Akkor most egyik anyuka sem önmaga, és nincs jól mentálisan/fizikailag? Ez lenne az általános?
Régebb óta követek Instagramon egy 2 gyermekes influencer anyukát, aki nem mindig csak azt mutatja, hogy minden tökéletes és szipiszupi, hanem rendszeresen felvázolja a gyereknevelés nehézségeit, árnyoldalait, nyíltan leírja, hogy miket nem szeret az anyaságban, felvállalja az érzéseit, tehát nagyon őszinte.
Na de annyi a lényeg, hogy ma kitett egy posztot, ami több róla készült képből áll, és az egyik képre azt írta, hogy "úgy érzem, nem vagyok önmagam", a másikon pedig a következő kérdéseket tette fel saját magának:
"Jól vagyok? Nem."
"Boldog vagyok? Részben."
"Elég ez nekem? Nem."
Ez lenne a normális?
Anya nincs jól, de ez nem számít, mert az a lényeg, hogy a gyerekek szükségletei ki vannak elégítve, és ők boldogok? Ez így van rendjén?
A társadalom miért nem törődik jobban az anyukák mentális egészségével, jóllétével?
Nem azt szokták mondani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tud nevelni (tehát boldog anya=boldog gyerek)?
Hogy van ez?
29-es, én is ugyanerre gondoltam.
Ahelyett, hogy örülnének más boldogságának, még rémisztgetik, hogy "huu majd megtudod, ha lesz gyereked, vége lesz az életednek". Nem tudom, mire jó ez, de az ilyenektől legjobb távol maradni.
Ezt a kávés dolgot meg aztán végképp nem tudom hova tenni. Szerintem ez konstans mártírkodás.
De most mi mit örüljünk más idegen emberek boldogságának?
Nem értelek.
Csak lazán, majd így állj hozzá te is, ha szeretnél gyereket vállalni. Nem kell rettegni hetekig a fürdetéstől, nem kell rástresszelni a szoptatásra (hiába van tényleg cseszegetve az összes szülő, aki esetleg nem tud vagy nem is akar szoptatni) és még sorolhatnám. Családon belül és szűkebb körben is szinte mindenki bepróbálkozott különböző dolgokkal, hogy rosszul altatom, majd nem nő meg és beteg lesz, mert nem szoptatom (nem is tudtam). Ha éppen pozitív dolgot mondtam akkor megkaptam, hogy majd megtudom, ha X hónapos lesz, na majd akkor visszasírom..... Majd a kistesó végig fogja üvölteni az éjszakákat....Egymást húzzák le az emberek, erőltetik a saját igazukat és azt várják, hogy minél rosszabb dolgok történjenek csak hogy elmondhassák, hogy ők ezt előre megmondták😃
Nem kell túlparázni a szülőséget☺️
#25 és hány éve tájékozódsz Kérdező? 5? 10? 15? Évek óta ezzel foglalkozol, és kérdezgetsz itt, és osztod ki az anyukákat, hogy hogyan érezzék jól magukat es hogy nem igaz mar hogy ennyire rossz vagy nehéz, hiszen a gyerek egy csoda es az anyuka választotta... :) de mi a célod? Van egyáltalán valaki, akivel vállalhatnál, csak félsz? Vagy még apuka jelölt sincs, de valami különös oknal fogva függővé váltál a témától?...
Annyi kérdésedet olvastam már (mind kb. ugyanez), hogy őszintén erdekel.
#36 volt már tőle mindenféle.
Csak az a szép benne, hogy lényegében az összes kérdés ugyanaz csak máshogy feltéve, és más körítéssel.
Engem is érdekelt sokáig a gyereknevelés téma, persze mindig megkaptam, hogy kussoljak, mert nekem nincs. Már van és nem bánom, hogy anno beleástam magam mélyebben a dolgokba. Úgy mentem el szülni, hogy tudtam, kiknekca tanácsait kell szigorúan elkerülni.
Nem is értem, miért ne lehetne valakinek véleménye. A foci is érdekel, mégsem vagyok focista.
Ez vilagos, és rendben van, hogy az embert érdekli a gyereknevelés. De jelenlegi kérdező mindig azt akarja tudni, hogy "ugye nem olyan rossz az élet gyerekkel" mint ahogy annyian mondják. De ezt borzasztó nehéz szemléltetni, es amugy is nagyon szubjektív.
Viszont egyszer találtam egy nagyon talalo idezetet :)
A Harry Potterben, amikor Ron jósolni próbal teafűből, és azt találja mondani: "szenvedni fogsz, de valahogy majd örülsz neki"... hát ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!