Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valaki megmondja nekem hogy...

Valaki megmondja nekem hogy mi szép az újszülött korban? 🥲

Figyelt kérdés

Ordít, eszik, kakil. A bimbómat szétrágta, így se elég a tej, adni kell tápszert is. Majd megint ordít mert fáj a hasa. Megint kakil, és ezt előről. A cicim fáj, a karom leszakad, a derekam szét megy. 🥲 mi a csodálatos benne? Azon kívül hogy szeretem imádom bármit megadnék érte. De ez a kor akkor sem szép. 🥲

(Bocsi, van egy kis szülés utáni depim, és muszáj volt kiadnom magamból)

#szülés #depresszió #Újszülöttkor
szept. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
87%

Nem mindenkinek ilyen a gyereke és nem mindenki igy éli meg.

Egy 2 éves dackorszakos szerintem ezerszer rosszabb

.

szept. 22. 06:19
 12/64 anonim ***** válasza:
72%

Semmi sem jó benne.

Utáltam

Legszívesebben visszacsinaltam volna az egészet.

Csak teltek a napok én meg szenvedtem.

szept. 22. 07:24
 13/64 anonim ***** válasza:
76%
De fura, én imádtam végig a gyerekkorát, de pont 3-4 hónapos korig szeretem legjobban :)
szept. 22. 07:56
 14/64 anonim ***** válasza:
80%

Nekem pont az első 3 hónap volt a legpihentetőbb mindkét gyerekkel.

Szinte csak aludtak és csak enni keltek fel.

Nem volt se hasfájás se semmi egyéb, Éjszaka 2 hetes koruk óta 6-8 órákat aludtak.

Olyan tisztaság sosem volt otthon mint azokban az időkben és annyira kipihent az életben nem voltam.

Na de ami utána jött 🙈🙈🙈

szept. 22. 08:24
 15/64 anonim ***** válasza:
85%

Nekem az első éve volt a legzsibbasztóbb a fiamnak. Soha nem aludt, max 30-40 perceket mellen, de inkább üvöltött.

Most 3 éves, már simán mondhatom neki reggel, hogy én kávézok, ő meg addig autózgat vagy velem iszik egy kakaót és utánozza a mozdulataimat, aztán megyünk együtt csinálni valamit. De szobatiszta, beszél, jön a lábán... annyival könnyebb, leírhatatlan. Én se szerettem a kisbaba részt. Cuki volt, de nem szoktam arra gondolni, hogy de jó volt, amikor nem aludt és minden tetves rohadt napunk egy szenvedés volt és az idegeim módszeres felcafatolása a véget nem érő sírásoktól. Ez van. Nem mindenkinek klassz a babakor.

szept. 22. 08:52
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

Kegyetlen első három hónapunk volt.

A legrosszabb talán az volt, hogy a házat alig lehetett vele elhagyni

Elképzeltem, hogy majd sokat sétálunk, mosolyogva visszük hozzuk a nagyot az iskolába.

Ennek ellenére óriásit csalódtam amikor a fiam lilara ordította a fejét a babakocsiban, kendoben ugyanez volt

Egyiket sem szerette.

Tiszta stressz volt az egész.

Sétálni nem is jártunk, az udvaron sétálgattam vele úgy, hogy a kezemben volt.

Éjjel nem aludt, fájt a hasa, vagy egyszerűen csak nem aludt.

Aztán úgy négy hónapos korától ez megszűnt, onnantól kezdve jobb lett a helyzet.

Már két éves elmúlt, és mondtam, soha többet nem akarok kisbabát a házba.

szept. 22. 09:13
 17/64 anonim ***** válasza:
75%
Nekem borzasztó volt. 3 hónapos koráig üvöltött a hasfájástól egész éjszaka. Aztán meg nem tudtam lerakni, amíg nem tanult meg önállóan járni. Ha leraktam és felkeltem mellőle üvöltött, ordított. Üvöltött, ordított a babakocsiban is, hordozóban is, autóban is. Teszteltem, mikor már nagyon kiakadtam, nem hagyta abba, képes volt órákon át üvölteni. Semmit nem tudtam tőle csinálni. Csak kézben cipelve nem ordított. Nem tudtunk vele menni sehova. Soha nem gondoltam, hogy könnyű lesz egy kisbabával, de erről fogalmam sem volt, hogy vannak ilyen letehetetlen babák. Mikor elindult magától, megszűnt az ordítás, viszont máshogy volt nehéz.
szept. 22. 09:23
 18/64 anonim ***** válasza:
81%

Az elsővel és a harmadikkal brutál volt az első pár hét, halálra stresszeltem magam. Nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna.

Az elsőnél szoptatni sem tudtam, sárgaság, napi szinten orvosi megfigyelés... Kikészültem.

Itt (valószínűleg a szoptatás hiánya miatt, de más is közrejátszott) volt szülés utáni depresszióm.

Harmadiknál szintén sárgaság, ő szopott volna, de elaludt a cicin, majd elégtelen táplálékfelvétel, kiszáradás közeli állapot miatt hazajövetel után 2 nappal újra kórház... Nagyon megviselt.

A másodiknál olyan tökéletes volt minden, ment minden, ahogy kell, nem lehetett egy szavam se tényleg. Utólag visszagondolva vele volt a legkönnyebb. (6 hónapos koráig, amikor elkapott valami légúti betegséget, azt kiderült, hogy hörgőszűkülete van + kezdődő tüdőgyulladás, 2 üveg antibiotikum, meg inhaláló készülék kellett. Az keményebb időszak volt.)

Összességében engem a folyamatos aggódás, problémák készítettek ki, mikor mi bajuk van, stb.

Aztán a harmadiknál idővel kiderült, hogy összetettebb gondok vannak (idegrendszeri), vele elég nehéz volt minden.

És hányszor mondtam, ha ő születik elsőnek, én több gyereket nem vállalok, nem kezdem elölről...

Ő most 6 éves.

Én meg decemberre vagyok kiírva szülni. 🫣

szept. 22. 09:49
 19/64 anonim ***** válasza:
100%

#18 gratulálok hogy ennyi gond után képes voltal vállalni meg egy pici babát.

Nekem biztosan nem ment volna

Sok erőt és boldogságot kívánok nektek ❤️

szept. 22. 10:03
 20/64 anonim ***** válasza:

Köszönjük szépen❤️

szept. 22. 10:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!