Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pofozkodás után mennétek...

Pofozkodás után mennétek karácsonyozni?

Figyelt kérdés

Tavalyi karácsony az egyik nagyszülőnél eléggé félresikerült.

Mentünk családi ebédre a két gyerekünkkel, a kisebb lányunk 3 éves volt. Ebéd után még kávéztunk, sütiztünk, ő elkezdte nézegetni a fát, karnyújtásnyira tőlem. Nézegette a díszeket, amiket elért, abból párat levett a fáról. Sima, filléres műanyagdíszekről van szó, nem törékeny üvegről, kristályról. Szóltam neki, hogy ne vegye le, csak nézegesse. Egyet mégis levett még ezután, odavitte apósomhoz is, megmutatni, aki lekevert neki egyet. Mondván, el lett mondva, hogy ne nyúljon hozzá, tanulja meg...

Nagy sírás, a 3 éves gyerek arcán tenyérnyom, borzalmas volt. Főleg úgy, hogy nálunk nincs verekedés, pofozkodás, a dackorszak sem volt kiborító egyikőjüknél sem. Nem problémás gyerekek egyáltalán, megyünk velük mindenfelé születésük óta, sehol nincs rájuk panasz.

Ezek után én látni sem akartam, férjem is ezen a véleményen volt. Azóta nem is voltunk náluk. Anyósom havonta 1-2 alkalommal jön egy fél napra, elvan az unokákkal, de más a kapcsolatuk, mint mondjuk az én anyukámmal.

Jön a karácsony, ő felhozta, hogy elmehetnénk, higgyem el, sajnálja már apósom a tavalyit, de őt is meglehet érteni...

Nekem van egy véleményem erről, de érdekelne, ti ilyen helyzetben mennétek vagy sem?

nov. 18. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
79%

Ugyan ebben a sztoriban mi "buzlik"?

Van egy három éves gyerek aki levett egy díszt a fáról, a nagyapja meg szájon verte...

Itt egyértelműen nem a gyerek a neveletlen.

A nagyapapát kéne megregulázni...

nov. 18. 21:06
 52/84 anonim válasza:
5%
Ha ez egy véletlen hiba volt (lehet, hogy durva "hibának", de úgy értem, ha nem egy pszichopata...), én nem vonnám meg a gyereket a nagyszülőktől, a nagyszülőket az unokától. Lehet, hogy jót tenne, ha találkoznának. Azért egy próbát megér. Az idős emberek nagyon makacsok tudnak lenni, és nem tudnak bocsánatot kérni, de helyrehozni talán még helyre tudja - legalább a gyereknél nem tudom, békés kedvességgel. Karácsonyi ajándék a megbocsátás is lehet:)
nov. 18. 22:32
 53/84 anonim ***** válasza:
15%
Na látom itt csak az a jó válasz hogy máglyára a nagyapával, és az nem hogy anyu kötelesége lett volna nevelni a gyereket és ha valamit nem szabad akkor nem engedni.
nov. 19. 06:27
 54/84 anonim ***** válasza:
80%

#53 na látom, hogy a gyerek egyszeri "rosszalkodasa"a sok okosnak már neveletlensegnek számít.

Van gyereked?

Soha nem csinált semmi huncutsagot?

Ha igen, akkor biztos te se neveled rendesen rendre.

nov. 19. 06:36
 55/84 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem hogy a nagyszülő honnan vette a jogot, hogy bàrmiért is megüsse a gyereket.

Azóta eltelt egy év és ő nem volt képes bocsánatot kérni, rendezni ennyi idő alatt. Most ti menjetek karàcsonyozni?

Egyrészt az én apám engem sem pofozott meg soha, mert mindig azt mondta, hogy nem üt meg gyereket a nagy kezével, mit üssön egy kisgyereken, kiszámíthatatlan, komoly sérülést okozhat.

Másrészt egy ilyenért az én anyám széttépte volna ha egy ilyen pitiáner dísz miatt az unokájára kezet emel.

Szerintem a te anyósodnak is ez belefért, azért nem erőltette apóst a bocsánat kérésre.

