Pofozkodás után mennétek karácsonyozni?
Tavalyi karácsony az egyik nagyszülőnél eléggé félresikerült.
Mentünk családi ebédre a két gyerekünkkel, a kisebb lányunk 3 éves volt. Ebéd után még kávéztunk, sütiztünk, ő elkezdte nézegetni a fát, karnyújtásnyira tőlem. Nézegette a díszeket, amiket elért, abból párat levett a fáról. Sima, filléres műanyagdíszekről van szó, nem törékeny üvegről, kristályról. Szóltam neki, hogy ne vegye le, csak nézegesse. Egyet mégis levett még ezután, odavitte apósomhoz is, megmutatni, aki lekevert neki egyet. Mondván, el lett mondva, hogy ne nyúljon hozzá, tanulja meg...
Nagy sírás, a 3 éves gyerek arcán tenyérnyom, borzalmas volt. Főleg úgy, hogy nálunk nincs verekedés, pofozkodás, a dackorszak sem volt kiborító egyikőjüknél sem. Nem problémás gyerekek egyáltalán, megyünk velük mindenfelé születésük óta, sehol nincs rájuk panasz.
Ezek után én látni sem akartam, férjem is ezen a véleményen volt. Azóta nem is voltunk náluk. Anyósom havonta 1-2 alkalommal jön egy fél napra, elvan az unokákkal, de más a kapcsolatuk, mint mondjuk az én anyukámmal.
Jön a karácsony, ő felhozta, hogy elmehetnénk, higgyem el, sajnálja már apósom a tavalyit, de őt is meglehet érteni...
Nekem van egy véleményem erről, de érdekelne, ti ilyen helyzetben mennétek vagy sem?
Ez körülbelül 5 perc alatt történt.
Szóltam neki, meg is értette, nem csinált semmi bajt.
Egy még tetszett neki nagyon, azt levette, mert elérte és odahozta az asztalhoz mosolyogva, megmutatni. Semmi rosszat nem csinált, már akkor is nagyon vigyázott mindenre.
Akiknek ilyenért oké egy pofon, pláne karácsonykor, azokkal sincs minden rendben. Ez egy olyan dolog, amit kommunikációval meg lehet oldani.
Menni nem mennék. Felajánlanám hogy ha szeretnének velünk és az unokájukkal karácsonyozni, jöhetnek hozzánk. De nem kötelező mérgező rokonokkal tartani a kapcsolatot mégha az a férjem apja, akkor sem. Egyébként ezt a férjednek kéne intéznie velük - illetve azt nem írtad hogy akkor neki ott mi volt a reakciója?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!