Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul? Kinek...

Én gondolom rosszul? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem 6-14 dolgozik, 14:20-ra otthon is van, mert kocsival jár. Én 8-15:30-ig dolgozok, 16 órára érek oda a gyerekekért az oviba. Már számtalanszor mondtam férjemnek, hogy hozza már el a gyerekeket az oviból, hogy ne legyenek ott olyan sokáig, el tudná hozni őket ébredés után. Ráadásul ne nekem kelljen lóhalálban rohannom értük közvetlenül munka után. Szerinte nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek, biztonságban vannak és szépen meguzsonnáznak. Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el, ő már otthon van, átöltözött, ne kelljen már újra lemennie. Mondtam már neki, hogy akkor menjünk felváltva egyik héten ő, a másik héten én. De akkor is arra mentem haza, hogy a gyerekek sehol, mert nem ment értük.
2023. ápr. 15. 07:58
 31/99 anonim ***** válasza:
87%
30. Jaj fejezd már be, könyörgöm! Hétfőn 5 perccel előbb jön el, kedden fut az oviig, szerdán megvárja az óvónő. Komolyan engedd már el ezt!
2023. ápr. 15. 09:09
 32/99 anonim ***** válasza:
83%
30. Vicc,hogy ezen lovagol valaki,esküszöm felnevettem. :D Én full megértem a kérdezőt,reggel lohol,délután szintén,majd hazaviszi a gyerekeket akiket gondolom még otthon is ő lát el és intéz... A férje pedig már rég otthon van,jól elvan,pihen. Nem derült ki,de gyanítom hétvégén is többet beletesz anyuka,ennyi. Most nem azért amúgy,de ha ilyen helyzetben lennénk,a férjem fogná magát fél 4-4 (vagy hamarabb) között és elmenne a gyerekekért,elém hozná őket,hogy együtt sétáljunk haza,vagy hazavinné és otthon várnának... Lusta,ennyi. Attól hogy fél 4-kor hazavinné pl. a gyerekeket,attól még 1 óra!!! énideje ugyanúgy lenne,ne vicceljünk már komolyan. Arról nem beszélve,hogy igen a nő is vágyhat arra,hogy hazafele leenged,levezeti a munkát a hazasétával,elmélkedik és nem szalad a gyerekekért lihegve minden egyes nap,úgy hogy reggel is ő intézi. Én már ezt eddig se hagytam volna,de nálunk az a trendi,hogy ha valami nem tetszik azt azonnal közöljük is és addig nem lépünk tovább amíg nincs megoldás vagy kompromisszum. Akik szerint ez itt rendben van,azoknál sajnos apuka szintén nem veszi ki a részét gondolom és már ezt szokták meg,ott ez a normális.
2023. ápr. 15. 09:24
 33/99 anonim ***** válasza:
91%

A férjed részéről ez a tipikus "hadd legyenek bent minél tovább a gyerekek, addig sem kell velük foglalkozni" hozzáállás. Amikor meg már te is otthon vagy, gondolom, megint neked maradnak a problémák, ő max játszik egy kicsit.

Nem értem, aki azt mondja, hogy apu hadd pihenjen. Mit kell neki kipihenni? Hogy reggel tök nyugisan elindult, dolgozott x órát, majd autóval megint tök nyugisan hazament? Ugyanakkor anyu gondolom szintén 6-kor kel, összeszed két ovis gyereket, elrángatja őket gyalog az óvodába, elrohan dolgozni, délután rohan vissza, összeszedi őket szintén gyalog, majd otthon sem hiszem, hogy leül olvasni, amíg apu minden mást intéz.

Teljesen igazad van, kérdező. Igenis parancsolj rá a férjedre, hogy minden második héten ő menjen a gyerekekért. A részéről ez nem csak azért gáz, mert neked nem segít semmit, de még a gyerekekkel sem akar egy kis időt tölteni. Szép kis apuka és férj az ilyen.

