Mit gondoltok arról, ha pici gyerek miatt a szülők külön alszanak?
Tehát megérkezik a baba és úgy döntenek a szülők, apuka külön alszik anyától a nappaliban (vagy másik szobában), a gyerek pedig az anyukával. Mondván, mindenkinek így a jó. És ez éveken át így marad. Ez jót tesz a házasságnak?
Most épp a sógornőmtől hallom ezt, hogy ezt tervezik, ha megérkezik a következő gyerkőc. De a szüleim is hasonlóan oldották meg, pedig szoba volt elég, lett volna külön a húgomnak is.
És mit gondolsz arról, ahol annak ellenére egy szobában alszanak a szülők a babával, hogy van másik szoba? Ha meg külön szobában vannak, hogy oldják meg a házasélet intimebb részét?
Nem csak a házasságnak nem tesz jót,de a picinek is rosszabb. Nyugodtabban alszik a saját kiságyában az első perctől kezdve. Időben le kell szoktatni az éjszakai evésről,akkor az anyukának sem kell annyiszor bemenni hozzá éjjel.
3 gyerekes anyuka
Ha éveken át tartóssá válik a helyzet, akkor bármelyik variáció káros lehet a kapcsolatra.
Mi most a második gyerkőcöt várjuk és eleve úgy tervezzük, hogy a pici néhány hónapig a mi szobánkban fog éjszaka aludni (külön kiságyában), napközben pedig a gyerekszobában. Nekem ez így megnyugtató. Ha felébredek éjszaka, rá tudok nézni, látom a légzésfigyelő kijelzőjét, hallom, ha ébred enni... Így tettünk a fiunkkal is, ő fél éves korában került át a saját szobájába (már nem evett éjszaka). A párom úgy alszik mint a bunda, a sírásra sem ébred fel, tehát ez őt nem zavarja. A házasélet. Nos erről nem tudok nyilatkozni, mert pechemre a szülésnél elég durván sérültem és nehezen gyógyultam, így mire szóba kerülhetett a szex, addigra a gyerkőc már rég a saját szobájában aludt. Remélem a mostani szülést nem szenvedem meg ennyire és kreatívan kitalálhatjuk, hogy hogyan és mikor szakítsunk időt egy kis romantikára. :)
2éve külön alszom,amióta a gyerek megszületett.Mivel picinek hasfájós volt és 10percenként sirt később pedig a fogzás volt rémálom igy ugy döntötünk mindenkinek igy a legjobb.
Még mindig kel éjszaka pedig 2éves elmult.
Nekünk jó igy,házaséletet meg tudjuk oldani ebből nincs gond.
Majd ha ugy érezzük akkor külön fog aludni.
Ilyen alapon ennek az oldanak a lényege mások kibeszélése, nem? Legalábbis a családi kapcsolatok. Ide elvileg olyan kérdések jönnek, ahol a családtagokkal való kapcsolatról beszélünk. Szóval, ha ide jön egy feleség a férjével való problémájáról kérdezni, nyugodtan be lehetne neki is szólni, hogy fúj, kibeszéled.
A sógornőmet nem kibeszélni akartam, csak az ő esetük kapcsán fogalmazódott meg a kérdés. Mint írtam, saját vonatkozású is a dolog, hisz a szüleim is így tettek évekig. (fúj-fúj, igen, őket is kibeszéltem ezáltal, micsoda gerinctelen vagyok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!