Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekesek! Ha nem kaptatok...

Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?

Figyelt kérdés
Tehát ha az állami támogatások nélkül, teljesen "önerőből" kellett volna felnevelteket.
2012. ápr. 17. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
69%
Azoknak miért nem köszönöd meg és miért nem mondod,hogy ők legalább őszinték,akik el tudják tartani a gyereküket MINDEN támogatás nélkül. Van ilyen,képzeld. Nekem pl. szükségem van a támogatásokra,de attól függetlenül marha bosszantónak tartom ahogy itt beszélsz. Sajnálod netán tőlük? VAgy szerinted hazudnak? Nem értem miért az a jó válasz neked,ha valaki nemet mondd. Attól még a többiek is érthetik,csak nekik van annyi pénzük,hogy SEMMIFÉLE támogatásra nincs szükségük.
2012. ápr. 17. 12:55
 32/83 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam az 5. válaszoló, aki először írta, hogy NEM vállalt volna.

De én attól még elismerem, hogy vannak azért az országban olyan családok is, akik gazdagok és nem hiányzik nekik az állami támogatás. Szerintem is értették a kérdést ők is, és felvállalták, hogy van pénzük, nincs szükségük az állam pénzére. Kevesebb az ilyen megélhetésű család, de léteznek, kedves kérdező!

2012. ápr. 17. 12:58
 33/83 anonim ***** válasza:
Off. Köszi kedves 12:55-ös ,már annyira unom,hogy mindenki beszol,mert jól élünk,én meg egy szót se szólhatok....nem mintha annyira be akarnék szólni annak,aki szerényebb körülmények között él,de már azért is lebunkóznak,ha megvedem magam.
2012. ápr. 17. 12:59
 34/83 anonim ***** válasza:
80%
Én is pozitívként könyvelem el az első két választ is, ritka manapság az olyan ember, aki felvállalja hogy jól él :) A legtöbb pénzesebb család pont állandóan panaszkodik hogy jaj de nincs pénz semmire.......én tisztelem azokat, akik felvállalják és nem állnak be az "álszegények" közé panaszkodni.
2012. ápr. 17. 13:02
 35/83 anonim ***** válasza:
55%
Nyilván akinek van pénze az könyebben be tudná válalni. Én maximum úgy válaltam volna, hogy akkor nem 3 évig tudtam volna othon lenni vele hanem mondjuk fél év (kinél mennyi a tartalék) után vissza mehettem volna dolgozni. Ehez azonban egy biztos háttér kell, egy munkahely ahol vissza is várnak s tudnak is rám várni a terhesség utólsóhónapjaitól a gyermek bölcsödébe kerülésig. Ha ez meglenne s nem kellene hátránytól, kirúgástól tartanom akkor beválalnám.
2012. ápr. 17. 13:02
 36/83 anonim ***** válasza:
68%

Off: Nincs mit, tökre megértem. Mi nem élünk különösen magas szinten,de a családban talán mi élünk a legjobban. Állandóan kapjuk az ívet,ha vásárlunk valamit,ha elutazunk,bármi... "jól megy.." és hasonló rosszmájú idézetek.

Nem értem. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa,de nem?

2012. ápr. 17. 13:03
 37/83 anonim ***** válasza:
35%

"Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa,de nem?"

Ez a mai világban Magyarországon sajna nem így van. Persze benne van a szerencse is, de sajnos nem mi irányítjuk. Ha így lenne, mindenkinek jól menne.

2012. ápr. 17. 13:10
 38/83 anonim ***** válasza:
47%

ma 13:03

A szerencse... Na az pont az a dolog, amit nem lehet befolyásolni.

Azt meg, hogy ki hova születik, sem maga választja.

Én nem foglalkozom másokkal, kinek mi jut, csak azt nem bírom, mikor lenézik azt, aki nem úszik a pénzben, meg minimálbéres proli, és hasonló megjegyzések... Meg a "mindenkinek arra van pénze, amire akarja"

"nem olcsó, de jó" (hiába jó, ha nincs rá keret...)

Kérdésre:

Nem.

20 éves voltam, akkor fejeztem be az iskolát, nem dolgoztam előtte, csak diákmunkát, a páromnak épphogy lett munkája, 2 hónapra rá lettem terhes.

Ha nem lett volna Gyes meg családi pótlék, nem tudom, sokmindent hogy oldottunk volna meg...

Sokáig albérletben voltunk, most pont nem, de félretenni így sem tudunk. 1 átlag keresetből nem nagyon lehet 3 embert eltartani, szerintem ez logikus.

2012. ápr. 17. 13:25
 39/83 anonim ***** válasza:
65%

Igen, bevállaltam volna akkor is a lányaimat.

7 éve dolgozom, a gyermekimmel csak TGYÁSon voltam otthon, sem GYEDen, sem GYesen nem voltam velük. Mellette adózom, fizetem a bölcsit (+gondozási díjat), óvodát teljes áron stb.

DE:

az a gyerekem dolgozni fog, adót és nyugdíjjárulékot fizetni - azoknak is, akik nem szülnek gyermeket!

Vagy aki nem szül, vagy úgy gondolja, hogy mi az állami támogatásért szülünk, az mit gondol, ki a fene fog itt 35 év múlva dolgozni, amikor ő már nyugdíjas lesz? Ki fogja a kenyeret sütni, ki fogja az utcát söpörni, ki lesz a postás, ápoló, traktoros stb. Hisz akinek milliós fizetése van, valószínű nem kétkezi mukást nevel majd a csemetéjéből....

Pont ezért kell a dolgozó szülőket támogatni! nem pedig azt, akit a segélyre szüli a 10.et!

2012. ápr. 17. 13:50
 40/83 anonim ***** válasza:
70%
kedves kérdező felszívódott. Kiderült, hogy mégse tud szöveget értelmezni
2012. ápr. 17. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!