Szerintetek van olyan gyerek aki megérdemli, a szülők általi verést?
"ha egy gyermek egész életében szeretetet, törődést, szép neveltetést kap, nem lesz oka, hogy direkt kiakassza a szüleit, és kárt okozzon magában"
A pofon nem a gyerek iránti gyűlöletről és a nemtörődömségről árulkodik. Én is 19 éves vagyok, és azt tapasztalom, hogy aki világéletében semmi 'negatívumot' nem kapott a családjától, az nem tudta értékelni a jó helyzetét, unalmában tette tönkre magát, a környezetét. Ez kicsit OFF, de ha belegondolunk, hogy azok, akik ellenzik a verést, pont a lelki bántalmazástól védik a gyereket, holott egy gyerek lelkébe számtalan egyéb módon beletiporhatnak, kezdve a válástól az alkoholizmusig.
Ne haragudjatok a személyeskedésért, de így tudom leginkább szemléltetni a dolgot: a szüleimtől még egész kiskoromban kaptam indokolt pofonokat, hallottam őket veszekedni is, aminek hatására fiatal felnőtt koromra megtanultam egyet s mást: párt VÁLASZTANI, jó dolgokat és embereket megbecsülni, helyzetnek megfelelően viselkedni. Örülök, hogy nem felnőtt koromra kell szembesülnöm minden rosszal, ami a világban van, mert nem burokban, rossztól hermetikusan elzárva éltem. Most egy viszonylag kiegyensúlyozott egyetemista vagyok, aki büszke a szülei nevelésére, mert nélkülük nem lennék az, aki. Pofonok ide vagy oda. Jókor adták, még azokban az időkben, amikre nem is emlékszem. Végül úgy lettem gyerekből felnőtt, hogy nem kaptam egyet sem, mert akkorra már tudtam mi helyes és mi nem.
Nem az a lényeg, hogy van-e verés vagy nincs, hanem hogy a büntetés kellően higgadt-e. A verekedő szülő általában nem higgadt, hanem ideges, indulatos, amivel rendkívül rossz példát mutat, mert a gyerek csak azt tanulja meg belőle, hogy ha majd neki valaki valami sérelmet okoz, amitől begurul, akkor neki szintén ütni kell.
Ezer más büntetésforma van, ami akár sokkal súlyosabb és hatékonyabb a verésnél (dolgok megvonása, eltiltás).
Szerintem a verés csak egy bizonyos értelmi és társadalmi szint alatt elterjedt és elfogadott megoldás.
Felénk is divat volt a gyereket eltiltani valamitől..
Röhögött és elkezdte csinálni a tiltott dolgot.
Akkor adtam volna az anyja helyében egy büdös nagy pofont.
A kisgyerek olyan amilyennek a szülő neveli.
Szóval ha a kisgyereknek adna egy maflást a szülő, akkor magát kenje jól képen.
Persze van kivétel akad.
Ha a gyerek dackorszakos, vagy hiperaktív.
De pont ma voltunk a férjemmel Tescoban, és miközben a játékrészleg előtt gurítottuk a kosarat, egy 6-7 éves forma kislány éppen földhöz verte magát hogy neki "MOST KELL A NAGY PÓNI CSALÁD, NEM KARÁCSONYKOR!"
Anyuka jól elfenekelte, utána szó nélkül rakta be a kocsiba a pónikat, hogy majd a kocsiban játszhat vele.
a nagy verést nem tartom helyesnek, de szerintem 1-2 pofon sosem árt. de nem mindegy, hogy mikor kinek.
egy kisgyereket nem gond, ha néha meglegyintenek, mert ő még csak így fogja fel, hogy rosszat csinált, és az őt ért rossz élményt összeköti vele - ergo nem fogja többet csinálni.
szerintem pl. egy 15-17 éves gyerek már hallgat(nia kéne) az észérvekre, ott felesleges elsőre odacsapni, mert neki már megalázó, és annyi idős korában már nem is felejti el.
pl. hallottam egy esetet a városban: egy fiú(16 éves) szülei engedélye nélkül ment el bulizni, az apja utána ment, mindenki előtt kirángatta a szórakozóhelyről és majdhogynem agyba-főbe verte. a haverjai mentek utána, ők szedték le a srácról meg hívták ki a mentőket. állítólag jópár csontja eltört, agyrázkódás, stb... az apát perelik (szerintem jogosan) --> na ezt nem helyeslem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!