Én biztos nem mennék oda. Mi a biztosíték, hogy legközelebb nem lesz ilyen? Bizni többet nem tudnék màr bennük.

nov. 19. 07:00
 56/84 anonim ***** válasza:
25%

Végig olvastam a hozzászólásokat, és nem találtam olyat, aki a kialakult helyzetben feltette volna a kérdést, hogy mit a gyerek véleménye.

Ő szeretne ott Karácsonyozni?

Szerintem az ő véleménye sokkal fontosabb, mint az ide írogatóké (magamat is bele értve).

Az is igaz, hogy elvárható lett volna egyszemélyes bocsánatkérés, az üzengetés kevés. ha úgy van vele,. hogy neki mindegy hogy mentek, vagy sem, esetleg jobb is, ha nem mentek, akkor jobb nem menni, de a lényeg a gyerek véleménye lenne.

Milyen érzéssel tudna ő ott lenni, maradt-e benne félelem?

4 évesen már annyit tud mondani, hogy szeretné-e látni a nagyapját (nem arra kell emlékeztetni, hogy mekkora pofont kapott tőle)

nov. 19. 07:09
 57/84 anonim ***** válasza:
21%

Én ha azt mondtam hogy ne nyuj hozzá valamihez a gyerekeimnek akkor ha nem fogadot szó akkor Oda mentem és nyomatékosan még egyszer elmondtam nekik és elhoztam onan .

Neked mikor a gyereked nem fogadot szót oda kellett volna mened a fához és nyomatékosan rászolni és elhozni a fátol.

Mivel ti vendégségbe voltatok ahol igen IS más szabályok vannak.

Nagypapának viszont nem volt Joga megütni a gyerekedet ez is igaz.

Te is hibáztál

Gyereknek Meg Kell tanulni/tanitani hogy amit otthon lehet azt nagypapánál nem lehet vagy boltban .

Ovadában IS más szabályok vannak.

És igen vacak hogy gyerekre Kell figyelni karácsonyi vendégségbe is Fell állni többször is ha gyerek olyat csinál amit nem kellene.

nov. 19. 07:12
 58/84 anonim ***** válasza:
72%

#36-ossal mondjuk nem értek egyet.

Valahol meg kell húzni a határt, mindent nem lehet.

Óvodában, iskolában sem.

Ha az enyémek itthon hangoskodnak, vagy dübörögnek, rájuk van szólva, nem állatok vagyunk.

(És nem kell ehhez az apám, aki süket, mint a nagyágyú…)

#53 Ilyet meg senki nem írt, csak hogy nem kívánnak az agresszív vénemberrel ünnepelni, aki nem tudja kezelni az indulatait.

Tök jogos, én sem vagyok kíváncsi az ilyen rokonokra…

3 évesnél meg nehogymár egy nyamvadt karácsonyfadíszen múljon, hogy nevelve

van-e, vagy sem.

Nekem pl nagyobbak, mint fent említem, vannak szabályok. Sőt, vendégségben, rokonoknál elég jól tudnak viselkedni, jobban, mint itthon.

Ezért sem tudom a mai napig hova tenni, pl mi jött rájuk, mikor nyáron a férjem unokahúgáéknál voltunk 2 napot. (Nem sűrűn találkozunk.)

Nagyon nem akartak szót fogadni, mindenhez is hozzányúltak, szaladgáltak a lakásban, stb.

Nem volt belőle konfliktus, de nem győztem elnézést kérni és magyaràzkodni, mert tényleg nem szoktak így viselkedni sehol…

(Persze mondták, hogy jaj, semmi gond, stb, de azért kellemetlen volt.)

nov. 19. 07:36
 59/84 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként tényleg a gyerek ezt hogy élte meg? Mit gondolt utàna? Kereste azóta a papát?
nov. 19. 08:10
 60/84 anonim ***** válasza:
82%
Azért kapott pofont mert levett a karacsonyfarol egy műanyag díszt a 3 éves gyerek?! Kíváncsi lennék, hogy épelméjű-e az aki itt támogatja após viselkedését? Tegnap a lányom levert egy díszt a plázában, össze is tört és nem vertem agyon, pedig ki is kellett fizetnünk a felét, van ilyen, emiatt csak egy elmebeteg verekszik.
nov. 19. 09:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!