Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akkor most egyik anyuka sem...

Akkor most egyik anyuka sem önmaga, és nincs jól mentálisan/fizikailag? Ez lenne az általános?

Figyelt kérdés

Régebb óta követek Instagramon egy 2 gyermekes influencer anyukát, aki nem mindig csak azt mutatja, hogy minden tökéletes és szipiszupi, hanem rendszeresen felvázolja a gyereknevelés nehézségeit, árnyoldalait, nyíltan leírja, hogy miket nem szeret az anyaságban, felvállalja az érzéseit, tehát nagyon őszinte.

Na de annyi a lényeg, hogy ma kitett egy posztot, ami több róla készült képből áll, és az egyik képre azt írta, hogy "úgy érzem, nem vagyok önmagam", a másikon pedig a következő kérdéseket tette fel saját magának:

"Jól vagyok? Nem."

"Boldog vagyok? Részben."

"Elég ez nekem? Nem."

Ez lenne a normális?

Anya nincs jól, de ez nem számít, mert az a lényeg, hogy a gyerekek szükségletei ki vannak elégítve, és ők boldogok? Ez így van rendjén?

A társadalom miért nem törődik jobban az anyukák mentális egészségével, jóllétével?

Nem azt szokták mondani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tud nevelni (tehát boldog anya=boldog gyerek)?

Hogy van ez?

okt. 14. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/85 anonim ***** válasza:
82%
Bizony, bizony. Egyik sem. Igen, így van, vagy még rosszabbul is.
okt. 14. 17:37
 2/85 anonim ***** válasza:
85%
Akkor most egyik sem.
okt. 14. 17:38
 3/85 A kérdező kommentje:
De egyáltalán miért nincsenek jól?
okt. 14. 17:38
 4/85 anonim ***** válasza:
91%
Ez az általános. A világ meg fekete és fehér.
okt. 14. 17:39
 5/85 anonim ***** válasza:
10%

#3. Hat ezért amit irsz, hogy megosztanak az Insta anyukák, akiket követsz.

Nehéz a felfogásod?

okt. 14. 17:40
 6/85 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok mindennap toppon, de nem a socail media-ban állok neki nyávogni. Próbálok tenni azért, hogy jól legyek. Szerencsére adottak rá a lehetőségeim. Sokszor nehéz a mindennapi mókuskerék, de ez bármilyen élethelyzetre igaz. A 40 életévem alatt nem volt még egy olyan nap sem, amikor annak minden percét a földi paradicsomnak, a boldogság netovábbjának éltem volna meg. Ha valami nincs rendben, kérjen segítséget. Nem tudom, hogy mit akar jelezni a posztjaival, lehet csak meg akarja mutatni a követőinek az anyaság általa megélt, szubjektív nehézségeit. Mit szeretnél, mit vársz a társadalomtól ez ügyben?
okt. 14. 17:43
 7/85 anonim ***** válasza:
86%

Koszi, én jól vagyok, nem vagyok mentálisan és fizikailag is.

Látod, már nem mindegyik anyuka van ki.

okt. 14. 17:47
 8/85 anonim ***** válasza:
72%

Ha anya vagy megérted

Ha nem vagy anya akkor majd megtudod

Bár sejtek melyik kérdező vagy...

okt. 14. 17:47
 9/85 A kérdező kommentje:

6-os, köszönöm a válaszod!

Hát nem tudom, szerintem sem az interneten kellene kipanaszkodnia magát, hanem szakembert kellene keresnie, mielőtt még rosszabbra fordul a helyzete..azt a gyerekek is megsínylik.

"Mit szeretnél, mit vársz a társadalomtól ez ügyben?"

Hát csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy a társadalom még mindig elhallgatattja az anyukákat az érzéseikről, és senkit nem érdekel az ő mentális/fizikai állapotuk, csak az, hogy 0-24-ben ott legyenek, és sosem fáradhatnak el.

Nézzünk csak egy példát: megszületik a baba, jönnek a rokonok, mit kérdez mindenki? Azt, hogy: "A baba hogy van?", az anyuka meg levegőnek van nézve.

Na erre gondoltam.

okt. 14. 17:50
 10/85 A kérdező kommentje:
8-as, hagyjuk már ezt a "majd megtudod" szöveget..most nem erről van szó de mindegy is
okt. 14. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!