Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?
Tegnap írtam, nem keresem ki melyik az én válaszom.
De a gyerekvállalás nem csak nyugdíj miatt fontos. Egy társadalmat fent is kell tartani. Élelmiszert termelni, utakat karbantartani, időseket ellátni stb.
Ha csak a gazdagok vállalnak gyereket, akkor szerinted ki a fene fog kétkezi munkát végezni? Milliomos gyereke nem fog elmenni ágytálazni a véneket!
Ha a munkás réteg nem tud gyermeket nevelni, akkor 30 év múlva nem lesz munkás réteg! Pont ez a réteg az, amelyik belátja ésszel, hogy segítség nélkül egy fizetésből nem tudna gyermeket vállalni.
Aki csak a pénzért szül, az más tészta, az megélhetési szülő, az általában nem is a gyermekére fordítja azt az összeget, amit az államtól kap. De azért nem általánosítsunk!
Én is most várom a harmadik gyermekemet! Két fizetésből nem biztos, hogy bevállaltuk volna. Igenis bekalkuláltuk a kedvezményeket is. Nem hiszem, hogy ettől segélyért állnék sorba! Hisz az én adóm is benne van a közösben, és egyszer majd a gyermekeim is fognak adózni!
Akkor az meg örüljön, akinek van munkahelye (pl kedves kérdező...), és fogja be, mert másnak lehet, hogy az sincs...
Én már válaszoltam, de hogy így belementek a dologba, azért leírom én is.
Gyest kapok meg családit, + a párom fizetése, ebből élünk 3-an.
De:
Se terhesség előtt, se közben nem számolgattam soha, hogy mennyit fogok kapni a gyerekre.
Mire megszületett, mindene volt, amire szükség volt, mert örököltünk családból más kisgyerektől (kiságy, hordozó, ruhák...), apránként vásároltunk (kád, cumisüveg, ágynemű, apróságok...)
Az első évben a gyes meg a családi pont elég volt, hogy ami neki kell, azt minden hónapban megvegyük (pelenka, tápszer, törlőkendő, bébiételek, és mindig kapott új ruhákat, mert kijött ebből a pénzből.) Most 2 évvel később már nem így van, amilyen f@sza az életszínvonal, meg az árak emelkedése (ellenben a bevételek változatlanok.)
Októberben jár le a gyesem. Szeretnék elmenni dolgozni, bízom benne, hogy sikerül. Második babát csak akkor vállalunk, ha lesz biztos lakhatás, és jogosult leszek gyedre. Addig semmiképp.
"Ahhoz hogy dolgozzanak, tehát adózzanak, munkahely is kellene..."
Ezt írtad az egyik hozzászólónak..
Jó, nem tudhatjuk, mi lesz 20, vagy 30 év múlva, és most se túl jó a helyzet munlahelyileg (ebből kifolyólag érthető, hogy többnyire nem jókedvükből munkanélküliek), de kb "minek szüljünk, mi van, ha nem fog tudni dolgozni"... Bocs, ha nem jól értelmeztem, de nekem így jött le...
Az országunk létszáma nagyrészt a gyerekhiány miatt csökken,csak másodsorban a kivándorlás miatt.
Gondolj bele,csomó pár egyáltalán nem vállal gyereket,vagy ha igen,akkor is csak egyet,tehát ha belegondolsz,ha a szülők meghalnak,csak egy "marad utánuk",ergó már egy fóvel kevesebb a létszám. Minden párnak legalább három gyermeket kellene vállalnia ahhoz,hogy többen legyünk. És igen,ehhez vegyük hozzá,hogy sokan elmennek.
De ha még ráadásul az elméleted is beválna,még kevesebb gyermek születne,hiszen ilyen lehetőségei ma már egyre kevesebbeknek van.
Szomorú,de ez van.
Azért elmondom mindenkinek, hogy a "számolgatókat" is két csoportra lehet osztani:
1. nagyon szeretne gyereket, de kiszámolja, meg tud-e élni akkor is, ha szül. Ha szül gyermeket, akkor legalább kapjon kedvezményt hogy megélhessen.
2. megszámolja, ha szül, lesz-e több pénze. Ha igen, szül. Akár hármat is. Ő tehát fordítva gondolkodik: ha kapok pénzt, akkor szülök.
Sok harmadik gyerek valóban pénzkereseti megoldásként születik meg, ez valóban undorító, de az elsőt az ember nem a kedvezmény miatt szüli, hanem mert szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!