Ez csak akkor oké, hogy ha a férjed ebben a két órában rendbe rakja a lakást, és előkészíti a vacsorát, hogy neked is már csak annyi dolgod legyen, hogy otthon 4-esben vagytok. De gondolom, inkább a telefont nyomkodja vagy lesi a tévét.

2023. ápr. 15. 09:28
 34/99 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk 15:30-tól van összevont csoport, a legtöbben akkor viszik el a gyerekeket, közvetlenül uzsonna után. Aki 4 után ér oda, arra már ferde szemmel néznek.
2023. ápr. 15. 09:30
 35/99 anonim ***** válasza:
100%
32# vagyok,33-as pont erre gondoltam még,hogy biztos nem a lakást takarítja ki,plusz főzi meg a vacsorát és várja a családot haza... De meg igen,apu bemegy a melóba autóval kényelmesen,majd haza. Anyuka hol gyalog lohol a két gyerekkel,majd tömegközlekedés,hazafele ugyanez csak rohanva. Vicc.
2023. ápr. 15. 09:31
 36/99 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az sem mindegy ő addig mit csinál otthon, mert nekem a férjem, megfőz, kitakarít így mire összeszedem a gyereket kellemesen sétálgatunk, játszunk kint utána.

Ha minden a te nyakadban van nincs igaza.

2023. ápr. 15. 09:31
 37/99 anonim ***** válasza:
34%

Látszanak azért a mentális állapotok az országban. Mind a kérdezők, mind a válaszolók részéről. Tényleg nem látja senki a valóságot? Tisztelet a kivételnek, de idegen kommentek még soha senki életét nem oldották meg.

Itt van már négy oldal válasz, melyik a használható belőle? Kérdező, mit fogsz tenni, mi a terv?

2023. ápr. 15. 09:35
 38/99 anonim ***** válasza:
94%

37. De a te idegen kommented az többet ér 😅

36. Nem tudom elképzelni, ha otthon szorgoskodna azzal bármelyik nőnek is problémája lenne. Az a gyanúm, itt nem ez a helyzet.

2023. ápr. 15. 09:38
 39/99 anonim ***** válasza:
92%
Én heti 2x felhívnám a férjemet, hogy lekéstem a buszt.
2023. ápr. 15. 10:00
 40/99 Derjaderja ***** válasza:
9%

Én továbbra is azt gondolom, hogy aki 2 órával korábban jár, annak jogos a vágya a délutáni 2 órára.

Nem tudom vagy nem olvastam végig, ki mikor kezd készülődni, én gyerekkel és gyerekek nélkül is ugyanakkor indulok és 60 perccel korábban kelek.

Párom meg sokkal korábban, 2 órával indulás előtt kel mert ő ilyen típus. Igaz még mos egyet, elpakolja amit talál.

Mindenesetre leszámítva feltevéseket, hogy du ki mit csinál, amiről nem mondtak semmit, nekem logikus hogy a korábban kelő pihenhessen meg du egy kicsit.

Nàlunk a házimunka is pihenésnek számít, szóval gondolom ő is vmit azért csinàlgat addig. De ha alszik egyet én csal örülnek.

Szerintem a gyerek nyugodtan kibírja az óviban, a dolgozó édesapa pihenese fontosabb prioritás. Mondjuk az szívás ha 4re nincs ott senki, nálunk ez inkább fél5 - 3/4 5kor történik meg, és nem is szólnak egy szót se érte, pedig mi reggel is 7 előtt érünk oda. A bölcsis kicsit más, érte 4re még oda kell érni, utána nyűgös.

Ebben az autó témában én fordítva vagyok bekötve. Nekem a napom fénypontja a bkv-s utazás, nincs mit tenni, a villamost nem tudom siettetni. Ott tudok lazítani, nézelődni, olvasni, álmodozni vagy írogatni üzenetet stb

Az autóba meg nem beül hanem vezeti, az nekem fárasztóbb.

2023. ápr. 15. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!