Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pofozkodás után mennétek...

Pofozkodás után mennétek karácsonyozni?

Figyelt kérdés

Tavalyi karácsony az egyik nagyszülőnél eléggé félresikerült.

Mentünk családi ebédre a két gyerekünkkel, a kisebb lányunk 3 éves volt. Ebéd után még kávéztunk, sütiztünk, ő elkezdte nézegetni a fát, karnyújtásnyira tőlem. Nézegette a díszeket, amiket elért, abból párat levett a fáról. Sima, filléres műanyagdíszekről van szó, nem törékeny üvegről, kristályról. Szóltam neki, hogy ne vegye le, csak nézegesse. Egyet mégis levett még ezután, odavitte apósomhoz is, megmutatni, aki lekevert neki egyet. Mondván, el lett mondva, hogy ne nyúljon hozzá, tanulja meg...

Nagy sírás, a 3 éves gyerek arcán tenyérnyom, borzalmas volt. Főleg úgy, hogy nálunk nincs verekedés, pofozkodás, a dackorszak sem volt kiborító egyikőjüknél sem. Nem problémás gyerekek egyáltalán, megyünk velük mindenfelé születésük óta, sehol nincs rájuk panasz.

Ezek után én látni sem akartam, férjem is ezen a véleményen volt. Azóta nem is voltunk náluk. Anyósom havonta 1-2 alkalommal jön egy fél napra, elvan az unokákkal, de más a kapcsolatuk, mint mondjuk az én anyukámmal.

Jön a karácsony, ő felhozta, hogy elmehetnénk, higgyem el, sajnálja már apósom a tavalyit, de őt is meglehet érteni...

Nekem van egy véleményem erről, de érdekelne, ti ilyen helyzetben mennétek vagy sem?

nov. 18. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy mennék
nov. 18. 20:06
 42/84 anonim ***** válasza:
85%
40: lehet nem ugyanazok a szabályok, de egy normális családban fel se merül egy ilyen kérdés, mert lehet a szabályokat rugalmasan kezelni. Ez nem a 10 parancsolat, hogy kőbe van vésve. Nagyfater rugalmatlan s.ggfej. A gyerek nem ebből fogja megtanulni. Amit meg fog az egyedül az, hogy a nagyapja ahogy már mondtam, egy s.ggfej. Kár érte, mert a gyereknek lehetett volna jófej nagypapája is.
nov. 18. 20:09
 43/84 anonim ***** válasza:
83%
40es, Igen, de ne hasonlítsuk már ezt egy idegen emberhez...a nagyszülők házát, házat ahol felnőttél. Szó se róla itt is be kell tartani, na de nehogy már egy díszt nem nézhet meg mamáéknál a gyerek karácsonykor, mert arcon verik. Plusz veréssel indítani. Minek oda menni egyáltalán, ha még a felnőttnek is ott vigyázz állás van? Itt azért nem arról van szó, mint nálunk anak idején nagynéném gyerekei 7 évesen romboltak és széttörték szándékosan a notebookot.. oltári balhé volt, deee nem verték pofán. Ki az aki veréssel intéz el mindent? Akinek eddig ér a tudománya és semmi egyéb eszköze és tudása az életről. Különben még egy idegennél is megnézhetné a gyerek nem hogy a saját szüleinél.
nov. 18. 20:11
 44/84 babyboom567 ***** válasza:
84%
Aki más 3 éves gyerekét nagyjából(nyilván van az a szint,pl belefojtja a medencébe a macskát,kilövi nyíllal a tesó szemét stb,ilyen dolgoknál az indulat érthető,de kb teljesen felesleges a gyerek korából kiindulva) bármi miatt felpofozza, az pszihopata.
nov. 18. 20:19
 45/84 anonim ***** válasza:
85%

"sajnálja már apósom a tavalyit, de őt is meglehet érteni..."

Nem, nem lehet megérteni. Be nem tenném oda a lábam többet. Anyósod meg még mosdatja, a pofám leszakad.

nov. 18. 20:28
 46/84 anonim ***** válasza:
61%

Nem, nem mennek. De annyiszor leirtad, hogy "nem csinalt semmit" es "ovatosan levette" hogy nekem ebben a sztoriban valami buzlik.

Ettol fuggetlenul, ha fel is boritotta volna a fat sincs joga a nagyszulonek megutni.

nov. 18. 20:37
 47/84 A kérdező kommentje:

Azért, mert többen írták, hogy rossz és neveletlen a gyerek (valaki egyenesen azt, hogy engem is fel kellett volna pofozni). Ezekből a legtöbb moderálva lett már, szóval gondolhatod a stílust...

Amiatt akartam hangsúlyozni, hogy nem csinált kárt, mert tudom, látom, hogy vannak gyerekek, akik pl. szándékosan földhöz vágnák, vagy leborítanák az egész fát.

nov. 18. 20:40
 48/84 Derjaderja ***** válasza:
73%

Tehát ha a 3 éves nem tud a természetes egyébként jó ösztönein uralkodni (tapintás útján tapasztalatot gyűjteni, örömöt megosztani), akkor a 60 (?) éves nyugodtan engedhet a gonosz és állatias bántalmazó indulatainak...

Elképzelem a dísszel a nagypapám szaladó gyerek boldog kis arcán csattanó ütést - nem, ez nem köthető racionálisan vezetett fegyelmező magatartáshoz (még aki elfogadja az üléssel fegyelmezést, az sem így), ez egy szimpla indulati cselekedet volt.

És az is igaz hogy a nagymama is hibás valamilyen szinten. Nálunk is van ilyen a családban, akinek a felesége megtörten és csendben engedelmeskedett amíg bele nem halt az egészbe, és a bácsinak soha senki nem mondta addig, hogy nem lehet üvöltve alázni a gyerekét, csak mert nem azt a kanalat adta elsőre a kezébe amit szeretett volna stb...

Már alapból az is abnormális dolog, hogy a kisunoka ne merjen a fához érni (most akkor a szeretet fontos vagy az 50 forintos müanyag gömb?l, de hát a pofonhoz képest eltörpül.

Az ilyen alakoknak csak kevés a mentség, egyik hogy valószínűleg az ő apjuk is egy állat volt, és ilyenkor hirtelen alternalt tudatallapotba kerülnek, másrészt vagy elitták vagy elzabálták a cselekedetek és következményeik belátásához és önuralomhoz szükseges agyi szerkezeteket.

Mindkét mentség egyben arra is ők, hogy mért ne vigyem oda a gyereket többet.

nov. 18. 20:52
 49/84 A kérdező kommentje:
Anyósommal az a baj, ebből a szempontból, hogy csak a vállát vonja meg mindenre. Az ő férje ilyen, mindig is ilyen volt, mit csináljon ő vele? Ilyen, el kell fogadni, megváltozni már nem fog. Ő már ezen nem idegesíti magát, így is szívbeteg. Ezeket ismételgeti csak.
nov. 18. 20:58
 50/84 anonim ***** válasza:
87%

“ Ilyen, el kell fogadni, megváltozni már nem fog.”

Semmi gond, csak akkor ne kelljen már vele találkozni…

nov. 18. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!