Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gazdag szülők, nyomorgó...

Gazdag szülők, nyomorgó gyerek, unoka?

Figyelt kérdés
Van a lépcsőházunkba egy nyugdíjas házaspár, kb 70 év körüliek. Mindenkinek ostoba módon eldicsekednek, hogy kettejük nyugdíja 360.000 ft, van lakásuk, egy házuk, ahol a nyarakat töltik, autójuk, földjeik.itt élnek már 20 éve, ahogy mi is,és az egész lépcsőház utálja őket. A gyerekeik viszont nyomorognak. A nagyobbik fiu családja, konkrétan.Elvesztették a munkájukat, egy kis lakásban élnek négyen, szorgalmas tanult emberek. A férfi most talált munkát egy másik városban, de így is nehezen vannak.Nem fizetik a számlákat, és már volt Náluk kikapcsolás is. Itt a lépcsőházban mindenki szereti Őket, régen mikor jobban éltek, akkor sem voltak nagyképűek. Viszont a nagyszülőket nem értem! Oké, hogy a szülőnek nem kötelessége segíteni a gyerekeit, ha már felnőtt, de hogy tudják ezt elnézni? Soha semmit nem vesznek az unokáknak, mindig azt mondják Ők is nehezen élnek.Én el sem tudnám képzelni, hogy a gyerekeimnek ne adjak, ha megtehetném, vagy , hogy a szüleim nem segítenének. Szerintetek normális ez a gondolkodás mód?
2012. febr. 23. 09:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

nem,a szülőnek nem kötelessége segíteni a gyereket amikor már felnevelte. De azért természetesen a legtöbb szülő megteszi.

Ezek a gyerekek pedig majhd örökölnek...

2012. febr. 23. 09:22
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
te kivulallokent nem lathatsz bele mas csaladi eletebe. lehet megvan az okuk ra miert nem segitenek. lehet hogy a gyerekek nem fogadjak el a segitseget. persze az is lehet hogy onzo utalatosak es nem akarnak segiteni. te ezt nem tudhatod.
2012. febr. 23. 09:22
 3/18 anonim ***** válasza:
94%

Saját tapasztalatom

Anyuméknak semmi adósságuk mind ketten dolgoznak, éldegélnek kis félretett pénz is akad.

Tesóm összeszedett valami nőcskét , azonnal gyerek, rögtön házvásárlás, új autó, totál eladósodtak, anyumék nagyon nagyon sok pénzt adtak neki éveken keresztül, mondhatni, hogy már csak oda kerestek. Mikor elkezdtem dolgozni akkor én tőlem is kicsikarták a pénzt, mert gáz számlára kell, villanyszámlára mindig valamire kellett. Nyertek is egy nagyobb összeget a kaparós sorsjegyen és mind elbaszták hülyeségekre. Ekkor anyuék és én is besokalltunk, hogy miért ilyen felelőtlenek. Megszűnt az anyagi támogatás és sorban kapcsolják ki náluk a gázt, kábel tv, internet, lassan az áram következik. A házat és a kocsit nem soká viszi a bank.

De most már se engem se anyáékat nem érdekli.Maguknak csinálták.

Amíg nem tudod, hogy valójában mi van a háttérben addig ne alkoss senkiről se véleményt.

2012. febr. 23. 09:40
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
Panelház? Mert ha gazdagok lennének, akkor nem ott élnének.
2012. febr. 23. 09:42
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

Nagyszüleim 300m2es házban laknak ill laktak. (ketten) 3szintes házban. Úgy tervezték mind a 3 gyereké lesz egy egy szint. 1 disszidált,1 neghalt,1 meg soha nem ment volna oda.. Na amikor én terhes lettem megkértük őket hagy menjek oda albérlet helyett(párom,gyermek apja) fizetett volna nekik albi díj gyanánt 40-50ezret.Plusz a rezsi felét/két harmadát. DE ők nem engedték meg,sőt abortuszra is rá akartak beszélni. A gyermekünknek is jó lett volna mert szép kertes házban cseperedik fel,lett volna kis fiatalság és zsivaj a házban.(2-3 évet kértünk,amig nem tudunk saját lakást venni az addigra letelő fundamentából. De ők nem engedték... Pedig az unokájuk vagyok... A babóca időközben megszületett,hamarosan 2éves.

