Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul? Kinek...

Én gondolom rosszul? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem 6-14 dolgozik, 14:20-ra otthon is van, mert kocsival jár. Én 8-15:30-ig dolgozok, 16 órára érek oda a gyerekekért az oviba. Már számtalanszor mondtam férjemnek, hogy hozza már el a gyerekeket az oviból, hogy ne legyenek ott olyan sokáig, el tudná hozni őket ébredés után. Ráadásul ne nekem kelljen lóhalálban rohannom értük közvetlenül munka után. Szerinte nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek, biztonságban vannak és szépen meguzsonnáznak. Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el, ő már otthon van, átöltözött, ne kelljen már újra lemennie. Mondtam már neki, hogy akkor menjünk felváltva egyik héten ő, a másik héten én. De akkor is arra mentem haza, hogy a gyerekek sehol, mert nem ment értük.
2023. ápr. 15. 07:58
 51/99 anonim ***** válasza:
89%

"Ha minden nap 2 órával ő kel korábban akkor totál rendben van. Amikor ő kezdte q munkát, anyuka még az ágyban ébredezett."

Anyuka NEM ÉBREDEZETT, hanem a gyereket ébreszti. öltözteti, viszi óvodába!

2023. ápr. 15. 11:07
 52/99 anonim ***** válasza:
89%

Jajj 48. Más nem kialvatlan? Dehogy nem...mégis csinálja.

Ez nem mentség!

Közösen vallaltak gyereket.

Én korán kelek. Autóval jövök megyek...egész nap több 100 emberért felelek. Most akk ezentúl majd csak a párom megy a gyerekért, mert ő 4kor kel.

2023. ápr. 15. 11:07
 53/99 anonim ***** válasza:
6%

Jót nevetek azon, hogy 1-2 választ leszámítva szinte mindenki a szülők érdekét latolgatja, hogy melyik lenne igazságosabb. Beleértve a kérdezőt is.

Számomra meg a legfontosabb kérdés az lenne: a gyerekek mit szeretnének? Szívesen jönnének haza korábban, vagy örömmel játszanak ott, ameddig csak lehet?

Bármelyik szülő helyében lennék, alapvetően ettől tenném függővé, hogy én menjek-e a gyerekért, vagy a páromat próbáljam erre rávenni.

Egyébként azon is mosolygok, hogy jelen esetben mindkét szülő el tudna menni a gyerekért, mégis ellentétet szül a dolog. Máshol meg örülnek, ha az egyik szülő el tud (esetleg be is kell osztani, mikor melyikük tud) és emiatt nincs is min vitatkozni. :-)

2023. ápr. 15. 11:08
 54/99 anonim ***** válasza:
92%
Neked van igazad. Az egyetlen eset, amikor a jelenlegi időbeosztàs fair lenne, az az, ha a pàrod azt a pàr egyedül töltött òràt avval töltenè, hogy hazafelè bevàsàrol, otthon elpakol, kitakarìt, megfőz, elmosogat, kitereget. Akkor jogos lenne, hogy ezt nyugiban akarja megcsinàlni, ,,lazìthat" kicsit egyedül. Ha csak pihenget, akkor ez nem fair, neki kène a gyerekeket hazahozni.
2023. ápr. 15. 11:41
 55/99 Derjaderja ***** válasza:
16%

51. Apuka 6ra megy dolgozni, anyuka 8ra, én feltételezett hogy legalább egy órával ő kel később.

Amúgy szerintem az óvodák hozzaàllasa nem normális. 6ig kell nyitva lenniük, a fél 5 meg bőven normális odaérés. Az anyuka azért szakad meg, mert a munkaidejét töltő óvónő cs.teti...

2023. ápr. 15. 11:44
 56/99 anonim ***** válasza:
88%
55# Derjadera igen a fél 5 is rendbe lenne,de apa otthon van akkor 14:20 óta fél 5-re el is mehet értük.
2023. ápr. 15. 11:48
 57/99 anonim ***** válasza:
84%
Jelen esetben nehogy már az óvónő legyen hibás, amikor a férj időben hazaér ahhoz, hogy elmenjen a gyerekért és ne anyukának kelljen rohannia. Kedves utolsó miért mentegeted ennyire a férfiakat? Miért hiszed hogy nekik jár a pihenés a nőnek meg nem, mert kerek 1 órával kel később?
2023. ápr. 15. 11:48
 58/99 anonim ***** válasza:
36%

"55# Derjadera igen a fél 5 is rendbe lenne,de apa otthon van akkor 14:20 óta fél 5-re el is mehet értük"

De mi értelme, ha anyuka minden nap ott megy el az óvoda elott?

2023. ápr. 15. 11:54
 59/99 anonim ***** válasza:
87%
58# Mert akkor apa pihent és kényelmesen 4-re elmegy a gyerekekért sétálnak egyet, anya pedig kényelmesen hazasétál vagy bevásárol közbe, bármi.
2023. ápr. 15. 11:57
 60/99 anonim ***** válasza:
10%

59!

Nekem ez totál logikátlan.

2023. ápr. 15. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!