Miben volt más az első karácsonyotok pici babával mint az addigiak?
Első babára gondolok.
Mentetek-e a családtagokhoz, ők jöttek-e? Ebédet főztetek vagy inkább rendeltetek? Volt-e ajándékozás? Mennyire sikerült békésre az ünnep?
8 hónapos volt a fiunk.
Elötte években ferjem keresztanyjáéknál (ök nevelték fel) volt családi karácsonyozás. (Kb 20fő) Viszont terhességem alatt mindenki összeveszett mindenkivel. Így az első karácsonyunk harmasban tellt.
Nekem nem volt olyan katarktikus élmény, hogy jajj 3asban itthon, szupcsi szercsi lávcsi, mint ahogy sok embertől látom.
Én szórakoztathattam a gyereket, ne menjen a karácsonyfához. Férjem pedig halalra unta magát a 3 napban.
En főztem. Ajándék nyilvan volt, hisz arról (is) szól a karácsony.
Nekem semmivel nem volt extrább, mint egy hétköznap
Azóta 3 éves a fiam, ez lesz a 4.karácsonya. tavaly már jó volt, addigra értette meg a lényegét, lattam rajta a várakozást, az ajándékbontás örömét.
Lányom 1 éves, 2.karácsonya. idén tőle még nem várok sokat.
9 honapos volt a babam Karacsonykor.
Apukam Karacsony elott par nappal meghalt.
Az exem pedig december 24.en bejelentette, hogy megsem kell neki csalad , elkoltozik (mar valoszinu megvolt az uj no).
Ugyhogy igy telt az elso. A kovetkezo ketto sem volt sokkal jobb, vegre a 4. volt az, ami jo lett!
Semmiben nem volt másabb, 3 hetes volt akkor. Igyanúgy megcsináltam a fix karácsonyi menüt amit szoktam, csak sütit nem sütöttem. Rokonlátogatóba is mentünk, mi amúgy is csak egy helyre szoktunk, és ezzel letudtuk.
Az ajandékokat előtte is nagyrészt rendeltem, azóta is. Csomagot is mindig küldünk külföldre, akkor is összeraktam amit kell.
A barátokkal is találkoztunk ahogy szoktunk, de én hazamentem a kicsivel késő délután, a férjem maradt még tovább.
A második karácsony volt másabb, akkor már nagyobb volt a gyerek, így pluszban karácsonyfánk is volt, fel is díszítettük a házat, csak miatta. Előtte még sosem volt ilyen, feleslegesnek tartottuk. Idén is lesznek díszek meg fa is.
Akkor lettünk igazán család.
Két és fél hónapos volt a kisfiunk. Hármasban voltunk. Csak nézte tágra nyílt szemekkel a kivilágított karácsonyfát. Mi meg őt néztük tágra nyílt szemekkel. :-)
Az 1-2 válaszolóknál értelemszerűen nem a kisbaba megléte miatt volt olyan a karácsony, amilyen, hanem mert rossz párkapcsolatban éltek. Ahol a férj halálra unja magát, mert feleségével és a kisbabájával kell töltenie 3 napot, az a házasság nagyon vacak lehet. Ahol meg lelép az apa a kisbaba mellől egy másik nőhöz, az szintén nem valami jól funkcionáló kapcsolat lehetett. De ezeknek semmi közük ahhoz, hogy a pici baba milyen módon változtatja meg az ünnep megélését, hangulatát.
5 hónapos volt az első karácsonyakor. Nekem nagyon szép emlék :) Az az igazi képeslapos karácsony volt így. Tetszettek neki a fények, tetszett neki a sok újdonság, eljátszogatott a csomagolópapírral meg a gyerekbarát karácsonyfadíszekkel, szóval jó volt :D
Mentünk családhoz is (csak a szűk körben, még tartott a covid miatti nagycsaládi tilalom), meg jöttek hozzánk is. Főzni nem főztem, de sütit azt elég sokat sütöttem, nekem ez a hangulathoz hozzátartozik, a gyerek mellett meg bőven belefért (akkor még).
Most 2 éves, ez lesz a harmadik karácsonya, a tavalyi is nyilván drasztikusan másmilyen volt, mint az előtte levő, de idén aztán főleg nagy elvárásaim vannak :D Elég sok mindent ért és vár és tud, az ajándékokat szereti, sőt, most nyilván a mesét körülötte még nem fogja érteni, bár még az sem teljesen kizárt, de azért a közös mézeskalács-sütés meg karácsonyfadíszítés tök jó program amúgy is. A kisebbik kb egy hónapos lesz karácsonykor, szóval ő még nem sokat fog ebből felfogni, de a nagyobbikkal már szerintem tényleg lehet meghitt és mágikus a karácsony. Bár nekünk az eddigiek is azok voltak :)
Most a kicsi miatt nem megyünk sehova és hozzánk is csak rövid időre ugrik be a szűk család, de azért én szeretnék majd időt találni egy kis sütés-főzésre, már csak a hangulat kedvéért is. Vagy nem, ezt majd meglátjuk, hogy alakul :D Az biztos, hogy szép lesz így is a karácsony :) Én legalábbis nagyonnagyon várom már :D
Az első egyben az covidos karácsony is volt, szóval szinte semmi rokoni találkozás nem volt.
De egyébként otthon jobban kitettünk magunkért, mint korábban, először volt tényle karácsonyi ebéd. Anyám mindig mondta, hogy az a természetes, hogy ha már van család, 24-én otthon vagyunk. Ez így is lett, szóval egyébként se mentünk volnak aznap sehová (bár valószínűleg ő sem gondolta volna, hogy ez azzal jár, egyedül tölti a karácsonyt...)
2 hetes volt akkor, készültem orommel, izgatottan. Főztem, diszitettunk, karacsonyfa stb. Szépen kioltoztem, így vártam anyósomat, sogornomeket és anyuekat. Nem egyszerre jottek.
Nagyon örültem nekik, olyan jó volt megmutatni a babát és egyutt lenni a csaladdal. Szent este hárman voltunk. Mi nem mentunk ekkor sehova.
1 evesen már mentunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!