Ikrek-abortusz?

Figyelt kérdés
Van köztetek, aki az ikreit nem tartotta meg? Miért? Mi róla a vélemények?
2012. jún. 4. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:

Nem nézek ilyenetek, ne haragudj, de megértem a szándékodat és a célodat. Újabb terhet nem veszek magamra, így is van elég.

Igen, rendes volt a 3.-tól a hozzászólás, (azaz némely része), de a családi pótlék és a gyes az vicc. Mármint az összeg. Azért is szándékoztam visszamenni jövőre dolgozni, mert gyes-sel nem maradnék itthon, az semmire sem elég.

2012. jún. 4. 10:23
 22/73 anonim ***** válasza:
67%

annyit tennék még hozzá, hogy: ez önmagában is nagyon nehéz döntés lehet, de ha kiderülne, hogy ketten vannak. azt én biztos jelnek venném, arra gondolnék, hogy ez nem lehet véletlen. hogy ő nekik biztos céljuk van együtt. pl. ha nehézségben is éltek, vagy ők lesznek olyan szituációban, akkor mindig segíteni fogják egymást. (ismerek is ilyen, nehéz körülmények között nevelkedett ikreket. értelmes, kedves emberek, mindketten, gyakorlatilag önerejükből, de biztos anyukájuk is sokat segített nekik, aki egyedül nevelte őket, egyetemet végeztek)

most pedig a realitás része: így már nagycsalád lesztek, biztos kaptok majd állami segítséget, (ha olyan rossz a helyzetetek, akkor soron kívül is) csak meg lehet oldani valahogy

2012. jún. 4. 10:24
 23/73 anonim ***** válasza:
61%
Én most jól le leszek pontozva de lesz@rom!Én nagyon abortusz ellenes vagyok,nincs olyan isten amiért én elvetetném a gyerekemet!Nem hiszek abban,hogy egy jól használt fogamzásgátló mellett teherbe lehet esni,ez csak akkor történhet meg ha nem elég körültekintően,helytelenül használják azt,a saját hülyeségünk miatt pedig ne ÖLJÜNK már gyerekeket könyörgöm!A nincs pénzem,meg házam meg segítségem,ez pedig csak önző duma!Mindent lehet csak akarni kell!Itt erre az én példám...17 évesen mentem férjhez,rögtön terhes is lettem,vettünk a párommal hitelre egy tanyát,a törlesztő a párom fizetésének több mint fele volt,nem voltak szomszédok,nem volt viz még az udvarban sem,a városból utcai kútról hordtuk a vizet kannákban,egy szoba konyhánk volt,nem volt kocsink,se telefonunk.Egész nap egyedül voltam otthon,volt olyan hogy 3 hónapig ki sem mozdultam otthonról,csak motorunk volt,ami egy személyes,a párom munka után mindig bevásárolt,igy nem kellett mennem sehova.Egy éves sem volt még a fiam mikor újra terhes lettem lányommal.Megjegyzem tervezett gyerekek voltak!9 évig éltünk a tanyán,nem mondom hogy egyszerű vagy könnyű volt,mert nagyon sok fáradsággal és lemondással járt az hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen és jól érezzék magukat,de hidd el meg volt mindenük és semmi hátrányt nem szenvedtek a többiekkel szemben!Ma már 18 és 16 és fél évesek,van még 2 öccsük,nagy házban lakunk a városban,van kocsink,telefon mindenkinek van a gyerekeknek is,nyaralni még soha nem voltunk,csak egy napos kirándulásokra mentünk eddig,nem hordunk drága ruhákat és nagyon be kell osztanunk a pénzt de ennek ellenére BOLDOGOK vagyunk,mert van egy szép családunk!A gyerek igen is sok lemondással jár de megéri,mert ne feledjük,hogy ők okozzák a legtöbb gondot de a legtöbb boldogságot is!!!Még annyit hogy a negyedik gyerkőcöt mi is védekezés mellett hoztuk össze,de úgy hogy tudtuk hogy nem biztos az a módszer amit használunk és ha becsúszik a baba az sem baj!Ha nem akartam volna akkor tuti módszer választok inkább egyszerre kettőt mint hogy meg kelljen ölnöm a gyerekemet...
2012. jún. 4. 10:31
 24/73 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó vagyok,kérdező én nem bántani akarlak!Az lett volna a mondanivalóm lényege,hogy az élet nehéz nagyon-nagyon de mindent meg lehet és kell is oldani és nem hiszem hogy az a jó megoldás hogy elvetetjük a gyerekeinket!Légy egy kicsit optimistább,minden rendben lesz majd,olyan még nem volt hogy sehogy se lett volna!Segítségem nekem sem volt és még ma sincs,négy gyerkőc mellett itthon vagyok gyesen,apa dolgozik csak.Van háztörlesztőnk is ami 85e vagy 90e attól függ hogy áll a frank éppen de volt már 100 is,autó hitelünk is van ami 15e.Nehezen élünk mi is de pont a gyerekek adják az erőt ahhoz hogy tovább tudjunk lépni!
2012. jún. 4. 10:45
 25/73 A kérdező kommentje:
Igen, értelek, le a kalappal előtted, de nem mindenkinek ez az életcélja, minden ember más. Én is szültem 18 évesen, imádom őt, mellette diplomáztam le. Nem az anyagiak a fő érv nekem, hanem az, hogy nem vagyok felkészülve. 1-re sem, nemhogy 2-re. A kicsi is pici, még pelenkás. Lelkileg nem érzem magam késznek egy újabb terhességre, szülésre, és mindenre, ami vele jár. Nem akartuk (ezért is védekeztünk). Nem tudok örülni, ha belegebedek sem. A másik kettőnek örültem, majd kiugrottam a bőrömből a pozitív tesztnél. De msot ez nem megy. Csak a nyűgöt látom bennük. Sajnálom, de ez van. Az ember nem tudja a hozzáállását meghatározni/megváltoztatni. Ez nem direkt választott érzés. Erről nem tehetek. Ez vagy változik, vagy nem. Örülnék ha változna, de nem. Nagyon nehéz.
2012. jún. 4. 10:56
 26/73 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom hanyadik vagyok:

én 10 napja szültem negyedikem úgy, hogy nem volt tervezett. Ráadásul benne vagyok a korban elég rendesen, de képtelen voltam az abortuszra.