Anyum nemrég találkozott a (mostoha)mamámmal,nem is volt rá kiváncsi hol lakunk....Nem is akarta látni az első dédunokát..

Sajnos nem egyedi eset amit irtál. Szerintem egy SZÜLŐNEK,még ha családos és felnött ember is a gyermeke akkor is támogatnia kell.Legalábbis nálunk ez a divat(anyai ágon..)

2012. febr. 23. 09:49
 6/18 A kérdező kommentje:
A panel lakást még 1973-ban vették, azóta itt élnek, télen!Mert kényelmes. De tavasszal kikötöznek a házukba. Apukám együtt nőt fel a gyerekekkel, tehát jól ismeri a helyzetet. Én az unokával vagyok egy idős. Szóval az apukám az egyetemre is együtt járt a fiúval, amit az a saját zsebből fizetett, szülői segítség nélkül. Az esküvőjüket is maguk fizeték, soha semmit nem kértek és nem kaptak a szülőktől. A helyzetet csak azért ismerem, mert apukám mesélt róluk, szóval közel negyven éves ismeretség áll mögötte. Egyi gyereküket sem segítik, nem is látogatják. ha azok nem jönnek, az unokákat sem látnák.Nem hinném,hogy rossz emberek lennének. Dolgoznak, kedvesek aranyosak. Csak ugye ez a munkanélküliség. Amugy az asszony könyvelő volt mikor volt munkája. A lépcsőházban mindenkinek Ő csinálja az SZJA bvallását, kicsi pénzért. Igy segítünk nekik. Ja, és Ő tanította az osztályomat szalagavatóra keringőzni, olcsóbb volt mint egy tánciskola. Szóval tényleg igyekeznek, mindenkinek segítenek,nem hiszem hogy ez a rossz kapcsolat az Ő hibájuk.
2012. febr. 23. 09:55
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Elnézést, de nem szabad beleütni az orrunkat.

Értem, amit írsz, de sok olyan ok lehet, ami nem ismert és nem tartozik senkire. Biztos ezért teszik azt, ami szerintük "helyes." Az is lehet, hogy mégsincs annyi pénzük, ez csak a látszat. Egyébként amivel "dicsekednek" az szerintem teljesen! normális, főleg 70 éves korban.

Én egyébként segíteném az unokáimat, egészséges határok-, keretek között. Szerintem ez lenne a normális.

2012. febr. 23. 10:01
 8/18 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy anyukám szerint manapság egy panel lakás fenntartása többe kerül, mint egy családi ház. Úgyhogy a panel lakás ellenére lehetnek gazdagok.
2012. febr. 23. 10:01
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy gondolom,van ott valami bibi a háttérben.Szerintem a gyerekek már eljátszották a szülők bizalmát,ezért nem kapnak segítséget.
2012. febr. 23. 10:03
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem foglalkozom Velük, csak sajnálom az unokákat. Tudom milyen jó Nekem hogy vannak nagyszüleim. Én is gondoltam erre a bizalom eljátszásra, de apukám azt mondta, hogy az egyetlen dolog ami nem tetszett a nagyszülőknek, hogy mindkét fiu olyan lányt vett el akit Ők nem akartak.Ráadásul mindig jönnek a gyerekek, látom őket, törődnek a szülőkkel, maguk fizeték a fősulit maguknak. Nem isznak, nem drogoznak, rendesen dolgoznak, mikor lehet.És ami még érdekes, hogy az öreg ember azt mondta egyszer apukámnak, hogy mindenki szerencsés lehet akinek olyan fiai vannak mint Nekik. Szóval ezért nem értettem. De amúgy meg nem is érdekel, Én szerencsére jó barátnőre leltem az unokájukban, együtt járunk melódiákba.Szerintem nincs velük semmi baj.
2012. febr. 23. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!