Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul? Kinek...

Én gondolom rosszul? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem 6-14 dolgozik, 14:20-ra otthon is van, mert kocsival jár. Én 8-15:30-ig dolgozok, 16 órára érek oda a gyerekekért az oviba. Már számtalanszor mondtam férjemnek, hogy hozza már el a gyerekeket az oviból, hogy ne legyenek ott olyan sokáig, el tudná hozni őket ébredés után. Ráadásul ne nekem kelljen lóhalálban rohannom értük közvetlenül munka után. Szerinte nem lesz semmi bajuk a gyerekeknek, biztonságban vannak és szépen meguzsonnáznak. Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el, ő már otthon van, átöltözött, ne kelljen már újra lemennie. Mondtam már neki, hogy akkor menjünk felváltva egyik héten ő, a másik héten én. De akkor is arra mentem haza, hogy a gyerekek sehol, mert nem ment értük.
2023. ápr. 15. 07:58
 11/99 A kérdező kommentje:
Férjem is mindig ezt mondja, hogy nekem ott a reggel a pihenésre. Ja igen, tiszta stressz az egész, hogy időben elkészüljünk és ne késsek el és 2 gyereket rángatok magammal és 2 hisztit hallgatok egyszerre, hogy nem akar oviba menni.
2023. ápr. 15. 08:35
 12/99 anonim ***** válasza:
6%
Amúgy az ovi nálunk 17-ig van nyitva, tehát nem kell rohanni, higy 16ra oda érjen az ember.
 13/99 anonim ***** válasza:
89%

7-es: a kérdezö IS korán kel, mert munka ELÖTT össze kell készítenie a gyerekeket, elvinni óvodába, szóval az apuka semmivel sem fáradtabb délutánra.

A kérdezö végigdolgozza a napot, ö IS vágyna 1-2 óra nyugalomra, csak nem teheti, mert még a munkahelyen van.

Az apuka autóval jár, ebböl feltételezhetö, hogy a kérdezö nem, hanem tömegközlekedik a gyerekekkel reggel-este, szóval sokkal kényelmetlenebb, fárasztóbb helyzetben van!

Nehogy már az apuka legyen az, akit kimélni kell, mert fáradt, még mindig ö van sokkal jobb helyzetben, sokkal több szabadidövel! Mindkét szül ugyanannyi idöt dolgozik a munkahelyen, csak az anya reggel viszi a gyerekeket (meg felkelti, öltözteti, összekészíti öket, ami nem könnyü feladat korán reggel) délután meg hozhatja haza öket, mert apuka pihenni akar.

14/99 A kérdező kommentje:
12-es Szuper, hogy nálatok 17-ig nyitva van, nálunk sajnos nem.
2023. ápr. 15. 08:37
 15/99 anonim ***** válasza:
6%

"Az apuka autóval jár, ebböl feltételezhetö, hogy a kérdezö nem, hanem tömegközlekedik a gyerekekkel reggel-este, szóval sokkal kényelmetlenebb, fárasztóbb helyzetben van!"

Szerintem meg a kérdező nem tomegkozlekedik, hanem gyalog jár a vélhetőleg közeli munkahelyere.

"Szerinte nekem sokkal könnyebb elhozni őket, mert amúgyis jövök haza a munkából és az ovi előtt haladok el"

2023. ápr. 15. 08:38
 16/99 anonim ***** válasza:
28%
Oh, értem, azt hittem a 17 oras zárás az alap mindenütt
2023. ápr. 15. 08:39
 17/99 anonim ***** válasza:
93%
Bocs, hogy ezt mondom de a férjed egy kényelmes, lusta disznó. 😐
2023. ápr. 15. 08:39
 18/99 anonim ***** válasza:
94%
7. És anyukának mikor van a pihenő? Ja neki nem jár, had húzza az igát mint egy ökör…
2023. ápr. 15. 08:46
 19/99 anonim ***** válasza:
70%

Nem annyira egyértelmű ez a helyzet nekem se, nőként. Ha zárva a kapu és alszanak, mikor odaérne, teljesen megértem, hogy nincs kedve hazamenni, fél órát lébecolni majd visszamenni a gyerekekért, amikor te újabb fél óra múlva amúgyis mész értük, és neked útbaesnek. És ha jól érzik magukat az oviban általánosságban, akkor nem sérülnek, ha 3 helyett 4-kor mennek értük a szüleik.

Viszont mivel neked ez valamiért hatalmas problémát okoz, kéne valami kompromisszum a részéről, hogy TE ne sérülj. A gyerekeknek mindegy, ez inkább kettőtökről szól. De én is irigy lennék a férjemre, ha neki minden nap lenne ennyi ideje csendben, magában, nekem meg soha.

2023. ápr. 15. 08:47
 20/99 anonim ***** válasza:
87%
Teljes mértékben igazad van. Én 8-16-ig dolgozom, kisfiam apja 3 műszakban, ha délelőttös és éjszakás akkor ő megy a kisfiunkért, hogy előbb otthon legyen. A férjed egy ph@sz, már bocsánat. Nem tekint rád egyenlő félként. Csak neki jár a pihenés?
2023. ápr. 15. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!