Utánajártam minden támogatásnak, minden jogomnak, felhívtam többször is az OEP-et (hülye egy szerződésem van), az Államkincstárt, az Önkormányzatot.

Talpaltam azért, hogy nehogy egy járandóság is kiessen, mert mocskosul kell a pénz.

Azt hiszed más nem élte át, hogy végre lehetne egy kis szabadsága, mégis megint pelenkázás jön? Dehogyisnem.

De a baba nem egy olyan dolog, ami ha nem kell, akkor eldobod, majd jön másik... Nem biztos, hogy ép ésszel megúszod és nem biztos, hogy lesz utána másik lehetőséged.

Mi is k.rva sz.rul élünk. Van lakáshitelünk, kötelező kiadások a rezsi mellett. De tény, hogy még így is boldogok vagyunk, pedig sok mindenről lemondtunk. De tudom, hogy ez nem tartós, hanem átmeneti és ez visz előre. Meg a gyerekeim...

2012. jún. 4. 11:14
 27/73 anonim ***** válasza:
57%

8.vagyok

Én se bántani akartalak,de én 16 vesen megszültem. És tudod igen 1 évet kimaradtam a gimiből és híztam,megerszkedett a mellem,10 évet örögedtem,stb,de nem bánom. Igen le kellett mondanom egy időre a bulizásról a haverokról és mindenről. Most már több,mint 1 évesek itthon vannak nagyimmal én meg gimibe. De csak azt gondold végig,hogy 2 embert megölnél. Megéri? Tudnál utána ezzel a tudattal élni? És még annyi,hogy azt kérdezted,hogy "Mi róla a vélemények?"

Erre mindenki leírta a saját állás pontját.

2012. jún. 4. 11:17
 28/73 anonim ***** válasza:
66%
Most le leszek pontozva,de vélemyént kértél véleményt kaptál és most én is vélemyént fogok írni. Nem olvastam végig,csak azokat amiket te írtál meg a nőgyógyászosat és a 17 éveset. Írtad,hogy már lediplomáztál,szal legalább 24 vagy. Benne 17 évesen több anyai ösztön és felelősség volt. És a nőgyógyászos pedig a legjobb példa.Tényleg mér enm ölöd meg a más meglévő gyerekedet? Ennyi erőből... Van egy gyereked,aki még kicsi. 8-9 hónap mulva már nagy lesz. Anyagiakat pedig meg lehet oldani. De könyörgöm milyen anya,sőt milyen ember az ilyen aki megölne 2 gyereket? Ugyhogy ezen gondolkodj el.
2012. jún. 4. 11:27
 29/73 anonim ***** válasza:
22%
23-as vagyok,elhiszem hogy megijedtél egy váratlan terhesség ráadásul két babával biztosan ijesztő lehet,én is megijedtem volna de ez szerintem elfog múlni.Annyira önző pedig te sem lehetsz hogy nincs kedved pelenkázni ezért elmész abortuszra.Hány hetes vagy?Szerintem kérj segítséget pszihológustól.Férjed mit szól a babákhoz?
2012. jún. 4. 11:30
 30/73 anonim ***** válasza:
87%

Te Kedves Kérdező azt gondoltad,hogy mindenki a nyakadba fog borulni,hogy persze ne tartsd meg.

Én nem foglak leszúrni,mert nekem is volt abortuszom. 20 éves voltam,de mi a barátomal koleszban laktunk és kajára alig volt pénz,mert minden elment a sulira. A lényeg,hogy az abortusz többe került,mint 1 gyerek. Tudom most jönne az,hogy,de neked 2 lenne. Sőt 3. De mivel már van egy,ezért van,etetőszék,rengeteg ruha,1 babakocsi,stb. Sok mindenből kéne még 1. De biztos van család vagy barát akinél van gyerek és kölcsön adja,mert már nem kell. Miután nekem meg volt az abortusz hónapokig depressziós voltam. Most 33 éves vagyok,jól menő ügyvéd,férjem dettó. Van egy nagy házunk és minden luxus ami kell. 4 hónapos a kisfiunk,de még mindig sokszor eszembe jut az abortusz és az a gyerekem,hogy megöltem. És rengeteget sírok miatta,pedig boldog anyukának kéne lennem és hálát adni az istennek,hogy egyáltalán lehetett még egy. Még ma is megkönnyezek,ha látok egy fiatal kismamát vagy anyukát. Figyelj. Én ezt a terhet életem végéig cipelni fogom. Tudom milyen érzés és amikor úgy döntöttem...vagyis "döntöttem"...inkább úgy mondom,hogy nem volt más választásom életem legnagyobb hibáját követtem el.

Én azt mondom,hogy ne vetesd el,mert ez egy leírhatatlan érzés amit utánna fogsz érezni.

2012. jún. 4. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!