Mikulásos/karácsonyos ötletem még túl korai 2 éves gyereknek?
Kislányom január végén lesz majd csak 2 éves, én viszont nagy karácsony mániás vagyok.
Arra gondoltam, h december elején érkezne hozzánk egy Manó, aki egész hónapban velünk marad, nálunk tölti a szabadságát, nálunk nyaral, jön velünk mindenhova, aztán január elején visszamegy a játékgyárba a Mikuláshoz.
Illetve az adventi naptárba élményeket tennék (bábszínház, diafilm, ...).
Cipősdobozt is készítenék össze vele, amit a rászorulóknak tudnánk adni.
Szerintetek ezekből átjönne neki bármi is? Vagy még túl korai, inkább jövőre?
De ha nem ezekkel, akkor hogyan tudnám számára is megteremteni azt a karácsonyi hangulatot, ami bennem is motoszkál?
(Tudom, hogy nem épp egy nyár közepi kérdés, de a kistesó decemberre érkezik, így most a gondolkodást, szervezést, beszerzést el kell kezdenem időben.)
Örülnék, ha tapasztalt szülők/pedagógusok válaszolnának :)
A manót nem pontosan értem. Valami plüss? Vagy konkrétan beköltöztetnél valakit?
Szerintem egyébként korai, de főleg azért tartom nagyon rossz ötletnek, mert decemberben jön a kistesó. Akármilyen ügyes vagy, tesó féltékenység valamilyen formában biztos lesz. Na, most marhára nem fogja érteni, hogy a manó, akit szeret, miért megy, az a bömbölő csomag meg miért marad?
A manó szerintem jó ötlet. Az egyik kolléganőm a gyereke 1 éves kora óta fogadja a manót az otthonukba :)
Minden évben készít egy kis karton papír ajtót, kaput, vagy újrahasználja az előző évit és a lakás más más falára, bútorára ragasztja fel, és onnan jön elő a manó december elején.
Van amikor csak az ajtóban ül, van, hogy különböző helyekre mászkál el :)
Ha jól tudom ezt a játékot már a házasságuk alatt, gyerek nélkül is játszották. Mind a ketten óriasi karácsony mániások.
Most 9 éves a gyerekekük és minden évben lesi, hogy hol bukkan fel a manó ajtaja.
Illetve a manó maga volt az adventi naptár, minden nap más más apróságot rejtettek a zsebébe és mindig felváltva dugták el a lakásban :)
Szerintem aranyos.
#7! Szívesen. Gondoltam, hogy nem jutott eszedbe. Azért írtam, mert biztos csomót dolgoztok azon, hogy minél könnyebben elfogadja az új lakót, nehogy ezen bukjon a dolog😁
Mi tavaly kezdtük a manózást. Akkor volt 3 a fiam de még annyira nem ment át neki a dolog. Emlékszik rá, emlegeti, örült neki. De még az az izgalom hogy reggel felkelek és keresem nem volt meg benne. Nálunk a hülye nem szabad hozzá nyúlni szabály nem volt.
Viszont 2 évesen már együtt készültünk. Tipik naptár nem volt, de minden nap kapott valami meglepit. Az élmény jó ötlet. Nálunk 24.-én egy dísz van amit kifesthet és este a fára akaszthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!