Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekesek! Ha nem kaptatok...

Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?

Figyelt kérdés
Tehát ha az állami támogatások nélkül, teljesen "önerőből" kellett volna felnevelteket.
2012. ápr. 17. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam hogy a gyes és a gyed akkor is jár ha életébnen nem dolgozott az illető, hanem azt írtam hogy vagy a gyes vagy a gyed, tehát a kettő közül valamelyik! Értelmezd amit írtam.
2012. ápr. 17. 20:08
 62/83 anonim ***** válasza:

"5-ös válaszoló, köszönöm szépen a válaszod. Te legalább őszinte vagy."

"Egy ember volt aki elsőre megértette a kérdésem, és őszintén válaszolt. A többiek meg... mellébeszéltek, most meg magyarázzák a bizonyítványukat..."

tényleg. hogy nem vettem észre,hogy ezek kedves megjegyzések.... oáh!!!

2012. ápr. 17. 20:11
 63/83 anonim ***** válasza:

az adózók, és ugye már a minimálbért is megadóztatták, ami ugye az államnak megy, az meg pl családi támogatásra fordítja más adóját.)

Mégis mire fordítsa az állam a mi általunk befizetett adót? Inkább család támogatásra,mint olyan állami beruházásokra maikbúől semmit sem látunk.. lásd metro.

64/83 anonim ***** válasza:
Igen,vállaltuk volna,viszont nem most hanem csak később.Nekem a párom nem keres annyit,hogy elég legyen hármónknak gyed nélkül.
 65/83 A kérdező kommentje:
A 83%-os válaszoló, te tényleg kötekszel velem, de ha ettől érzed jobban magad, hát nyugodtan. :-)
2012. ápr. 17. 20:17
 66/83 A kérdező kommentje:
Nekem fájna belegondolnom, hogy az én gyerekem talán önhibájukon kívül gyermektelen emberek is segítik az adójukkal. Szerintem az volna az ideális, hogy aki amit vállal, azért teljes mértékben vállaljon is akár anyagi felelősséget is. Nem akarok elkanyarodni a témától, de tennék egy kis kitérőt. Nagyon sok embertől hallani akik hiteleket vettek fel, hogy vagy alig, vagy sehogysem bírják fizetni őket, és a válsággal magyarázzák ezt. Szerintem mindenbe főleg az anyagi dolgokba bele kéne kalkulálni azt is, hogy ma jól megy, de holnap már nem biztos hogy így lesz... Ez viszont csak az én meglátásom. :-)
2012. ápr. 17. 20:24
 67/83 anonim ***** válasza:
72%

Csak egy kérdés és ez is az adózás és befizetés és elosztás: mit gondolsz a nyugdíjakat miből fizetik a nyugdíjasnak? Azt kik termelik ki?

Te,meg én a miénket pedig a gyerekeink unokáink fogják,de ha nem szülünk akkor nem lesz nyugdíjunk sem....

Ez ilyen egyszerű.. és nem az ingyen élésről vagy arról szól,hogy esetleg gyermektelen szülők adójából iskoláztatom a gyerekem... ez ennél jóval bonyolultabb. így a kérdésednek ha nem csupán provokációnak szántad értelme nem sok van....

2012. ápr. 17. 20:48
 68/83 A kérdező kommentje:
Én a magánnyugdíj pénztárban maradtam, tehát felesleges a nyugdíjakkal előhozakodni. Ha a kérdésem provokációnak érzed, szíved joga hogy így érezd, annak ellenére hogy nem annak szántam. Mára viszont elköszönök, jó éjszakát mindenkinek! Ui: köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 17. 21:06
 69/83 anonim ***** válasza:

Én értem a kérdezőt, legalábbis azt hiszem. Bennem is sokszor megfogalmazódik a kérdés, amikor látom itt, hogy naponta több topic is nyílik olyan címekkel, hogy "mikor ÉRDEMES gyereket szülnöm, hogy a legtöbb támogatást kapjam", meg ilyenek. És rengeteg válasz jön ezekre a kérdésekre, mindenki kívülről fújja, hogy milyen esetekben mennyi pénz jár, és hogy mikor és hány gyereket ÉRDEMES szülni. Nekem forog a gyomrom ettől az egésztől.

Amikor nálunk felmerült a dolog, hogy gyereket vállalunk, eszünkbe sem jutott ilyeneket számolgatni, sőt, a terhességem alatt se nagyon foglalkoztam ezzel. Nem, nem azért, mert annyira jól élünk. Albérletben lakunk, nincs félretett vagyonunk. De szembe köpném magam a tükörben minden reggel, ha azt számolgatnám, hogy mennyi hasznot húzhatok a gyerekemből.

2012. ápr. 17. 21:28
 70/83 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező a magánnyugdíj pénztárból nem lesz nyugdíjad. Menekülni kellonnan. Köthetsz más megtakarítást nyugdíjaskorodra, de semmi értelme olyan helyre rakni a pénzt ami veszteséget csinál vagy hatalmas 5 %-os nyereséget. még ha nem is befektetésbe teszem, hanem csak simán a bankba,akkor is kapok 8-10 %-ot

(nem beszélve arról, hogy te is fogod kapni az állami nyugdíjat.

2012. ápr. 18. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!