Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gazdag szülők, nyomorgó...

Gazdag szülők, nyomorgó gyerek, unoka?

Figyelt kérdés
Van a lépcsőházunkba egy nyugdíjas házaspár, kb 70 év körüliek. Mindenkinek ostoba módon eldicsekednek, hogy kettejük nyugdíja 360.000 ft, van lakásuk, egy házuk, ahol a nyarakat töltik, autójuk, földjeik.itt élnek már 20 éve, ahogy mi is,és az egész lépcsőház utálja őket. A gyerekeik viszont nyomorognak. A nagyobbik fiu családja, konkrétan.Elvesztették a munkájukat, egy kis lakásban élnek négyen, szorgalmas tanult emberek. A férfi most talált munkát egy másik városban, de így is nehezen vannak.Nem fizetik a számlákat, és már volt Náluk kikapcsolás is. Itt a lépcsőházban mindenki szereti Őket, régen mikor jobban éltek, akkor sem voltak nagyképűek. Viszont a nagyszülőket nem értem! Oké, hogy a szülőnek nem kötelessége segíteni a gyerekeit, ha már felnőtt, de hogy tudják ezt elnézni? Soha semmit nem vesznek az unokáknak, mindig azt mondják Ők is nehezen élnek.Én el sem tudnám képzelni, hogy a gyerekeimnek ne adjak, ha megtehetném, vagy , hogy a szüleim nem segítenének. Szerintetek normális ez a gondolkodás mód?
2012. febr. 23. 09:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

360000 bevétellel nehezen élnek??

Minden esetre, ti, lépcsőházi szomszédok nem vagytok családtagok, tehát ti csak kívülről láttok valamit, nem éltek velük, így hogyan tudnátok igazságosan megítélni a helyzetet?Lehet, hogy van, amit az öregek nem mondanak el, lehetnek titkon tartozásaik, vagy valami más baj.Ha olyan gazdagok lennének, talán el is költözhetnének a lakásból jobb helyre, nem?Lehetséges az is, hogy a gyerekek utasítják vissza a segítséget.Meg ki tudja, milyen elvek szerint élnek.

Én azt tudom mondani, nem tagadnám meg a segítséget a gyerekemtől akkor sem, ha felnőtt, hogy elfogadná-e azt még nem tudhatom.

Amit biztosan tudok az az, hogy nem érdemes feleslegesen megítélni az embereket, főleg azokat, akiket nem ismerünk igazán, akikhez nincs közünk.

2012. febr. 23. 10:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ez valóban nem a te dolgod, márészt pedig meg is kaptad a választ az utolsó kommentedben.

Engem anyám egyenesen kitagadott, amiért hagytam hogy eljegyezzen a párom, akit ő utál.

Pedig nála rendesebb embert sehol nem találtam volna, és még csak nem is csúnya :)

Szóval valószínű pont ez van a háttérben.

2012. febr. 23. 10:30
 13/18 anonim ***** válasza:
Nos, írtad, hogy a gyerekek nem kérnek segítséget, akkor meg is van a válasz.Ha kérnének, talán kapnának is.Az unokákkal lehet, ugyanez a helyzet.Vannak szülők, akik nem akarják zavarni a gyerekeket, úgy érzik a segítségükkel beleavatkoznának az életükbe.Ez is egy ok lehet.
2012. febr. 23. 10:35
 14/18 anonim ***** válasza:
71%
persze látom lepontoztak,de a kérdező akkor is egy unatkozó idióta pletykás szomszéd akinek nincs jobb dolga mint hogy mások életével foglalkozzon.nekem eszembe nem jutna ilyen kérdést fel tenni hogy mit csinál a szomszéd és hogyan él és milyen a viszonya a gyerekeivel..unatkozol kérdező?menjél el inkább dolgozni vagy pedig a saját házad táján söprögessél.kész röhej komolyan.tipikus magyar mentalitás hogy ha a szomszéd már 300 ezret kap és van mit a tejbe aprítani akkor már egy szemét ro.hadék.kérdező ne foglalkozzál más dolgával,éld az életed ahogy tudod és legyél boldog,de te valószínű nem vagy az mert akkor le,sza.rnád a szomszédot.de utálom az ilyen savanyú a szőlő embereket.lehet lepontozni.
2012. febr. 23. 10:44
 15/18 anonim ***** válasza:
92%
Mi is a középosztály alján vagyunk, épp hogy átlendülünk hónapról hónapra, egyenlőre egy gyerekkel. Apóséknál áll a pénz, de soha eszünkbe nem jutna kérni tőlük, mert olyan kiállhatatlan viselkedéssel bírnak (mindenki rühelli őket), hogy inkább húzok az övemen még egyet, de nem. Legyenek boldogok a pénzükkel, nekem nem kéne. Lehet, ezek a fiatalok is így vannak ezzel.
2012. febr. 23. 10:46
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Mivel kivülálló vagy, ezért nem sokat tudsz a tényleges helyzetröl.

