Akkor most egyik anyuka sem önmaga, és nincs jól mentálisan/fizikailag? Ez lenne az általános?
Régebb óta követek Instagramon egy 2 gyermekes influencer anyukát, aki nem mindig csak azt mutatja, hogy minden tökéletes és szipiszupi, hanem rendszeresen felvázolja a gyereknevelés nehézségeit, árnyoldalait, nyíltan leírja, hogy miket nem szeret az anyaságban, felvállalja az érzéseit, tehát nagyon őszinte.
Na de annyi a lényeg, hogy ma kitett egy posztot, ami több róla készült képből áll, és az egyik képre azt írta, hogy "úgy érzem, nem vagyok önmagam", a másikon pedig a következő kérdéseket tette fel saját magának:
"Jól vagyok? Nem."
"Boldog vagyok? Részben."
"Elég ez nekem? Nem."
Ez lenne a normális?
Anya nincs jól, de ez nem számít, mert az a lényeg, hogy a gyerekek szükségletei ki vannak elégítve, és ők boldogok? Ez így van rendjén?
A társadalom miért nem törődik jobban az anyukák mentális egészségével, jóllétével?
Nem azt szokták mondani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tud nevelni (tehát boldog anya=boldog gyerek)?
Hogy van ez?
Mi köze a társadalomnak ehhez?
Miért kéne a társadalomnak tennie ezért??
Mindenki MAGA VÁLASZTJA meg, hogy hogy él.
Ha mártír akar lenni, legyen!
Mi közöm nekem ehhez?
Ha szar férjet választott, aki nem partner, magára vessen.
Megint miért nekem kellene megmentenem vagy a társadalomnak?
Az ő baja.
Ahogy az én bajom (2 gyerek, egyik tartós beteg, időhiány, felőröl a munka és az élet normális pár mellett is) meg az ÉN bajom.
10, te az vagy aki hetente hülyeségeket kerdezget nem igaz?
Elég gáz vagy már.
És igenis megtudod ha lesz gyereked, hogy miért nincsenek jól az anyák.
Gyerektelenul nem érdemes ilyenekem filozofalni.
Vekerdy is megmondta :A gyerek anyahúson él.
Kicsit durva, de találó. A gyereknek az anya a minden, ha baja van,.ha boldog, bármi,egyből anya és biza van olyan nap, hogy az életet kiszívják az emberből. Aztán sok ilyen nap után elgondolkozol,.hogy hová lett az a mindig vidám csaj, aki voltál, mert rájösz, rég nem láttad már a tükörben.
13-as, de jó ilyet is olvasni. :)
Lehet, hogy ez az influencer anyuka is full egyedül viszi a háztartást és a gyereknevelést, mert olyan férjet választott, aki nem csinál semmit.
14-es, köszönjük szépen a provokatív választ. Ha neked ez hülyeség, amit kérdeztem, lépj tovább, na pá!
Ja, és még valami: sajnálom, ha te sem vagy jól, de ha neked ez megfelel, akkor légyszíves, ne általánosíts. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!