Volt már valakinek abortusza?! Holnap megyek az orvoshoz meg vizsgáltatni magam, mert vettem 3tesztet és mind3 pozitiv lett.!
Kedves 20. Válaszadó!
Nagyon szépen meg szeretnélek kérni, hogy ne adj ilyen tanácsokat, mert ezzel nagyon sokat ártasz a kérdezőnek, és sok olvasónak is.
Az abortusz sosem helyes döntés, és nem gondolom, hogy az a beszűkült, aki ezt így gondolja.
Érdekes látni itt ezen az oldalon is az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Az egyik fajta a döntés előtt áll, és erre a sok marha támogatja a baba elvetetésében, és aztán vannak az "utána" kérdések, hogy kikészültek, nem tudták feldolgozni, és egy életen át viselik a terhet. Nem gondolkozik el senki sem azon, hogy nem azoknak rossz utána, akik megtartották a babát? Ismer bárki is olyat, hogy valaki megbánta, hogy megszületett a babája? Nincs olyan rossz körülmény, ahol ne férne meg egy kis élet.
95-ös
Nagyon szépen megkérlek, hogy ne játszd az erkölcscsőszt, és azt hogy mindent jobban tudsz.
Akkor legyen nagy a szád, ha akár egyetlen egy olyan gyereket örökbe fogadsz, akit nem akart az anyja. A világ legkönnyebb dolga a másikra rátukmálni a gyereket úgy, hogy te egy hét múlva már nem is emlékszel rá, ő viszont ezt éli.
A kérdezőnek és az utolsónak: természetesen mindkét fajta döntést meg lehet bánni, mert az ember már csak olyan, hogy hajlamos a "mi lett volna ha" című önkinzó gondolkodásra. A két dolog között a lényegi különbség mindösszesen annyi, hogy a "megbántam az abortuszom" álláspont fennen hirdethető, addig a "megbántam a szülésem" álláspontot az ember rendszerint önmaga előtt is szégyenli, nem meri megfogalmazni - "csak" állandóan ideges, "csak" nincs türelme a párjához és a gyerekhez, "csak" szétesik a családja, "csak" marokszámra eszi a nyugtatót vagy törzsvendég a pszichológusnál...
A legtöbb kárt természetesen a lelkiismeret-kufárok okozzák ebben a tekintetben, akiknek semmi sem drága, időnként ki is mondott céljuk, hogy a döntéshozó minél rosszabbul érezze magát... hisz akkor könnyebben befolyásolható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!