Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?
"5-ös válaszoló, köszönöm szépen a válaszod. Te legalább őszinte vagy."
"Egy ember volt aki elsőre megértette a kérdésem, és őszintén válaszolt. A többiek meg... mellébeszéltek, most meg magyarázzák a bizonyítványukat..."
tényleg. hogy nem vettem észre,hogy ezek kedves megjegyzések.... oáh!!!
az adózók, és ugye már a minimálbért is megadóztatták, ami ugye az államnak megy, az meg pl családi támogatásra fordítja más adóját.)
Mégis mire fordítsa az állam a mi általunk befizetett adót? Inkább család támogatásra,mint olyan állami beruházásokra maikbúől semmit sem látunk.. lásd metro.
Csak egy kérdés és ez is az adózás és befizetés és elosztás: mit gondolsz a nyugdíjakat miből fizetik a nyugdíjasnak? Azt kik termelik ki?
Te,meg én a miénket pedig a gyerekeink unokáink fogják,de ha nem szülünk akkor nem lesz nyugdíjunk sem....
Ez ilyen egyszerű.. és nem az ingyen élésről vagy arról szól,hogy esetleg gyermektelen szülők adójából iskoláztatom a gyerekem... ez ennél jóval bonyolultabb. így a kérdésednek ha nem csupán provokációnak szántad értelme nem sok van....
Én értem a kérdezőt, legalábbis azt hiszem. Bennem is sokszor megfogalmazódik a kérdés, amikor látom itt, hogy naponta több topic is nyílik olyan címekkel, hogy "mikor ÉRDEMES gyereket szülnöm, hogy a legtöbb támogatást kapjam", meg ilyenek. És rengeteg válasz jön ezekre a kérdésekre, mindenki kívülről fújja, hogy milyen esetekben mennyi pénz jár, és hogy mikor és hány gyereket ÉRDEMES szülni. Nekem forog a gyomrom ettől az egésztől.
Amikor nálunk felmerült a dolog, hogy gyereket vállalunk, eszünkbe sem jutott ilyeneket számolgatni, sőt, a terhességem alatt se nagyon foglalkoztam ezzel. Nem, nem azért, mert annyira jól élünk. Albérletben lakunk, nincs félretett vagyonunk. De szembe köpném magam a tükörben minden reggel, ha azt számolgatnám, hogy mennyi hasznot húzhatok a gyerekemből.
Kedves kérdező a magánnyugdíj pénztárból nem lesz nyugdíjad. Menekülni kellonnan. Köthetsz más megtakarítást nyugdíjaskorodra, de semmi értelme olyan helyre rakni a pénzt ami veszteséget csinál vagy hatalmas 5 %-os nyereséget. még ha nem is befektetésbe teszem, hanem csak simán a bankba,akkor is kapok 8-10 %-ot
(nem beszélve arról, hogy te is fogod kapni az állami nyugdíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!