Hogy zajlik egy abortusz?
Úgy értem, hogy bent kell feküdni a kórházban utána megfigyelésen? Ha igen, akkor meddig? Mennyire lesz fájdalmas? Kb mikor kapok időpontot rá? stb...
Holnap megyek orvoshoz megbeszélésre, de nagyon izgulok és jó lenne, ha valaki tapasztalt el tudná nekem magyarázni, mert nem bírok várni:S
Az abortusz kérdése szoros összefüggésben van a vallással - azt is mondhatjuk kifejezetten vallási kérdés. Csak a vallásos ember tudja, hogy ártatlan embert ölni nem szabad akkor sem, ha egy társadalom törvényei megengedik, hiszen a teremtett világ rendjébe beleírt természettörvény, az objektív erkölcsi törvény, Isten törvénye tiltja (azaz súlyos bűn).
Elsősorban tehát nem azért kell tartózkodni az abortusztól, mert rossz pszichológiai és egészségügyi hatással lehet az anyára (korai abortusznál általában nincs ilyen hatás, későbbinél sem feltétlenül), hanem azért mert egy másik ember életének a kioltása. A legártatlanabb, legvédendőbb állapotban levő emberi élet kioltása.
A hitetlen ember tulajdonképpen bálványimádó: önmagát, az embert, a tudományt, az anyagvilágot, a természetet független, önmagában való, végső, abszolút, korlátlan önrendelkezéssel, teljhatalommal rendelkező valóságnak tekinti, vagyis olyan tulajdonságokkal ruházza fel, amelyeket a hívő ember Istenben ismer fel.
Nem csoda hát, hogy a hitetlen ember feláldozza a legnagyobb emberi értéket, az életet a fogyasztói társadalom "isteneinek", a hatalomnak, a gazdagságnak és az élvezetnek az "oltárán" ("kincs, hír, gyönyör" az ő istenük). Ezt teszi, aki azt mondja, "nem akarom feladni a karriert, a gyermekem jólétét, vagy akár a magamét, ezért megölöm őt vagy magamat" (abortusz, eutanázia, öngyilkosság, kábítószer). Önistenítésének jele, hogy fenntartja magának a jogot saját maga, vagy mások életének kioltásához.
40-es vagyok. 41-esnek. Egyetértek azzal, amit írsz. Viszont te is leírod, általános erkölcsi törvény. És az nem vallás. A vallások tartalmazzák az erkölcsi törvényeket, (számomra nem, de másnak talán) meglepő módon a világvallások igen sok alapvető etikában megegyeznek. És tudod miért? Mert az erkölcsi törvény (pl jelen esetben a ne ölj) az ember szívébe van írva. Minden emberébe. Ezért nemcsak a vallásos tudja, hogy ártatlan embert ölni nem szabad. A vallásosnak könnyebb erre figyelni, erre rájönni, mert erre van "trenírozva". Ugyanakkor sajnos sok vallásos is elmegy abortuszra... A keresztvíz nem ad automatikusan erkölcsi éleslátást.
Az abortuszból vallási kérdést csinálni veszélyes dolog: nem a lényeggel foglalkozik: mintha egy vallásosnak ember lenne az embrió, egy vallástalannak meg nem. Ez a kérdés meg biológia.
Lehet vallási indíttatásból ellenezni az abortuszt, de ezt ne mossuk össze azzal, hogy milyen asztalra is tartozik maga a kérdés. Személy szerint nem vallási indíttatásból ellenzem az abortuszt, hanem 1. a magzatgyermek életét próbálom védeni
2. az anyát, illetve a döntés többi résztvevőjét próbálom óvni az ab. következményeitől.
Mindezek mellett tudom, hogy a kompetenciámnak vannak határai, ehhez érkeztem el most, s itt meg is állok.
Előző kommentekre: teljesen egyetértek a 41essel, s kérlek, ha vallásosnak érzed magad kedves 40es és korábbiakban szóló vallási fanatikus, akkor ne írj a szeretet nevében ítéletet a másikról, ez Isten dolga lesz. Hívő vagyok és teljesen felbosszant, hogy miket írsz itt Isten nevében... És a kérdés tényleg nem vallási kérdés, hanem általános erkölcsi kérdés. A magzat élete teljes mértékben embernek tekinthető, s igenis nyomot fog hagyni az ember lelkében, ha megöli. De ha valaki fanatikusan ír Istenről egy olyan embernek, akinek ki tudja egyáltalán mit jelent az "Isten", mint szó, fogalom, hogy majd megbüntet, stb, azzal szerintem csak rosszabb hatást érsz el, s ez a későbbiekre is kihat, ha meg akarja bánni, nem biztos, hogy megtalálja a helyes utat! Gondolkozz Te is, kérlek!
Kedves Kérdező, ez a baba már él, ahogy írtam korábban, sokan várnak Rá, ha Te nem is, válaszd Őt!
Úgy érzem, teljesen más témába ment át a kérdésem.. 40-es köszönöm szépen a tanácsot:)
Nem értem, hogy ha valaki nem vallásos miért kell ráerőltetni. Én pl vegetáriánus vagyok és nem erőltetem rá a családomra és a barátaimra, hogy na legyetek vegák, mert az a helyes.. Én úgy gondolom, hogy az egész keresztény vallást a buta emberek találták ki anno, hogy meggazdagodjanak a háborúkból és az egyházak által beszedett adókból.. De ezen lehet vitatkozni, csak sajnos nem itt mert nem ez volt a kérdésem.
Meg van az időpontom már, jövőhét kedden megyek és mivel a párom nincs itt, ezért a húgom jön velem..
Hogy zajlik az abortusz?
Íme, semmi titok nincs benne:
Minden évben annyi embert pusztít el a legális abortuszipar, mint Magyarország lakosságának a négyszerese (több mint 40 millió abortusz évente). Csak hazánkban évente több mint 40 000 abortuszt végeznek: évente kisvárosnyi embert elpusztítanak.
Tipikus vegetáriánus gondolkodás:
"A meg nem született embert összetráncsírozhatjuk kényelmi okokból, és végül a kukába vagy a csatornába dobhatjuk, de ne vágjuk le a szegény tyúkot, bárányt stb.!"
Ez a gyökere annak, hogy a hitetlenek nem értik, mi a rossz az abortuszban: nem becsülik többre az emberi életet az állatnál, mert nem hisznek magasabb rendű céljában (vagyis az üdvösségben).
az állatéletet jobban kell védeni, mint az emberit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!