és tudjuk milyenek a sportolók... Csak saját magára gondol és hogy egy gyerek ártana a karrierjének.. Nem hiszem, hogy felvállalná, nekem pedig nincs meg hozzá az anyagi hátterem és még fősulira járok.. Ez a legésszerűbb megoldás..
2012. máj. 28. 23:42
 7/62 anonim ***** válasza:
Elmondtad a párodnak hogy babár vársz?
2012. máj. 28. 23:49
 8/62 anonim ***** válasza:
42%

Tudod, hogy az abortusz által "megölöd a babádat", és csak az számít, hogy érez-e majd valamit? ):-(

Ha nem tudod vállalni, akkor se öld meg. Add örökbe. Annyian várnak örökbefogadásra...

Mellesleg magadat is nagy veszélyeknek teszed ki az abortusszal... Életed végéig sérült leszel lelkileg, és a testi kockázatok sem elhanyagolhatóak.

2012. máj. 29. 08:12
 9/62 anonim ***** válasza:
66%
Érez e? Nézd, nem akarok nyers lenne, de feldarabolják, szétvágják. Szerinted akkor érez? Nem kérdezed komolyan. Most írtam róla egy tanulmányt, elég érdekes dolgok vannak benne. A párod tudta nélkül el ne vetesd, mert az akár a kapcsolat végét is jelentheti.
2012. máj. 29. 08:13
 10/62 anonim ***** válasza:
Amikor nekem volt, nemrégen, akkor azok is reggel jöttek, akik még nem szültek. 8kor feltette nekik a doki a tágítót,aztán délkörül mentek a műtőbe.Ahogy nekem volt: doki-csv-doki. Doki adott beutalót vérvételre és ekgra. Aztán vissza csv, és még az utolsó alkalmon megbeszéltünk a dokival egy időpontot, akkor reggel mentem, még megvizsgált, felküldött az osztályra, ott még papírok, aztén ágyba, és várni.11kor volt a műtét, fél3kor eljöhettem. Te nem érzel belőle semmit, altatnak, és ha nagyon izgulsz, előtte még kaphatsz nyugtatót. Abban a lelkiállapotban az sem sokat használ, csak kicsit eltompít. Nekem azért kellett, mert mikor felkerültem az osztályra, 230as vérnyomást mért a nővér, és mindjárt ő ajánlotta, nem is kellett kérnem. Nekem 2hétbe telt mindent elintézni, de ebből 1 hetet az időpont miatt kellett várni, mert csak akkorra kaptam.
2012. máj. 29. 08:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!