Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pofozkodás után mennétek...

Pofozkodás után mennétek karácsonyozni?

Figyelt kérdés

Tavalyi karácsony az egyik nagyszülőnél eléggé félresikerült.

Mentünk családi ebédre a két gyerekünkkel, a kisebb lányunk 3 éves volt. Ebéd után még kávéztunk, sütiztünk, ő elkezdte nézegetni a fát, karnyújtásnyira tőlem. Nézegette a díszeket, amiket elért, abból párat levett a fáról. Sima, filléres műanyagdíszekről van szó, nem törékeny üvegről, kristályról. Szóltam neki, hogy ne vegye le, csak nézegesse. Egyet mégis levett még ezután, odavitte apósomhoz is, megmutatni, aki lekevert neki egyet. Mondván, el lett mondva, hogy ne nyúljon hozzá, tanulja meg...

Nagy sírás, a 3 éves gyerek arcán tenyérnyom, borzalmas volt. Főleg úgy, hogy nálunk nincs verekedés, pofozkodás, a dackorszak sem volt kiborító egyikőjüknél sem. Nem problémás gyerekek egyáltalán, megyünk velük mindenfelé születésük óta, sehol nincs rájuk panasz.

Ezek után én látni sem akartam, férjem is ezen a véleményen volt. Azóta nem is voltunk náluk. Anyósom havonta 1-2 alkalommal jön egy fél napra, elvan az unokákkal, de más a kapcsolatuk, mint mondjuk az én anyukámmal.

Jön a karácsony, ő felhozta, hogy elmehetnénk, higgyem el, sajnálja már apósom a tavalyit, de őt is meglehet érteni...

Nekem van egy véleményem erről, de érdekelne, ti ilyen helyzetben mennétek vagy sem?

ma 18:07
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
A lábam nem tenném be többet.
ma 18:36
 12/52 A kérdező kommentje:

Akkor a férjem nagyon összeveszett vele, velük, de akkor is ugyanazt hebegte-habogta, mint anyósom azóta. Hogy nem akart ő rosszat, csak megtanítani neki, hogy amit a szülő mond, az úgy van és azt kell csinálni.

Úgy, hogy egyáltalán nem egy rossz gyerekről beszélünk. De tény és való, hogy jelentéktelen dolgokon nem túráztatom magam, nem fogom arrébb rángatni a vendégségben, hogy leszidjam, mert tetszik neki egy színes fa. Nem csinált bajt, nem rángatta a fát, nem verte le a díszeket, nem dobálta őket. Óvatosan megnézegette, ami nagyon tetszett neki, és elérte, odahozta megmutatni az asztalhoz.

ma 18:38
 13/52 A kérdező kommentje:
Ezek után szóltam neki, megkértem, hogy többet már ne vegyen le, tegye vissza, ami a kezében van, menjen inkább játszani a testvéréhez. Ezt követően látott még egyet, azt hozta oda és mondta is, hogy az az utolsó, megy játszani. Ezután volt a pofon.
ma 18:39
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: én már az életemből kitiltottam volna őket teljes egészében. De én már levetkőztem magamról ezt a toxikus nyomort, hogy mindenkivel smúzolni kell, csak azért, mert rokon.
ma 18:41
 15/52 anonim ***** válasza:
66%

"én már az életemből kitiltottam volna őket teljes egészében"

Anyóst miért kellett volna kitiltani emiatt? Miért kellene öt büntetni?

ma 18:43
 16/52 anonim ***** válasza:
39%

Nem, a pofon még véletlenül se jogos, de az sem, hogy te rá vagy fixálódva arra, hogy a gyerek nem csinált semmi rosszat. De, csinalt: nem fogadott szót, levette a díszt. Fogadd el, hogy a gyerek nem tökéletes.

Az is egyértelmű, hogy nem kell elmenni karacsonyozni hozzájuk.

ma 18:45
 17/52 anonim ***** válasza:
17%

"Anyósom havonta 1-2 alkalommal jön egy fél napra, elvan az unokákkal, de más a kapcsolatuk, mint mondjuk az én anyukámmal."

Ez hogy jön a sztorihoz, azon kívül, hogy nyilván anyukáddal kivételezel az unokák kapcsán?

ma 18:46
 18/52 A kérdező kommentje:

Sem gyerekből, sem felnőttből nincs olyan, hogy tökéletes.

Ennyi erővel, ha én megnézek valakinél egy szép dísztárgyat, dekorációt, számítsak arra, hogy valaki visszakézből lekever egyet, úgy, hogy elszédülök?

ma 18:47
 19/52 Derjaderja ***** válasza:
82%
És kötelező egy 3 éves gyereknek 100 százalékban szót fogadni? Ez elvárás?
ma 18:47
 20/52 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy a gyerekek, főleg a kisebb, távolságtartóbbak vele.

Nem kivételezünk anyukámmal, de nála pl. ha akarták volna, le is pakolhatják az egész fát, aztán segített volna neki újradíszíteni.

ma 18:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!