Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?
Mi semmilyen támogatást nem kaptunk, mert nem otthon neveltük fel a gyerekeinket, még is bevállaltunk 2-õt és tisztességesen kemény munkával felneveltük õket. Itt senki sem kap se Gyed-et, se családit stb.
Nem akarok senkibe és senkivel kötekedni, de ebbõl a szempntból az otthoniak (anyák) sok segitséget kapnak, ha pénzben nem is sok, de jobb a semminél.
Tekintve,hogy már 37 éves vagyok államitámogatás nélkül amibe beletartozik, a családi, GYED,Gyes és az államáltal létrehozott gyerekintézmények nem nem lenne gyerekem.Ha a listáról leveszed a bölcsödei ellátást és az ovodát akkor most ennyi idősen valószínűleg 1 gyerekem lenne és kicsit szerényebben élnénk, és nem 28 évesen szülöm az elsőt henem mnodjuk 35
Tekintve,ohgy férjem egyetemista volt és közalkalmazott mikor az első fiúnk született. Tekintve,ohgy a két fiú után munkanélküli voltam tekintve,ohgy az egyetem után a férjem volt egy ideig munkanélküli és tekintve,hogy most is az egyikünk szerződése éppen lejáróban van és közszférában vagyunk.
Szóval nulla segítséggel nem vagy ha lenne gyerekünk nem élnék a középréteg színvonalán.
Szerinted én megértettem mit akartál?
s ha dobjam vissza a labdát te vállánál?
S Ha arra akarsz kilukadni,ohgy aki ma az országban gyereke vállal az csak az állami támogatás miatt teszi.. hát valszeg merőben téves úton jársz....
Sajnos nem. Párom jelenleg jól keres, de amikor az elsőt vállaltuk, akkor még nem keresett jól. A mai világban egy fizetésből és hitelekből nem tudom hányan képesek megélni gyerek(ek) mellett.
Igen, én számoltam azzal, hogy max. gyedet kapok mindkét gyerekre, ezért is lettek kis korkülönbséggel. Sajnos ez van.
Nálunk számít az a havi cca 130 eft, amit az államtól kapok gyedként és családiként a két gyerekre.
Ha valamiért megszűntetnék, nagyon nagy bajban lennénk. De, ha átmész a gyerekvállalás témakörében, akkor már 1-ján láthatod, hogy mennyien várják még a családit is, mint a messiást.
A válasz egyszerű: a gazdagok akkor is vállaltak volna, a szegényebb réteg nem.
De ez így normális és természetes, elvégre valamiből fel kell nevelni a gyereket, és ha a férj fizuja kevés, akkor nem vállal az ember gyereket a nagy semmire. Ahol meg a se..lyukban is ezresek vannak, ott vállal az ember, mert van miből megélni akkor is, ha nincs gyed, gyes, semmi. Ennyi.
Én gyes gyed csp stb. nélkül nem vállaltam volna, mert nem tudnánk megélni a férjem fizetéséből.
"Nem a pénzért vállalunk gyereket."
Képzeld, én sem, csak épp ha nem kapnánk GYED-et, nem tudnék enni adni a fiamnak mert a férjem fizetése önmagában kevés lenne. Ahol a férj fizetése nem elég egy egész család eltartására, ott az ember nem vállal gyereket, mert azért enni és ruházkodni akarnak. De ahol a férj keres annyit hogy a feleség részéről nem kell pénzt hazavinni, ott vállaljanak.
azért hőbörgünk, mert válaszoltunk és erre te közlöd, hogy nem értjük a kérdést.
Te nem értetted a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!