Szerintetek van olyan gyerek aki megérdemli, a szülők általi verést?
Gyerekre és viselkedésre szabottan kell alkalmazni a különböző nevelési módszereket, amibe beleférhet egy-két pofon (ami nem egyenlő a veréssel, csak azok számára, akik ellenzik már a pofont is.)
Van egy sanda gyanúm, hogy ezt a kérdést egy korábbi hasonló témában feltett kérdés ihlette, ahol parázs vita alakult ki ennek kapcsán. Én amondó vagyok, hogy nem egy-két - idejében és indokoltan kiosztott - pofontól lesz rossz szülő a szülő és lelki beteg a gyerek. Megkaptam a magam pofonjait, mégpedig okkal. Nem történt semmi bajom, csupán az akkor még éretlen agyam összekapcsolta, hogy a rosszalkodás (és anyának nem szót fogadás) fizikai fájdalommal járhat. És ennek következtében nem csináltam többet.
Vannak gyerekek, akikre sosem kell rásózni: ők vannak kevesebben. Ha a gyerek biztonságát veszélyezteti adott esetben, amit csinál, akkor inkább egy pofon, mint az autó elé kiszaladgálás, nem?
Nem türelem kérdése a pofon elcsattanása normális szülők esetében. Eszköz, amit ha jókor alkalmazunk, a gyerek hasznára válik.
Hetente többször is olvashatunk arról,hogy az 1-23- éevs gyerek üt,rúg,harap stb. Hiába mondja az anyja,hogy ez fáj,nem használ semmit.
Ha egy gyerek akar valamit,akkor nem fogadja el a tiltást. Ha "csak" szóbeli a tiltás,hamar rájön,hogy annk ránézve semmilyen következménye nincs és továbbra is agresszív marad.
Ha ilyenkor a szülő rácsap a kezére,szájára,lábára,akkor az hatásos lesz.
Nem akkorát kell ütni,hogy ott maradjon a keze nyoma,elég,ha csak "jelzés-értékű"!
Természetesen nem rendszeresen kell verni,de néha kell egy "Makarenkói pofon"Elég tanulságos,amit az előttem szóló írt az unoka öccséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!