Miért gondolja néhány ember, hogy egy gyerek felneveléséhez elég csupán a szeretet és törődés az anyagiak meg másodlagos dolgok?
Én megértem azt aki gyerekvállalás után kerül nehéz anyagi helyzetbe, mi sem élünk nagy lábon, nagyon be kell osztani a pénzünket. De azt végképp nem értem, hogy nehéz anyagi helyzetben miért kell gyereket vállalni, pláne, ha az ember nem a negyvenes éveiben jár.
Nem szeretnék senkit megbántani,biztosan járnak néhányan ilyen cipőben csak kicsit felháborodok olyan tv interjúkon, stb..., amikor anyuka sir, hogy nincs mit enni hónap végén.
Persze, egy gyerek nem lakik jól a szeretettől, de aki már nagyon régóta próbálkozik egy babával, az igenis meg fogja tartani, még ha a hónap végén zsíros kenyeret is kell enni.
Az én párom 3 műszakban dolgozik minimálbérért, nekem december óta nincs munkahelyem, sehonnan sem kapok semmilyen pénzt. Magam után fizetem a tb-t és 24 hetes kismama vagyok. Jelenleg az anyóséknál lakunk, de jövőhónapban költözünk sajátba, kölcsönből. Előtte albérletben laktunk, ami szintén nem volt olcsó, de mégis kijöttünk minden hónapban és még hónap végén is volt mit enni.
Igen, bevállaltuk a babát, mert már 2 éve várunk rá és végre sikerült. Igaz, hogy mikor megtudtam, hogy babát várok, akkor egy külföldi, jól fizető munkát mondtam vissza, de úgy vagyunk vele, hogy majdcsak lesz valami. Már egyszer volt egy vetélésem, és nem kockáztathattuk meg, hogy elvetetem, mert akkor lehet, hogy többé nem is lehetne babánk.
Nem vagyunk felelőtlenek, a párom 32, én 27 vagyok. Szerencsére kapunk szülői támogatást, mindkét fél részéről, pároméknál ráadásul első unoka, úgyhogy mindent meg fog kapni. Nem tartom felelőtlennek azokat, akik megtartják a babát, ha nehéz anyagi helyzetben vannak, hiszen hinni kell abban, hogy mindig van megoldás. Be lehet osztani azt a kevés pénzt is, csak tudni kell gazdálkodni.
Utolsó, Téged is nagyon megértelek. Én is vágyok még egy babára, de mégsem vállalom be, mert nem tudnám úgy eltartani, ahogy én szeretném. És azt is irtam, hogy nem azokra gondolok, akik már harmincon felül vannak.
De pusztán azért babát vállani, hogy fiatalon legyen az ember szülő, na igy nem értem a dolgot.
És igen, nagyon sokat kell gürizni ebben a mai világban, de aki tudja, hogy nehezebben talál munkát, annak inkább előre kellene gondolkodni 20 évesen, és keményen melózni nem pedig gyereket szülni. Én is dolgoztam elég sokat és eleget túlóráztam, hogy meglegyen mindenünk. Mégis sikerült, pedig nekem diplomám sincs.
Utolsó válszoló,gondolom rám gondolsz,tegnap tettem fel egy kérdés!Szegény kismamák,anyukák...
nemtudsz olvasni,ezerszer leirtam,hogy a gyerekre mindig lesz,mert ő az első,és nem irtam olyat te ostoba,hogy még jó,hogy szoptatok mert nem tudnék venni tápszert,Amugy azt irtam,hogy szerencsém van hogy szoptahatok,mert tápszere nem kell költenem!tudnék venni,MERT AKKOR ARRA LENNE!!!
Milyen egy rosszindulatú ember vagy,remélem a sors majd meghálálja
Olvastam a kérdést és én voltam aki kiálltam először a 18.57-es mellett.
Szerintem amin ő keresztül ment, az példa értékű lehetne mindenki előtt, hogy nem panaszkodni kell, hanem tenni azért, hogy jobb legyen. Mert bizony, ha akkor előfordul, hogy nem jön ki az ember a pénzből a hó végén, mikor kicsi a gyerek, akkor később még inkább elő fog fordulni.
De mindenkinek a maga dolga, én csupán nem értem az ilyen szülőket. És kedved utolsó, Te talán magyarázatot adhatsz rá!
Nem sajnáltatam magam!!
Gyárban dolgoztam és nem egy diplomás ember volt a munkatársam akik ugyanazt a munkát csinálták ugyan annyi pénzért,akkor most mit veszitetem azzal,hogy nem tanultam?
Tanultam volna,ha megengedhetem volna magamnak,és a jövöben fogok is legalább egy éretségit össze szedek!
Nekem,sosem voltak az anyagiak elsök,és remélem,hogy a gyerekem sem lesz egy anyagis,tiszteletlen ember,mert nem lesz elkényeztetve,én sem voltam!
Tudom,hogy vannak nálam rosszabb körülmények között élök is,és pont ezért utálom hogy minden a pénz körül forog,ha nem lenne ilyen anygias a világ több boldog ember lenne ma!És én most ilyen anyagi helyzetben is hihetelenül boldog vagyok amikor csak rá nézek a kisfiamra,elfelejtek minden rosszat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!