Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul? Kinek...

Én gondolom rosszul? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem 6-14 dolgozik, 14:20-ra otthon is van, mert kocsival jár. Én 8-15:30-ig dolgozok, 16 órára érek oda a gyerekekért az oviba. Már számtalanszor mondtam férjemnek, hogy hozza már el a gyerekeket az oviból, hogy ne legyenek ott olyan sokáig, el tudná hozni őket ébredés után. Ráadásul ne nekem kelljen lóhalálban rohannom értük közvetlenül munka után. Szerinte nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek, biztonságban vannak és szépen meguzsonnáznak. Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el, ő már otthon van, átöltözött, ne kelljen már újra lemennie. Mondtam már neki, hogy akkor menjünk felváltva egyik héten ő, a másik héten én. De akkor is arra mentem haza, hogy a gyerekek sehol, mert nem ment értük.
2023. ápr. 15. 07:58
 21/99 A kérdező kommentje:
Nem gyalog járok, hanem tömegközlekedek és nem is olyan közelre. Reggelente majdnem 1 óra az út, hazafele 35 perc, mert akkor még szerencsére nincs nagy dugó, inkább 16 óra után kezd bedugulni a forgalom. Viszont a busztól sokat kell begyalogolnom hazáig és ott esik útba az ovi.
2023. ápr. 15. 08:48
 22/99 anonim ***** válasza:
0%
Ha 15:30ig dolgozol és 35 perc a menetidő, akkor mégis hogy érsz oda 16 órára az oviba? Hogy fér bele még a sok gyaloglas is? És amikor apuka nem ment a gyerekekért, amikor még volt beszélve, mégis hogy tudtad őket később hazavinni? Érdekes....
2023. ápr. 15. 08:52
 23/99 A kérdező kommentje:
Alapjába véve nekem se lenne egyértelmű, nem lenne logikus, de így hogy hónapok óta ezt csinálom és kezdek fáradni, így már egyértelmű számomra, hogy ez nem fair. Férjem 14:20-tól 16:30-ig vígan el van otthon, amíg mi hazaérünk. Nem elég, hogy reggel is az én dolgom elcibálni a 2 gyereket, de délután ugyanúgy én bumlizok haza velük.
2023. ápr. 15. 08:54
 24/99 Derjaderja ***** válasza:
18%

Nekem az a tapasztalatom, hogy főleg ilyenkor a jó időben egyáltalán nem kell rohanni a hazahozással. A gyerekek nálunk még kimennek, élvezik az ottlétet. Korábban nem így gondoltam de tapasztaltam, hogy a lányom ilyenkor szívesebben jön fél4 - fèl5 között.

A 6ra dolgozni járó férjet inkább hagynàm összeszedni magát, hogy délután jelen tudjon lenni. Amúgy nálunk szokta a párom is elhozni, ha otthon van (ő nem 8 órás munkarendben dolgozik), de amúgy én hozom el őket 2 külön helyről.

2023. ápr. 15. 08:57
 25/99 Derjaderja ***** válasza:
11%
Még utána olvastam, hogy Neked esik útba, ez alapján èn a férjeddel értek egyet.
2023. ápr. 15. 08:58
 26/99 A kérdező kommentje:
22-es tudsz számolni? Nehogy 5 percen kezdjél veszekedni... 16:04-ra szoktam odaérni, de néha 16:06 percre, most így jó? Szóval van, hogy 34 perc az út vagy, hogy 36 perc, attól függ kap-e piros lámpát a busz vagy sem, milyen tempóban szállnak fel a utasok... tudod... ha meg nem jársz tömegközlekedéssel és nem tudod, akkor ne kötözködj. Bele van számolva az időbe a gyaloglás is, de ne tavaszi séta gyaloglásra gondolj, hanem rohanásra.
2023. ápr. 15. 08:58
 27/99 Derjaderja ***** válasza:
16%
Esetleg vmi hetvegi kompenzációt kérj, én pl kéthete vasárnaponként élmények agility edzésre a kutyával, hetente 1x meg online nèmetoram van.
2023. ápr. 15. 09:01
 28/99 A kérdező kommentje:
Nálunk 16:30-ig van ovi (16-16:30 már összevont csoportos ügyelet), de 16 óra után már rendszerint csak a mi gyerekeink vannak ott.
2023. ápr. 15. 09:02
 29/99 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg kompromisszumos megoldás kellene. Nem tudom, apuka mennyit segít otthon, de remélem legalább délután/este/hétvégén kiveszi a részét a gyereknevelésből. Igazából érthető, hogy akár egy kis "énidőt" de ki nem? Anyukát is ugyanúgy megilletné, meg az is, hogy néha hazaérjen ő is hamarabb, ne kelljen még a gyerekekhez is rohanni, majd haza. Amúgy meg ha igazán "elfeleznétek" a munkát, akkor ha te viszed a gyerekeket reggel, akkor apukának kellene hazahozni.

Igazából apukának kellene összeszedni magát és kicsit megerőltetni, mert nem csinálhatsz mindent te. Nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne a tudtára adni.

2023. ápr. 15. 09:04
 30/99 anonim ***** válasza:
18%
26-rq. Drága kérdező, eddig úgy tűnt, 16ra kell Ida érni a gyerekert, mert akkor zár az ovi, ergo bizony számít a 2-4, akárhány perc.
2023. ápr. 15. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!