Divat mostanában a kalóz halálfej, pólón, bögrén, kendőn, zoknin, hátizsákon stb?
Németországban élünk és itt kb. minden ruhadarabot meg lehet találni halálfejjel és nagyon népszerűek is. Kíváncsi lennék ,hogy Magyarországon is hasonló-e a helyzet.
Ha igen szerintetek miért? A kalózok egyáltalán nem pozitív hősök, szervezetten gyilkolnak, rabolnak, nincsenek erkölcsi normáik, miért lettek ennyire fölkapva?
Ki lehet ezt kerülni valahogy?
Majd ha 5-6 éves lesz másképp fogsz gondolkodni.
De ez menöség, ahogy a katonák is leölnek, megeröszakolják a az embereket még is szuper jók.
vagy a gyerekeknek a legvadabb dino a kedvenc.
mert eröt képviselnek. és aki halálfejes polót felvesz az menö.
ahogy Harry potter is az volt mikor kimerte mondani tudodki nevét.
"De ez menöség, ahogy a katonák is leölnek, megeröszakolják a az embereket még is szuper jók."
ez komoly??hát szerintem meg normális értékeket képviselő hősöket kell a gyerekek elé állítani!ez nevelés kérdése!és persze a katonák is példa értékűek,de nem abban a formában,ahogy említi a válaszoló!!
én tuti nem fogok rá adni halálfejet, kalózt!akármennyire menő!
első voltam
Köszi az eddigi válaszokat.
Igen, itt is menő, de MIÉRT? Kik ezek a "divatdiktátorok", akik eldöntik ,hogy most a halálfej lesz a menő? Illetve mi, anyukák miért követjük ezt a trendet??
Tényleg nincsenek olyan hősök, akik értékeket tudnak felmutatni?
Mert kb. csak azért veszi meg az ember a gyerekének, mert a szomszéd Pistikének is van és a gyerek nagyon vágyik rá. De nem gondolunk bele, hogy mit is aggatunk a gyerekünkre, milyen életérzéssel azonosítjuk őket még ha nem is tudatosan.
Minden gyerekemnek van kalózos,halálfejes ruhája,nem is egy.Még a lányaimnak is,sőt nekem is.:))Egy gyerek nem beszél bele ideológiát,tetszik neki mert rémisztő,mert vagány,és nem azért,mert a kalózok gyilkoltak,raboltak és fosztogattak.Nekem is tetszik,én sem keresek mögötte magyarázatot,nagyon aranyosak,vagányak benne.Ennyi és nem több.
Tudom,h sok szülő utálja,olyant is ismerek aki kijelentette,h 14 éves koráig biztos,h nem járhat a gyereke halálfejes holmiban.:))Az viszont biztos,h egy gyerek nem ettől lesz agresszív,verekedős,bunkó,mint ahogy egy Micimackós póló sem varázsol tündéri kismackót egy gyerekből.Ruha,és mint tudjuk,nem a ruha teszi az ember,mindenféle értelemben.
A lányom kb 1.5 éves korától 2.5 koráig élt kalózmániában, mert látta a Gryllus Vilmos Maszkabál DVD-n a kalózos részt. Így is azonosította magát és így kellett szólítani, hogy Annakalóz. Neki is haptákban állnak a polcon a playmo kalózok :-), kalózos ágyneműt/játékokat/ruhát/ stb gyűjtött és ezeknek örült legjobban... Farsangon is kalóznak öltözött, egy csomó kalózos dalt/mondókát/verset kellett neki tanítani, kalózos meséket kitalálni... állandóan kendőben járt, itthon meg az utcán egyaránt.
Én ebben egyáltalán semmi rosszat nem láttam, mert ő nem ismeri a kalózok mivoltjának valós hátterét, fogalma sincs hogy kik ezek valójában és miket művelnek. Az ő szemében a kalóz vicces és szépen/sokat énekel, izgalmas hogy hajózik, meg papagája van és hogy kincset keres. Jópofák a ruhái, a halálfej meg ugyan kicsit rémisztő, de épp ezért izgi viselni és aki fel meri venni, az bátor.
Mostanában már inkább kezd átállni a barbietündérhercegnős stílusra, a kendőt már meggondolja hogy mikor veszi fel, mert "elnyomja a fjizujájmat, anya!"
Most meg ez a korszak jön, tudomásul vettem.
De a kalózfigurákkal még mindig szívesen játszik, minden este hatalmas tengeri ütközetek zajlanak a fürdőkádban és most beszéltük meg, hogy mégis kalózos dekorral szeretné ha kifestenénk a szobáját.
És igen, a kedvenc ruhadarabja még mindig egy strasszokkal díszített pink póló, amin fehérrel-feketével egy Jolly Roger van(kalózzászló, koponyával és csontokkal). Nagyon vagány benne!
És ha majd kicsit okosabb lesz és többet tud a világ dolgairól, akkor majd eldöntheti, hogy akar-e koponyás holmikat.
Egyébként nekem is volt kamaszkoromban, meg acélbetkós bakancsom is, meg egyéb szülőriogató holmim, és mégse lettem érzelmileg-szociálisan retard. Egyáltalán nem az öltözködésen múlik.
Különben meg akkor ennyi alapon ne vegyünk fel márkajeles pólót se, mert az meg sznobságot képvisel? Vagy ha elterjedt márkájú túrabakancsot hordok, akkor biztos extrémsportfüggő adrenalinhajhász vagyok? Vagy viseljek kizárólag európai gyártmányú cuccot, fémjelezvén az elhivatottságomat, hogy kiállok Kína térhódítása ellen?
Badarság.
Én elsősorban azt veszem fel, amiben jól érzem magamat és ami tetszik. A gyerekek is így szeretnek öltözködni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!