Szülöi verés? Megérdemli minden esetben a gyerek?
Tehát..legrosszab emlékek mikor kikaptál otthon?Elmeséled?
Tegnap csunyán kikaptam anyutol mert megtudta van barátom:(.Fakanalat tört el rajtam és elvette a bérletem.gyalog jöttem suliba.
A te seted túlzás, ez már súlyos bántalmazás.
Én 2x kaptam gyerekkoromban egy-egy atyai jó nagy pofont és mindkétszer azt mondom igaza volt.
1x, amikor elcsavarogtam és nem szóltam nekik hova megyek. 6 éves voltam, és este 10 -ig járták akörnyéket, hogy merre lehetek. Na akkor volt az első és a második is szintén emiatt volt 1 évvel később, akkor fagyizni mentem egy ovis társam apukája elvitt minket kocsival és erről sem szóltam nekik. Nagyon aggódtak, azt hitték egy idegen kocsijába ültem be.
Hú... Jó durván nyomja anyukád. Mondjuk az enyém sem volt egyszerűbb eset...
Ahogy abban az UPC-s reklámban is mondták, "Makarenko halott, gyereket nem pofozunk". Szerintem nem érdemli meg egy gyerek sem a verést. Azzal nem lehet rá hatni... Ha nem tudjátok normálisan megbeszélni a problémát, ha anyukád nem nyit feléd, akkor hogy várja el azt, hogy később megbízz benne?
Én írtam már ebben a kategóriában is arról, hogy minket (hárman vagyunk tesók) hogy vertek a szüleink, az egyik tesóm fejét egy fatalpú klumpával egyszer be is törte anyám, stb... Tudnék mesélni, de nem adok inkább tippeket senkinek.
nem rajtad kellene levezetnie a feszültséget. Szerinted ha elmondtad volna neki őszintén, hogy van barátod, és nem mástól kellett volna megtudnia, akkor hogy reagált volna?
Én négy éves voltam, és azért fenekeltek el, mert elállítottam a hűtőt állandóan, és leolvadt. De előtte többszöri felszólítás volt.
De amit anyud művelt az nem normális!
Ha mmegtudná a gyerekvédelmis tuti nagy balhé lenne! Ehez nem volt joga!
Én sokszor kikaptam, kisebb apróságokért. Mondjuk fakanalat csak egyszer tört el rajtam anyám, de akkor jogos volt.
Szerintem sokkal jobb, ha a szülő elveri a gyereket, aztán minden rendben, mintha lelki terrorban tartaná, én azt nem bírtam volna elviselni. Egyszer volt olyan, hogy anyámnak elmagyarázták, hogy nem szabad a gyerek fenekére ütni, mert az nem jó, hanem csak szóval kell elérni ugyanazt a hatást. A kedves védőnő vagy ki, ezt tanácsolta anyukámnak, aki még viszonylag kezdő anyuka volt.
Ő megfogadta és egyetlenegyszer közölte velem, hogy olyan vagyok, hogy ő így nem szeret.
Számomra az volt a legrosszabb büntetés, napokig ki voltam borulva miatta. Ezt nem tudom, hogy lehet elviselni. Sokkal jobb az, ha kikap a gyerek, aztán 1-1 és el lehet felejteni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!