Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van olyan gyereke vagy...

Kinek van olyan gyereke vagy ismerősének gyereke, aki 2 éves koráig alig mondott pár szót és 2 éves korától elkezdett beszélni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1év8hós , most töltötte be, és csak nost kezdett el mondani több szót. Eddig saját nyelvén beszélt amit ugye én nem igazán értem meg. Férjem rokonai folyton mondják nekem hogy valami baj van a fiammal mert az övék 1 évesen már beszélt stb. Szerintem minden gyerek tempója más és más. Amúgy nagyon értelmes, figyelmes és okos gyerek. Megérti amit mondok neki, kis feladatokat is elvégez mint pl. Add ide vagy tedd oda.
2023. jún. 30. 12:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2.szülinapján mondta ki az első szavát. A tortát.

Rá 2 hónapra mondatokban beszélt.

Lányom most 21hónapos. Anya, apa. Ennyit mond.

Semmiről nincs lemaradva. Az ilyen rokonokat meg csak meghallgatni kell, azt bologatni, füleden ami bemegy, kiengedni.

2023. jún. 30. 13:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

"Kisfiam 1év8hós , most töltötte be, és csak nost kezdett el mondani több szót."

Teljesen rendben van. A mienk talán még később kezdett el beszélni, úgy emlékszem. Persze kérdés, mit nevezünk beszédnek, mert először első szótagot mondtak csak.

"Férjem rokonai folyton mondják nekem hogy valami baj van a fiammal mert az övék 1 évesen már beszélt stb."

A férjed rokonaival van baj, méghozzá nyakon felül. Én a helyedben régen elküldtem volna őket a búsba.

A védőnő és a gyerekorvos véleményét vedd figyelembe, ne az ilyen ostoba rokonokét. Akik simán lehet, hogy hazudnak, mert azért 1 évesen nem jellemző, hogy beszél egy gyerek.

2023. jún. 30. 13:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 2 évesen 1-2 szót mondott, meg néhány szókezdeményt pl. Ké mma (Kérek almát). Engem apám csesztetett állandóan, hogy "nem kéne már a gyereknek beszélni"? Most 2,5 éves múlt és nagyon szépen beszél, be nem áll a szája, a baba nyelvet teljesen elhagyta. Simán elmeséli, hogy milyen érdekes dolog történ vele, mondókázik (nem tanítottam direktbe csak emlékszik rá). Ha kérdezem, hogy kér e pl almát, sokszor nem csak csak rávágja, hogy "nem" hanem szépen kerek mondatban válaszol, hogy "Köszönöm szépen, nem kérek almát". Unokatesója 1,5 évesen egyszerű mondatokat mondott már, most ugyan azon a szinten vannak (kb egykorúak, 2 hónap van közöttük). Szóval minden gyerek más tempóban halad. Akkor mennék utána a dolognak, ha egy fél év múlva sem lenne változás, nincsenek hangutánzók, sem egyszerűbb szavak, de mint írtad elkezdett mondani szavakat.
2023. jún. 30. 13:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2 évesen max. 10 értelmesnek tekinthető szót mondott. A szülinapja környékén lódult meg a beszéde, az első kétszavas mondatát 2 év 2 hónaposan mondta ki.

Már 13 éves, és köszöni szépen, tud beszélni. :)

A húga ehhez képest 1,5 évesen már mondókázott. Ilyen is van.

2023. jún. 30. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen beszélt a tesóm nagyobbik lánya (nem a szülinapján, de másfél évesen már elég sokat tudott), csodájára jártak. Az én fiamnak másfél évesen 2 szava volt, utána pár héttel kicsit jobban megindult, de így se sokat értek belőle. A védőnő szerint rendben van.
2023. jún. 30. 13:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szintén: 2 éves szülinapján 1 szót mondott, az a "bugyi" volt. Most 2 és fél éves, mondatokban beszél.

De igen, én is be voltam szarva, hogy lassan 2 éves és még semmit nem mond, pedig folyamatosan beszéltünk hozzá.

2023. jún. 30. 14:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Két éves korában alig mondott valamit a lányom. Most 2,5 éves, nagyon hirtelen ugrott meg a beszédfejlődése. Most rövid mondatokat mond, és szinte minden szót.
2023. jún. 30. 17:35
 8/14 anonim ***** válasza:
A lányom 2 évesen (novemberi) nem mondott túl sok értelmes szót. Úgy vadásztam össze a szavakat, hogy valamit tudjak mondani majd a 2 éves státusz vizsgálatán ha kérdezi a védőnő. Aztán decemberben volt bő 2 hét bölcsi szünet és mire januárban ment vissza, már 2 szavas mondatokban beszélt. Ott is megjegyezték, hogy nagyon hirtelen elkezdte mondani a magáét és ez azóta is tart. Most 2.5 éves.
2023. júl. 1. 16:03
 9/14 anonim ***** válasza:
Szia, megerdezhetem , hogy azota hogy alakult a beszed nalatok? Koszi, ha irsz
2023. dec. 24. 22:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Még mindig beszél a saját nyelvén is. Nagyon sok szót ismer már, de még csak szavakban , néha két szavas mondatokban beszél.
jan. 25. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!