Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért divat ez mostanában?

Miért divat ez mostanában?

Figyelt kérdés
A legtöbb nő ismerősöm úgy ment férjhez, h. véletlenül lett terhes, vagyis felcsináltatta magát. Bár nagyon sokan csak élettársi viszonyban élnek. A 20as éveimben járok, de nekem soha nem volt az életben a rögeszmém a férfifogás. 18 éves koromban egyetemre jártam, mellette sokat jártam szórakozni és a hobbimnak éltem. Van munkám és sok fiú és férfi és megbecsüléssel, ill tisztelettel néz rám. Nagyon sok barátnőm ugyanúgy továbbment tanulni és élte mki a maga életét, de senki nem vetemedett, arra, h. úgy fogjon férfit, hogy véletlenül lesz terhes. És az ilyen nők tőrnek olyanok felett pálcát, mint a többi hozzám hasonló barátnőm és én. Szerintem gáz, h. sok ilyen nő van. Az ilyen nőnek nincsen hobbija, csak az h. mindig a férfin lóg. Megveti azokat a nőket az efféle, akinek önálló gondolkodása és elképzelése van az életről. Sokan még az igényes dolgok felkutatására is sajnálják az időt, mert addig is nem a férfin lóghat - szó szerint. Az ilyen semmilyen nő szólt le pl. vmelyik nap, mert 28 éves léttemre még mindig gyermeki rajongással imádom a Depeche Mode-ot és annak a Martin Gore-át, ill hangját és egyéniségét.
2010. okt. 21. 21:23
 51/92 anonim ***** válasza:
100%
Ja már értem, a feleséggel és a gyerekkel foglalkozni sötét középkori szokás. :))) Aki ma ezt teszi, megrekedt valahol 500 évvel korábban. Egyre jobb vagy, komolyan!!!
2010. okt. 25. 11:41
 52/92 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az e-mailt kaptam tőled, de ide reagálnék rá.

"Szia

Számomra az olyan jelenség az ocsmány, aki abszolút felnőttként leszólja az olyan nőket, aki gyermeki rácsodálkozással él meg minden dolgot. Nagyon hideg és rideg világban élhetsz, ha a mindennapi csodákat nem egy gyermeki látásmóddal éled meg. Jobban lenézem az olyat is, aki piedesztárra állítja az olyan nőket, aki "véletlenül lettek terhesek és elfelejtettek szólni a férfinek, majdcsak akkor már, ha nem lehet elvenni a gyereket. Szánalmas és kiábrándító lenne veled élőben is találkozni.

Ajánlom olvasásra a Kosztolányi Dezső verseit, ami mind a gyermeki frissességről szól. Pl. Esti Kornél, Szegény kisgyermek panaszai, Hajnali részegség, Akarsz- e játszani, Karithy művei, Világirodalomból A kisherceg indító pár gondolatát."

A válaszom:

Számomra meg az olyan jelenség az ocsmány, aki kiteregeti mások magánéletét a világhálón, és elvárja, hogy vele együtt mások is poncskondiázzák őket. Hogy jössz te ehhez? De most komolyan...Ez is része a gyermeki léleknek és rácsodálkozásnak? Részemről nem, ez egy undorító, pletykás, rosszindulatú némber jellemzője.

Nem emeltem őket piedesztára, de nem is vagyok hajlandó számomra vadidegen embereket itt szidni, leszólogatni, hisz csak rajtad keresztül "ismerjük" őket.

A szánalmas és kiábrándtító találkozásról meg annyit, hogy az érzés kölcsönös. Nem, kicsit sem élek rideg világban,annak ellenére, hogy nem vagyok ennyire gyermeteg lelkü, de jobb is, mert ha a gyermeki lélek és élet csodáira való rácsodálkozás ilyen szánalmas, buta, rosszindulatú személyiséggel párosul, mint a tied, akkor biztos, hogy jobban jártam.

2010. okt. 25. 12:08
 53/92 anonim ***** válasza:
100%
A nagyképő és őnző jelzőket kihagytam a végéről.
2010. okt. 25. 12:16
 54/92 anonim ***** válasza:
100%
A biológus vagyok. Jajj, de egyet értek a 12:08-cal.
2010. okt. 25. 12:21
 55/92 anonim ***** válasza:
100%

12.08-nak:

Én is kaptam tőle levelet! :)))

Szia nem tudom ki,

Nem a haveromat sajnálom, csak az olyan beállítottságú nőket, aki

ilyen körmön-font módon fognak férfit. Inkább vagyok apám ilyen

gyermeteg lelkű, DEPECHE MODE-OT, MARTIN GORE-T hallgató, friss

üdeség, mint férfiért remegő 'nőhöz hasonló vmiség. Tudod az életben

minden korszakot meg kell élni az embernek. Gimnazista, főiskolás,

egyetemi éveit. De soha nem értettem azokat a nőket lányokat, aki nem

mertek kilépni 18 évesen a lakóhelyéről távolabbi helyre, ahová őt

felvették, egyetemre főiskolára, mert már akkor remegett a férfiért,

ill. csüngött rajta. Az ilyen jellegű nőket a külföldi szakirodalom a

semmilyen nő kategóriájába sorolja. Nem hiszem, h. akinek feleség,

gyereke van annak mindig egymáson kellene csüngeni, főleg a fent leírt

esetek alapján.

Akkor talán én is ide válaszolnék:

1. Még mindig nem tudom, hogyan lehet így férfit fogni. Magyarázd el, kérlek, hogy a férfi nem tudta, hogy ha nem védekezik, abból gyerek lehet??? Mert erre a kérdésre azóta sem érkezett válasz.

2. "Inkább vagyok ilyen (...) friss üdeség" Te ezt tényleg komolyan gondolod??? Le friss üdeségezni saját magadat???? Úristen...

3. Sorold fel kérlek mindazokat a szakirodalmakat, amelyek a "semmilyen nő" kategóriába sorolják a lakhelyüket el nem hagyókat. Szerzőket és címeket várok, magyar vagy angol nyelven, mert ezeket értem.

4. Te mindenki e-mailekkel zaklatsz, akik nem értenek veled egyet?

2010. okt. 25. 12:29
 56/92 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az előbb elfelejtettem írni, hogy IMÁDOM ezt a kérdést!!!!
2010. okt. 25. 12:32
 57/92 anonim ***** válasza:
100%

A biológus vagyok. Nem bírom ki, már hangosan nevetek! :D XD Te jó ég! :)

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa. Máté 5:3

2010. okt. 25. 12:37
 58/92 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg honnan veszed, hohy mi "abszolút" felnőttek vagyunk, és sivár lehet az életünk, mert hiányzik már belőlünk a gyermek? Azért mert ebben a kérdésben nem értünk veled egyet? Már ne is haragudj meg, de rajtad, vagyis az írásodból sem utal semmi arra, hogy te ilyen gyermekien csodálkozó "friss üdeség" vagy, azon kvül, hogy szinte minden kommentedben hangoztatod...

Vagy ez nálad abban testesül meg, hogy idejössz lehordani az ismerőseidet, és magadat agyontömjénezed? Nem hiszem, hogy Kosztolányi ezt értette a gyermeki lélek alatt...

2010. okt. 25. 13:10
 59/92 anonim ***** válasza:
100%
Az éretlen személyiségnek valóban jellemzője, hogy a saját véleményén kívül semmit nem bír elfogadni. Én látom a kérdezőben a gyermeket. De nem úgy, ahogyan azt szeretné.
2010. okt. 25. 13:14
 60/92 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a helyesbítést, én is így gondoltam.
2010. okt. 25. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!