Gyerekesek! Ha nem kaptatok volna semmilyen támogatást sem az államtól a gyerek felneveléséhez (meg persze nem lennének családi kedvezmények) akkor is vállaltatok volna gyereket?
Én voltam az 5. válaszoló, aki először írta, hogy NEM vállalt volna.
De én attól még elismerem, hogy vannak azért az országban olyan családok is, akik gazdagok és nem hiányzik nekik az állami támogatás. Szerintem is értették a kérdést ők is, és felvállalták, hogy van pénzük, nincs szükségük az állam pénzére. Kevesebb az ilyen megélhetésű család, de léteznek, kedves kérdező!
Off: Nincs mit, tökre megértem. Mi nem élünk különösen magas szinten,de a családban talán mi élünk a legjobban. Állandóan kapjuk az ívet,ha vásárlunk valamit,ha elutazunk,bármi... "jól megy.." és hasonló rosszmájú idézetek.
Nem értem. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa,de nem?
"Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa,de nem?"
Ez a mai világban Magyarországon sajna nem így van. Persze benne van a szerencse is, de sajnos nem mi irányítjuk. Ha így lenne, mindenkinek jól menne.
ma 13:03
A szerencse... Na az pont az a dolog, amit nem lehet befolyásolni.
Azt meg, hogy ki hova születik, sem maga választja.
Én nem foglalkozom másokkal, kinek mi jut, csak azt nem bírom, mikor lenézik azt, aki nem úszik a pénzben, meg minimálbéres proli, és hasonló megjegyzések... Meg a "mindenkinek arra van pénze, amire akarja"
"nem olcsó, de jó" (hiába jó, ha nincs rá keret...)
Kérdésre:
Nem.
20 éves voltam, akkor fejeztem be az iskolát, nem dolgoztam előtte, csak diákmunkát, a páromnak épphogy lett munkája, 2 hónapra rá lettem terhes.
Ha nem lett volna Gyes meg családi pótlék, nem tudom, sokmindent hogy oldottunk volna meg...
Sokáig albérletben voltunk, most pont nem, de félretenni így sem tudunk. 1 átlag keresetből nem nagyon lehet 3 embert eltartani, szerintem ez logikus.
Igen, bevállaltam volna akkor is a lányaimat.
7 éve dolgozom, a gyermekimmel csak TGYÁSon voltam otthon, sem GYEDen, sem GYesen nem voltam velük. Mellette adózom, fizetem a bölcsit (+gondozási díjat), óvodát teljes áron stb.
DE:
az a gyerekem dolgozni fog, adót és nyugdíjjárulékot fizetni - azoknak is, akik nem szülnek gyermeket!
Vagy aki nem szül, vagy úgy gondolja, hogy mi az állami támogatásért szülünk, az mit gondol, ki a fene fog itt 35 év múlva dolgozni, amikor ő már nyugdíjas lesz? Ki fogja a kenyeret sütni, ki fogja az utcát söpörni, ki lesz a postás, ápoló, traktoros stb. Hisz akinek milliós fizetése van, valószínű nem kétkezi mukást nevel majd a csemetéjéből....
Pont ezért kell a dolgozó szülőket támogatni! nem pedig azt, akit a segélyre szüli a 10.et!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!