Valaki megmondja nekem hogy mi szép az újszülött korban? 🥲
Ordít, eszik, kakil. A bimbómat szétrágta, így se elég a tej, adni kell tápszert is. Majd megint ordít mert fáj a hasa. Megint kakil, és ezt előről. A cicim fáj, a karom leszakad, a derekam szét megy. 🥲 mi a csodálatos benne? Azon kívül hogy szeretem imádom bármit megadnék érte. De ez a kor akkor sem szép. 🥲
(Bocsi, van egy kis szülés utáni depim, és muszáj volt kiadnom magamból)
Nem mindenkinek ilyen a gyereke és nem mindenki igy éli meg.
Egy 2 éves dackorszakos szerintem ezerszer rosszabb
.
Semmi sem jó benne.
Utáltam
Legszívesebben visszacsinaltam volna az egészet.
Csak teltek a napok én meg szenvedtem.
Nekem pont az első 3 hónap volt a legpihentetőbb mindkét gyerekkel.
Szinte csak aludtak és csak enni keltek fel.
Nem volt se hasfájás se semmi egyéb, Éjszaka 2 hetes koruk óta 6-8 órákat aludtak.
Olyan tisztaság sosem volt otthon mint azokban az időkben és annyira kipihent az életben nem voltam.
Na de ami utána jött 🙈🙈🙈
Nekem az első éve volt a legzsibbasztóbb a fiamnak. Soha nem aludt, max 30-40 perceket mellen, de inkább üvöltött.
Most 3 éves, már simán mondhatom neki reggel, hogy én kávézok, ő meg addig autózgat vagy velem iszik egy kakaót és utánozza a mozdulataimat, aztán megyünk együtt csinálni valamit. De szobatiszta, beszél, jön a lábán... annyival könnyebb, leírhatatlan. Én se szerettem a kisbaba részt. Cuki volt, de nem szoktam arra gondolni, hogy de jó volt, amikor nem aludt és minden tetves rohadt napunk egy szenvedés volt és az idegeim módszeres felcafatolása a véget nem érő sírásoktól. Ez van. Nem mindenkinek klassz a babakor.
Kegyetlen első három hónapunk volt.
A legrosszabb talán az volt, hogy a házat alig lehetett vele elhagyni
Elképzeltem, hogy majd sokat sétálunk, mosolyogva visszük hozzuk a nagyot az iskolába.
Ennek ellenére óriásit csalódtam amikor a fiam lilara ordította a fejét a babakocsiban, kendoben ugyanez volt
Egyiket sem szerette.
Tiszta stressz volt az egész.
Sétálni nem is jártunk, az udvaron sétálgattam vele úgy, hogy a kezemben volt.
Éjjel nem aludt, fájt a hasa, vagy egyszerűen csak nem aludt.
Aztán úgy négy hónapos korától ez megszűnt, onnantól kezdve jobb lett a helyzet.
Már két éves elmúlt, és mondtam, soha többet nem akarok kisbabát a házba.
Az elsővel és a harmadikkal brutál volt az első pár hét, halálra stresszeltem magam. Nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna.
Az elsőnél szoptatni sem tudtam, sárgaság, napi szinten orvosi megfigyelés... Kikészültem.
Itt (valószínűleg a szoptatás hiánya miatt, de más is közrejátszott) volt szülés utáni depresszióm.
Harmadiknál szintén sárgaság, ő szopott volna, de elaludt a cicin, majd elégtelen táplálékfelvétel, kiszáradás közeli állapot miatt hazajövetel után 2 nappal újra kórház... Nagyon megviselt.
A másodiknál olyan tökéletes volt minden, ment minden, ahogy kell, nem lehetett egy szavam se tényleg. Utólag visszagondolva vele volt a legkönnyebb. (6 hónapos koráig, amikor elkapott valami légúti betegséget, azt kiderült, hogy hörgőszűkülete van + kezdődő tüdőgyulladás, 2 üveg antibiotikum, meg inhaláló készülék kellett. Az keményebb időszak volt.)
Összességében engem a folyamatos aggódás, problémák készítettek ki, mikor mi bajuk van, stb.
Aztán a harmadiknál idővel kiderült, hogy összetettebb gondok vannak (idegrendszeri), vele elég nehéz volt minden.
És hányszor mondtam, ha ő születik elsőnek, én több gyereket nem vállalok, nem kezdem elölről...
Ő most 6 éves.
Én meg decemberre vagyok kiírva szülni. 🫣
#18 gratulálok hogy ennyi gond után képes voltal vállalni meg egy pici babát.
Nekem biztosan nem ment volna
Sok erőt és boldogságot kívánok nektek ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!