A 360-ezres jövedelem egyrészt nem biztos, hogy annyi, másrészt nem tudod, milyen állandó kiadásaik vannak (pl. biztosítások, autó, rezsi, esetleg a másik ingatlanra törlesztörészlet), szóval a ténylegesen felhasználható pénzük akár ennek csak a is lehet.

A másik "ház" meg lehet valami kisebb valami, ahol pár hetet el lehet tölteni, de állandóan ott élni nem.

Ezen kivül amiért ök megdolgoztak, az az övék, a gyerekeik majd megkapják a rájuk esö részt, ha örökölnek.

Egy idös párnak azért azt is szem elött kell tartaniuk, hogy ha netán nem tudják ellátni magukat, akkor a megfelö ellátást, ápolást ki kell fizetniük. Ha elherdálják a pénzülket, akkor nahyon könnyen az utcán találják magukat ilyen esetben.

Az meg, hogy a gyereket illetve a családját nem segitik, arra biztos van okuk. A legtöbb esetben ha ennyire eladósodnak, akkor ott sok minden áll a háttérben. Ha a gyerekpk nemrég vesztették el a munkájukat, akkor azért nem lehetne annyira rossz a helyzet, hogy már többször is kikapcsoljanak szolgáltatásokat. Ha most van munkájuk, akkor igyekezzenek beosztani, amit kapnak.

Az meg, hogy a lépcsöházban mindenki szereti öket, ez tapasztapalatom szerint olyan emberekre szokott igaz lenni, akik mindenkit meghivnak, mindenkivel haverok ahelyett, hogy megfognák a pénzüket és nem szórnák el a haverkodásra.

2012. febr. 23. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tennék hozzá, hogy egy közösségen belük nem kell semmi rosszat elkövetni ahhoz, hogy utáljanak. A pletyka csak terjed, és lehet, hogy ki is derül, hogy ezek az emberek sosem mondtak semmi ilyet, nincsenek házaik, vagyonuk, vagy semmi nem úgy van, ahogyan azt sokan hiszik.

Kisvárosban lakom, tudom hogy megy ez: Ha valakiről nem sokat tudni, arról kitalálnak infókat, vagy felnagyítanak és elferdítenek valami jelentéktelen dolgot.

Tudom, hogy az ember mindig bölcs a más ügyeivel kapcsolatban, de ez csak illúzió.

2012. febr. 23. 12:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy idióta, pletykás szomszéd, csak sajnálom a barátnőmet, mert ilyen nagyszülei vannak. Egyébként nem adósodtak el, csak kétszer nem tudtak fizetni, akkor kapcsolták ki a villanyt, de azt is hamar rendezték. Azért szereti Őket mindenki, mert segítenek ahol tudnak, kedvesek, és őket nem is érdekli ez az egész. Én csak azért kérdeztem, mert el képzelni sem tudom, hogy a nagymamám ne akarjon látni, vagy hogy ne jöjjön el a szülinapomra, ballagásomra.Egyébként a barátnőmet se érdekli a nagyszülők pénze, ha tudni akarod Ő csak annyit mondott, sajnálatra méltó, érzelem szegény emberek, akiknek valószínűleg rosszabb mint nekünk.Kár, hogy itt mindenki a pénz oldalát fogta meg a dolognak, bár lehet Én kérdeztem rosszul. Mindenkitől elnézést érte.
2012. febr. 23. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!