Akkor most egyik anyuka sem önmaga, és nincs jól mentálisan/fizikailag? Ez lenne az általános?
Régebb óta követek Instagramon egy 2 gyermekes influencer anyukát, aki nem mindig csak azt mutatja, hogy minden tökéletes és szipiszupi, hanem rendszeresen felvázolja a gyereknevelés nehézségeit, árnyoldalait, nyíltan leírja, hogy miket nem szeret az anyaságban, felvállalja az érzéseit, tehát nagyon őszinte.
Na de annyi a lényeg, hogy ma kitett egy posztot, ami több róla készült képből áll, és az egyik képre azt írta, hogy "úgy érzem, nem vagyok önmagam", a másikon pedig a következő kérdéseket tette fel saját magának:
"Jól vagyok? Nem."
"Boldog vagyok? Részben."
"Elég ez nekem? Nem."
Ez lenne a normális?
Anya nincs jól, de ez nem számít, mert az a lényeg, hogy a gyerekek szükségletei ki vannak elégítve, és ők boldogok? Ez így van rendjén?
A társadalom miért nem törődik jobban az anyukák mentális egészségével, jóllétével?
Nem azt szokták mondani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyereket csak boldog, kiegyensúlyozott szülő tud nevelni (tehát boldog anya=boldog gyerek)?
Hogy van ez?
#3. Hat ezért amit irsz, hogy megosztanak az Insta anyukák, akiket követsz.
Nehéz a felfogásod?
Koszi, én jól vagyok, nem vagyok mentálisan és fizikailag is.
Látod, már nem mindegyik anyuka van ki.
Ha anya vagy megérted
Ha nem vagy anya akkor majd megtudod
Bár sejtek melyik kérdező vagy...
6-os, köszönöm a válaszod!
Hát nem tudom, szerintem sem az interneten kellene kipanaszkodnia magát, hanem szakembert kellene keresnie, mielőtt még rosszabbra fordul a helyzete..azt a gyerekek is megsínylik.
"Mit szeretnél, mit vársz a társadalomtól ez ügyben?"
Hát csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy a társadalom még mindig elhallgatattja az anyukákat az érzéseikről, és senkit nem érdekel az ő mentális/fizikai állapotuk, csak az, hogy 0-24-ben ott legyenek, és sosem fáradhatnak el.
Nézzünk csak egy példát: megszületik a baba, jönnek a rokonok, mit kérdez mindenki? Azt, hogy: "A baba hogy van?", az anyuka meg levegőnek van nézve.
Na erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!