Akkor most egyik anyuka sem önmaga, és nincs jól mentálisan/fizikailag? Ez lenne az általános?
Régebb óta követek Instagramon egy 2 gyermekes influencer anyukát, aki nem mindig csak azt mutatja, hogy minden tökéletes és szipiszupi, hanem rendszeresen felvázolja a gyereknevelés nehézségeit, árnyoldalait, nyíltan leírja, hogy miket nem szeret az anyaságban, felvállalja az érzéseit, tehát nagyon őszinte.
Na de annyi a lényeg, hogy ma kitett egy posztot, ami több róla készült képből áll, és az egyik képre azt írta, hogy "úgy érzem, nem vagyok önmagam", a másikon pedig a következő kérdéseket tette fel saját magának:
"Jól vagyok? Nem."
"Boldog vagyok? Részben."
"Elég ez nekem? Nem."
Ez lenne a normális?
Anya nincs jól, de ez nem számít, mert az a lényeg, hogy a gyerekek szükségletei ki vannak elégítve, és ők boldogok? Ez így van rendjén?
A társadalom miért nem törődik jobban az anyukák mentális egészségével, jóllétével?
Nem azt szokták mondani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tud nevelni (tehát boldog anya=boldog gyerek)?
Hogy van ez?
#19 ez van.
Nem minden Happy, és ezt tudja mindenki akinek gyereke van.
Az instant meg a Tik-tokon hazudnak a legtöbbet abban, hogy minden szuper
Az az anyuka akit te láttál ki merte mondani, hogy igenis megterhelő néha a gyerekvállalás.
Sajnálom, ha te hiszel abban, hogy minden szuper, soha semmi nem rossz..
Ja, és még valami: sajnálom, ha te sem vagy jól, de ha neked ez megfelel, akkor légyszíves, ne általánosíts. ;)
És most mit csináljak, huzzam fel magam a diofara?
Azért vicces, hogy egy gyerektelen valaki próbálja itt elmagyarázni az anyáknak hogy mi a tuti.
Mindig olyan jókat nevetek rajtad 🤣
21-es, egy szóval nem mondtam, hogy szerintem minden happy, hanem hogy aki azt írta, hogy jól érzi magát és nem utálja az egész gyereknevelést, az le van pontozva.
22-es, az egyik válaszoló írta, hogy aki rosszul érzi magát, az keressen szakembert. Nem mondtam meg senkinek a tutit. :D
Azt hiszed, hogy csak az tudhatja, hogy milyen a gyereknevelés, akinek van gyereke? Mi, gyerektelenek nem láthatunk bele ebbe az egészbe, és még csak nem is kérdezhetünk semmit ebben a témában? Ha te hülyeségnek tartod ezt a kérdést, akkor sajnálom.
Örülj, hogy én legalább tájékozódom, és nem vakon fogok belevágni.
Úgy alapvetően az emberek mentális állapota rossz, nem csak az anyukáké. Én pl jól vagyok 2 gyerekkel. Vannak hullámzó napok, van, hogy nem vagyok jól, de nem ez az alap, és leginkább nem a gyerekek miatt vagyok rosszul, nem azért, mert anya vagyok. Nekem vam egy támogató (mentálisan is támogató) férjem, akivel minden gondot megoldunk, minden rossz napon túllendülünk. Rengeteget bújom a pszichológiai tanulmányokat, nekem ez rengeteget segített, hogy mindent a helyén kezeljek. Az, hogy egy anyukának nem jó, az azt jelenti, hogy foglalkoznia kellene a problémával, de legelőször is fel kellene ismernie. Hosszas beszédtéma lehetne ez, nem akarok belemenni most. A lényeg, hogy önmagán kell segítenie mindenkinek. Ezt a feladatot nem lehet a társadalomra nyomni. Nem fog elmenni helyette senki pszichológushoz.
Az alap kérdésedre a válasz, igen, sajnos szerintem ez az általános. Én viszont nem tartozom bele. Alapvetően jól vagyok, boldog vagyok, imádom a gyerekeimet, és az életet velük.
#25 attól hogy a rokonoknak van gyereke meg nem hinném, hogy tudod mivel jár a gyerekvállalás.
Ha sír a rokon gyerek visszaadod az anyjának.
Ha eljön az este hazamész, ők ott maradnak, és (rosszabb esetben) fent vannak egész éjjel a gyerekkel.
Ha beteg a gyerek elmész, megnézed, aztán hazamész.
A szülők ott maradnak, és nem alszanak egész éjjel mert aggódnak a gyerekekert, figyelik.
Mindenki tud gyereket nevelni meg ítélkezni amíg nincs saját.
Te már vagy két éve itt tájékozódsz, annyi hülyeséget osszehordasz, hogy az kegyetlen.
Szerintem ne is vágj bele a gyerekvállalásba mert osszetorsz ha valami nem úgy fog menni, mint ahogy itt olvastad.
És én annak mit oruljek, hogy tájékozódsz?
Nekem ez miért öröm? 🤣
Folyamatosan ilyeneked ad be a Facebook, amióta gyerekem van. A szülés közbeni videók mellé. Már ezerszer tiltottam őket, az összes mérgező anyukás csoportból kiléptem, mégis. Inkább könyvet olvasok esténként, az hasznosabb.
Nem tudom sajnálni azokat a szülőket egy percig sem, akik éveken keresztül be vannak feszülve és szó szerint eggyé válnak a gyerekükkel, közben pedig sírnak, hogy nekik milyen nehéz. Tényleg csodálatos lehet az életük, élvezetes.
Már csak volt barátnőim fiatalon szültek folyamatosan megkaptam, hogy ha majd nekem is lesz megtudom, már nagyon untam ezt a szöveget. Azóta megtudtam azt, hogy minden apró hülyeségre ráfeszülni és megszűnni önmagamnak, megszűnni nőnek lenni, eztán csakis anyukának lenni baromság. Én továbbra sem vonok meg mindent magamtól, ők meg egy kávét nem isznak meg egyedül akkor sem, ha lehetőségük lenne rá. Ez már nem az én bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!