Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul? Kinek...

Én gondolom rosszul? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem 6-14 dolgozik, 14:20-ra otthon is van, mert kocsival jár. Én 8-15:30-ig dolgozok, 16 órára érek oda a gyerekekért az oviba. Már számtalanszor mondtam férjemnek, hogy hozza már el a gyerekeket az oviból, hogy ne legyenek ott olyan sokáig, el tudná hozni őket ébredés után. Ráadásul ne nekem kelljen lóhalálban rohannom értük közvetlenül munka után. Szerinte nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek, biztonságban vannak és szépen meguzsonnáznak. Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el, ő már otthon van, átöltözött, ne kelljen már újra lemennie. Mondtam már neki, hogy akkor menjünk felváltva egyik héten ő, a másik héten én. De akkor is arra mentem haza, hogy a gyerekek sehol, mert nem ment értük.
2023. ápr. 15. 07:58
 61/99 anonim ***** válasza:
85%
58# persze akkor anya hazaviszi őket,de otthon neki is legyen meg a munka utáni lazítás,ami megvolt a férjének is,ha ezt vállalja miért ne. Én így tuti bevállalnám. 59# voltam
2023. ápr. 15. 12:00
 62/99 anonim ***** válasza:
18%

61!

Lehet elkerülte a figyelmemet, de én nem látom sehol, hogy a kerdezonenm lazithat

2023. ápr. 15. 12:03
 63/99 Derjaderja ***** válasza:
6%

De fél 5kor az anya is kényelmesen el tudja hozni. Az a gondja hogy az óviban beszólnak neki.

Az óvónőnek nincs felhatalmazása mérlegelni, hogy ki mikor és hány perc alatt ér oda szerinte. Fél 5 az egy normális elhozási idő 2 dolgozó szülő esetén. Főleg hogy nem is reggel 6kor adják be.

Nem q férfiakat mentem. Az 1 órát minimumra írtam, mi hasonló konstelláció esetén 2 óra különbséggel kelünk, mert elő van készítve minden. Ezért nekem őszintén természetes lenne hogy a másik lealudja a különbözetet.

A párom pl most 2 egymást követő éjjeli műszakot tölt és utána az én munkaidőmben a gyerekekre vigyázott mert betegek. Nálunk abszolút nem ez q tehetetlen férfi szindróma van, de ezt a helyzetet én akkor is így látom. Hagynám a hajnalra járók pihenni, és akkor délután nem mosott rongy lesz.

2023. ápr. 15. 12:04
 64/99 anonim ***** válasza:
96%

Fú ilyenkor de megnyugszom, hogy jól választottam. Megyek meg is ölelem a férjem.

Szerintem totál mindegy mi logikus vagy mi sem. Ha az egyik fél jelzi, hogy elfáradt és segítséget kér, a másik pedig ezt telibe szarja, az alapjaiban véve gáz és teljesen mindegy milyen szituációban, ez nem oké. Én emiatt beszélgetnék el vele, hiszen kettőtök élete, ketten vállaltátok őket, te kezdesz besokallni, szükséged van arra, hogy ne egyedüli csapatjátékos legyél és vegyen le terhet a válladról. Én megértelek. Ahogy neki jól esik reggel nyugiban elkészülni míg te magad mellett a két gyereket is összepakolod, neked is jól esne. Ahogy neki jól esik meló után 1-2 óra csend, neked is jól esne. Ha csak hazafelé sétálhat az ember csendben, nem kell rohanni a buszra, majd az oviig, az már felüdülés tud lenni. Legalább heti 1-2 alkalommal. Őt is megértem. Mindenkinek kell az énidő. De valahol félúton megoldást kell találni, hogy egyikőtök se purcanjon ki.

2023. ápr. 15. 13:12
 65/99 A kérdező kommentje:

Egy korábbi válaszadó írta, hogy minek rohanok, ha fél 5-ig van óvoda. Hát pontosan azért, amit az 53-as válaszadó is írt, hogy 16 óra után már csak jóformán a mi gyerekeink vannak ott és már a gyerekek is nagyon várnak (ahogyan az óvónők is). Nem szeretnek már olyan későn ott lenni.

A férjem esténként már 21 órakor alszik, holott én még javában altatom a gyerekeket. Mire én is ágyba kerülök este fél 11. Akkor ki pihen többet?

2023. ápr. 15. 13:16
 66/99 anonim ***** válasza:
10%
Jaj kérdező, bakker, a férjed 6ra jár dolgozni, nyilván korábban kel mint te, aki 8ra jár. Két óra különbség- épp mint az este 9 és a fél tizenegy között.
2023. ápr. 15. 13:21
 67/99 anonim ***** válasza:
92%
66. Pontosan. Akkor apukának miért is jár plusz két óra délutáni pihike? Az anyának hol van az a két óra semmittevés? Ja, neki nem jár igaz?
2023. ápr. 15. 13:30
 68/99 anonim ***** válasza:
66%

67!

Még mindig nem látom sehol, hogy apuka mit csinál amikor otthon van. Mondjuk azt se, hogy kinek mi a munkája. Apuka nagy eséllyel fizikai munkát végez, anyuka meg irodista

2023. ápr. 15. 13:32
 69/99 anonim ***** válasza:
81%

67. És???? Akkor jár neki a 2 óra extra pihi? Szerinted egy irodában pihengetsz egész nap, meg vakarod a segged? Komolyan ti már nem tudtok mit kitalálni, hogy mentegessétek a férfiakat. Nevetséges.

Kérdező, kérlek írd meg, mit csinál a férjed abban a két órában, mert egyesek itt álomvilágban élnek. Mindenkitől komolyan elnézést fogok kérni, ha azt mondja főz, mos, takarít de van egy olyan érzésem, hogy nem ez a helyzet.

2023. ápr. 15. 13:37
 70/99 anonim ***** válasza:
15%

69!

Hát nem tudom, mondjuk 6tol 14ig árkot ásni picit megterhelobb, mint a számítógépen pötyögni

2023. ápr. 15. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!